Rösvägen 39

Vacker, charmig och tilltalande 40-talsvilla med havsutsikt! Här bor du endast ett stenkast från havet. Läget bjuder på ett kort promenadavstånd till både bad och båthamn. Unikt tillfälle att förvärva ett av Revsuddens gamla charmiga hus som gått i arv i generationer.
Huset är i 1½ plan med källare och omringad av en lummig trädgård.

Välkomnande entré i ljust söderläge, stort fint altandäck som sträcker sig från öster till väster så att ni kan följa solen hela dagen, skyddat läge och utsikt mot Kalmarsund. Trevligt inramad trädgård med varierande växtlighet såsom fruktträd, lavendel och en vacker syrén. Parkering för två till tre bilar.

Entréplan erbjuder en öppen planlösning med härliga sällskapsytor. Köket är ljust och modernt av hög standard med stora arbetsytor och gott om förvarning. De stora fönstren som vetter mot havet ger en fin närkontakt med naturen på utsidan och en härlig avkopplad känsla inomhus. Här finns en vacker gammal vedspis som ger köket en ombonad känsla. Från köket har man utgång till altanen. Vardagsrummet är inbjudande med den vackra gamla kakelugnen som bidrar till en hög mysfaktor. Här vill man gärna sitta och umgås. På entréplan finns även ett mysigt sovrum med gott om förvaring. I anslutning till sovrummet finner ni ett stort kombinerat badrum/tvättstuga.

Vid köket går en svängd vitmålad trappa till övre plan. Här möts ni av ett stort allrum som idag används till kontor och sällskapsrum. Allrummet är härligt ljust och har fönster i två väderstreck. Här finns utgång till balkong med utsikt över Kalmarsund.
Intill allrummet ligger det rymliga sovrummet som har fina gamla inbyggda garderober och två kattvindar. Här sover man gott i ett tyst, lugnt och svalt läge. Badrummet på övre plan har badkar och bra förvaring.

Huset genomgick en större renovering 2012/2013 och man har anammat en ljus stil både interiört och exteriört. Uppvärmning via vattenburen golvvärme (bergvärme) på hela entréplan och vattenburna radiatorer på övre plan samt i källare. Det finns även vedspis och kakelugn för den som önskar elda. Källaren har gott om praktiska utrymmen så som hobbyrum, verkstad/garage.

Revsudden har mycket att erbjuda och utöver den gamla charmen en omtyckt småbåtshamn, mysiga badstränder samt vacker natur. Revsudden är från fastlandet det närmaste man kommer Öland och härifrån gick färjorna över till Stora Rör på Öland fram till 1972, då Ölandsbron invigdes. Revsudden är även en känd ort för fågelskådning.
2 790 000 kr

Planlösning

Entréplan

- Entré -
Här möts man av en ljus och öppen hall med klinkergolv som sedan övergår till parkettgolv i ek (genomgående vattenburen golvvärme på hela entréplan).
I hallen finns plats för att hänga av sig ytterkläderna.

- Sovrum -
Mysigt sovrum med parkettgolv i ek och garderober med skjutbara dörrar.

- Badrum och tvättstuga -
Stort fint badrum med tvättmaskin och torktumlare. Toalett och tvättställ samt dusch med vikdörrar i glas. Badrummet har golvvärme och i taket finns inbyggda spotlights.
Från badrummet/tvättstugan finns utgång till altanen.

- Kök -
Köket är inbjudande med stora fönster som vetter mot havet, det är ljust och har många vackra detaljer så som en fungerande vedspis med bakugnslucka. Spotlights i taket och ett vackert parkettgolv i ek, samt klinker runt eldstaden. Köket har hög standard med stora arbetsytor och bra förvaring.
Från matplatsen har ni utgång till altandäcket där ni har sol fram till sen eftermiddag.
Den maskinella utrustningen i köket består av kyl/frys, inbyggd varmluftsugn och microvågsugn, glaskeramikhäll, fläkt samt integrerad diskmaskin.

