Repslagaregatan 18

Repslagaregatan 18 respektive Garvaregatan 14 erbjuder två välskötta och mycket trivsamma villor på en och samma fastighet. Husens boyta är 128 kvm samt 127 kvm. Utöver detta finns en jättemysig innergård med fräsch pool med altan i söderläge, grusade gångar som leder till villorna och den praktiska uthuslängan. Ett riktigt bra tillfälle för generationsboende, för företagare, för er som vill förvalta och hyra ut hela eller delar av fastigheten vilket nuvarande ägare gjort fram till idag. Nu är husen utflyttade och väntar på nästa ägare som kan tillträda när det önskas.

Det stora putsade huset erbjuder 128 kvm med 5 rok varav 3 sovrum och tillhör adress - Garavaregatan 14. Huset har anor från 1856 och byggdes om/till 1936. Huset visar ett genomgående gott skick och har fått många fina renoveringar under sista tio åren och det är intill detta huset som poolen finns. Här finns vackra tegelväggar, fungerande kakelugnar, trägolv samt gott om stora fönster som ger härligt ljus till hela huset.

Det andra vackra trähuset erbjuder 127 kvm boyta med 6 rok varav 3 sovrum och tillhör adress - Repslagaregatan 18.Huset byggdes 1927 och även detta visar ett genomgående gott skick. Även här finns eldstad med installerad kamin, vackra trägolv och gott om fönster som ger ljus och trivsel.

Uthuslängan erbjuder flera förråd och här finns även en praktisk tvättstuga för båda husen. Den mysiga innergården har lättskött gräsmatta, grusade gångar som leder till husen och grindar på respektive gata samt härlig altan vid poolen i söder.

Varmt välkomna att boka in er till visningarna!
2 995 000 kr

Planlösning

Trähuset med adress Repslagare

Ett mycket trivsamt och välskött 20-talshus som erbjuder 127 kvm boyta fördelat på 6 rok varav 3 sovrum. Via innergården når man huvudentrén som välkomnar in till huset. Huset är genomgående ljust och fräscht tack vare gott om fönster och ljus kulör på väggarna. Vardagsrummet har eldstad med installerad kamin som tillsammans med luft/luftvärmepumpen sprider effektiv och skön värme till huset. Utöver detta finns sovrum, matrum, köksdel och toalett & duschrum på entréplan. Här finns även dörr som leder ner till ett litet källarrum. På övervåningen finns hall, två sovrum samt ett passagerum som passar perfekt som kontor. I hallen finns dörr till toalett som även har avlopp om man skulle vilja installera badkar som det var en gång i tiden.

Byggår 1927
Byggnadstyp är 1,5-planshus med delvis källare
Takbeläggning med tegelpannor och plåt
Fasad med träpanel
Stomme i huset är trä
Fönster är 2-glas kopplade bågar
Grunden har delvis källare och torpargrund
Ventilationen är genom självdrag
Värmesystemet är elradiatorer, luft/luftvärmepump och braskamin

Se mer info om huset i överlåtelsebesiktningen under dokument.

Det putsade huset med adress G

Det fina huset med adress – Repslagaregatan 18, byggdes från början 1856 och har fortfarande kvar tegelvägg sedan dess. 1936 fick huset om/tillbyggnation vilken visar den storleken än idag. Huset har fått omfattande renoveringar under sista tio åren och visar ett genomgående gott skick. Nuvarande ägare köpte fastigheten 2004 och då var detta hus uppdelat i två lägenheter. En stor förändring/renovering påbörjades direkt och visar skicket idag. Via den mysiga innergården når man husets huvudentré i anslutning till poolen och dess tillhörande altan som ligger mot söder. Väl inne är rymlig hall som ligger nära till köket. Mellan kök och vardagsrum finns tegelväggen bevarad från 1856. I vardagsrum finns kamin (godkänd) installerad och i rummet intill finns en vacker kakelugn (godkänd). Detta rum är entréplanets sovrum. Vardagsrummet har en effektiv luft/luftvärmepump installerad. En vacker trappa leder upp till övervåningen där en ljus hall välkomnar och som har utgång till balkong under tak vilken ger fina vyer över innergården och mot söder. I hallen finns dörr till ett väl tilltaget WC & duschrum med inbyggt badkar, snyggt och fräscht! I hallen finns även dörr till övervåningens allrum som även passar perfekt till sovrum. Via detta rum når man det sista rummet som skulle passa perfekt till stor klädkammare eller givetvis sovrum. Båda dessa rummen har vackra kakelugnar dock är de inte besiktigade. I ena rummet finns effektiv luft/luftvärmepump som sprider skön värme. Tillbaka till hallen finns dörr till trappa som leder upp till sista rummet kallad vindsvåningen. Ett ljust och härligt rum som passar perfekt för tonåringen, gäster eller kanske förvaring?

Byggnadssätt

Grund:
Källare
Stomme:
Mursten
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Takplåt
Fönster:
Isolerglas
Ventilation:
Självdrag. Våtrumsfläkt
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Elradiatorer. Två Luft/luftvärmepumpar. Braskamin

Energideklaration

Energideklaration utförd (2015-10-19).
Energiprestanda: 144 kWh/m² år.

Uteplats

Pool med altan från 2005 med ny pump 2017 och ny liner 2018. Finns inspektionslucka så man enkelt kan gå ner under altanen. Huset har även balkong under tak.

Renoveringar

Se överlåtelsebesiktningar som finns för båda husen under dokument.

Ekonomi

Taxeringsvärde är 1 555 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 314 000 kr. Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår 1929.

Driftskostnad

Vatten/avlopp
7 773 kr
Hushållsel
35 470 kr
Summa
43 243 kr

Ovanstående driftkostnader är för det stora huset inkl. V/A och sopor för båda husen. Det lilla huset (trähuset) har en eldrift på 28 305 kr. Båda husen har under 2017-2018 varit uthyrt till Scania med permanenta hyresgäster.

Övriga byggnader

På innergården finns en välskött uthuslänga innehållande flera förråd och fräsch tvättstuga för båda husen.

Tvättstugan var ursprungligen ett förråd som byggdes och målades 2005 och det drogs ny el och VVS. En tvättmaskin är från ca 2005 och den andra tvättmaskinen och torktumlaren är från ca 2010.

Uthuset målades om med dörrar och tak 2018. El och lyse indragen i samtliga förråd samt 3-fas förberedd i arbetsboden.

Lyktstolparna på innergården finns med timerinställning.

Servitut/ planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan (1921-09-12)

Nästa visning

Måndag 25 mars Ring 0480-420 200 för tidsbokning! Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
2-plansvilla med källare och inredd vind
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Triangeln 2
Adress:
Repslagaregatan 18
Område:
Centralt
Boarea/biarea:
128/127 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
5 rum, varav 3 sovrum.
Tomt:
638 kvm. Mysig och lättskött innergård med grusade gångar och mindre gräsmatta. Utebelysning. Staket och plank som gränsar av mot Repslagaregatan och Garvaregatan.
Uteplats:
Pool med altan från 2005 med ny pump 2017 och ny liner 2018. Finns inspektionslucka så man enkelt kan gå ner under altanen. Huset har även balkong under tak.
Byggår:
1856, 1936
Pris:
2 995 000 kr
Taxeringsvärde:
1 555 000 kr
Planlösning entréplan hus 1
Planlösning övre plan hus 1
Planlösning entréplan hus 2
Planlösning övre plan hus 2
bild 1
bild 2