- Vardagsrum -
Vardagsrummet ligger i vinkel med köket och har plats för soffgrupp. I vardagsrummet har ni en vacker värmande kakelugn. På golvet ligger ett fint parkettgolv i ek och klinker runt kakelugnen.

Övre plan

- Allrum -
Stort, ljust och härligt allrum med fönster i två väderstreck. Balkong med fin utsikt över Kalmarsund, mysigt för en fika med havsutsikt! Parkettgolv i ek och ljusa väggar.

- Badrum -
Badrum med badkar, toalett och tvättställ med förvaring.

- Sovrum -
Stort, trivsamt sovrum med flera inbyggda garderober samt två kattvindar.

Källarplan

- Källare -
Stort utrymme med god förvaring, gamla fina skafferier/skåp med nätdörrar från 40-talet. Här finns en extra kyl/frys.

- Hobbyrum -
Hobbyrum med den gamla köksinredningen och med vatten indraget. Här finns även bra ytor för förvaring.

- Pannrum -
Pannrum med goda förvaringsmöjligheter och bergvärmepanna från Thermia (2003).

- Verkstad, hobbyrum -
Fd. garage som idag nyttjas som verkstad och förråd. Här finns arbetsbänk och rummet har stora ytor för förvaring av utemöbler, gräsklippare mm.

Byggnadssätt

Grund:
Källare (nydränerad 2012/2013)
Stomme:
Trästomme
Bjälklag:
Träbjälklag
Fasad:
Träfasad
Takbeklädnad:
Tegeltak renoverat på 90-talet
Fönster:
Isolerglasfönster samt 2-glas
Ventilation:
Självdrag
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten och avlopp.
Övrigt:
Fastigheten är besiktigad via Besiktningsbolaget Sydost AB.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme, vedspis i köket, kakelugn i vardagsrum

Energideklaration

Energideklaration utförd (2014-08-08).
Energiprestanda: 59 kWh/m² år.

Uteplats

Väl tilltaget altandäck med utsikt över Kalmarsund. Altanen sträcker sig längs med husets östra, södra och delvis västra sida. Sol från tidig morgon till kvällen.

Balkong med utgång från allrum på övre plan. Utsikt mot Kalmarsund.

Renoveringar

2012-2013 genomfördes en omfattande renovering av hela huset.

Ekonomi

Taxeringsvärde är 1 405 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 841 000 kr. Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår 1940.

Driftskostnad

Uppvärmning
11 000 kr
Vatten/avlopp
6 000 kr
Renhållning
2 200 kr
Hushållsel
6 000 kr
Samfällighet
300 kr
Summa
25 500 krTV- och internetanslutning

Internet: Fiber

Servitut/ planbestämmelser

Servitut: Rättigheter-förmån: Gemensamhetsanläggning: Kalmar Rev GA:3, Gemensamhetsanläggning: Kalmar Rev GA:6

Planbestämmelser: Detaljplan (1999-06-10)

Nästa visning

Måndag 25 mars Ring för tidsbokning 0480-420200 Kontakta mäklaren för visning Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan med källare
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Rev 2:35
Adress:
Rösvägen 39
Område:
Revsudden
Boarea/biarea:
100/61 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
4 rum, varav 2 sovrum.
Tomt:
1 006 kvm. Inramad och charmig trädgård med havsutsikt och ett centralt läge på Revsudden. Tomten har äldre fruktträd samt utrymme för spel och lek.

Parkering med plats för två till tre bilar.
Uteplats:
Väl tilltaget altandäck med utsikt över Kalmarsund. Altanen sträcker sig längs med husets östra, södra och delvis västra sida. Sol från tidig morgon till kvällen.

Balkong med utgång från allrum på övre plan. Utsikt mot Kalmarsund.
Byggår:
1940
Pris:
2 790 000 kr
Taxeringsvärde:
1 405 000 kr
Övre plan
Entréplan
Fastighetskarta