Skogsvägen 14

Nu står gamla grosshandlarvillan i Bergkvara redo för ny ägare! En unik, totalrenoverad sekelskiftesdröm om hela 230 kvm boyta med möjlighet till ca 31 000 kvm naturtomt. Här bor du i hjärtat av Bergkvara med närhet till havet, hamnen och vacker skärgård såväl norrut som söderut. Fina pendlingsmöjligheter till både Kalmar och Karlskrona. Med bara några få minuters bilfärd når du Möre Golfklubbs populära 18-hålsbana. Huset har under 2017 genomgått en omfattande totalrenovering och är idag i absolut toppskick med gamla fina detaljer bevarade. Entréplan erbjuder öppna sällskapsytor för trevligt umgänge, och på övre plan finns hela fyra sovrum och ett allrum. På båda våningsplanen finns dusch/badrum för yttersta bekvämlighet.

Från tomten finns direkt närhet till motions- och ridvägar. Är du hästintresserad finns dessutom ett bygglov för stall med 5 hästar. Tomten består av två fastigheter (Grosshandlaren 1 & Bergkvara 2:9) och utgör idag en tomtarea på 20 580 kvm. För dig som önskar finns möjligheten att köpa till fastigheten Bergkvara 2:10 som ligger i anslutning till de övriga fastigheterna. Bergkvara 2:10 är på totalt 11 417 kvm och ingår i kommunens detaljplan där möjligheten finns att stycka av 5 tomter för nybyggnation av villor. Kanske vill du sälja tomterna eller själv bygga hus för uthyrning?

Som du förstår är gamla grosshandlarvillan något utöver det vanliga. Något alldeles extra med otroligt stora möjligheter! Varmt välkommen på visning!
4 495 000 kr

Rumsbeskrivning

--ENTRÈPLAN--

Välkommen in i en rymlig och möblerbar HALL. Här placerar du fötterna på ett snygg 1-stavs ekparkettgolv som löper vidare in i samtliga rum på nedre plan. Behagligt med vattenburen golvvärme på hela entréplanet. I hallen finns en trappa som leder upp till övervåningen.

Fortsätter du rakt fram når du det väl tilltagna KÖKET med tillhörande MATPLATS. Köket är i smakfullt utförande med ljusgråa luckor och bänkskivor i massiv ek. I mitten av rummet finns en stor köksö med bra förvaring och fina arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys (SMEG), ugn, micro, spishäll, fläkt och diskmaskin. Från köket finns utgång till den härliga altanen på framsidan.

Via köket når du TVÄTTSTUGAN/GROVENTRÈN med ytterdörr mot husets baksida. Praktiskt klinkergolv och bra förvaringsmöjligheter. Här finns tvättmaskin och torktumlare. Här finner du även en trappa upp till övervåningen.

Helkaklat DUSCHRUM med toalett, tvättställ med underliggande förvaring samt dusch med vikbara duschväggar.

På entréplan finner du ett väl tilltaget SÄLLSKAPSRUM med generösa ytor och ett fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Här få du plats med stor soffgrupp, tv-möblemang och bokhyllor. En kamin ger en härlig och mysig känsla i rummet.

Från sällskapsrummet hittar du en ingång till ett rum som idag används som MATRUM. Detta rum fungerar även utmärkt som SOVRUM om så önskas.

--ÖVRE PLAN--

När du kommer upp på övre plan möts du av ett ALLRUM på höger sida. Här finns en mysig kakelugn samt plats för soffa och tv-möbel. Från allrummet hittar du en utgång till en inglasad balkong och ett häftigt tornrum.

På övre plan finner du hela fyra SOVRUM och bra med förvaring i två rymliga klädkammare. Samtliga rum har ekparkettgolv. Sovrummen är i bra storlek och gör plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbler. Ett av rummen är lite mindre och passar utmärkt som gästrum eller kontor.

Helkaklat BADRUM med toalett, tvättställ och badkar – riktigt snyggt!

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan
Byggnadsår:
1913
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glasfönster med kopplade bågar
Tak:
Betongpannor
Grund:
Torpargrund/Källare
Uppvärmning:
Luft/vatten-värmepump från 2017
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Självdrag
Renoveringar:
2017 - omfattande totalrenovering invändigt med nya ytskikt, ny el och vvs, nytt kök, nya badrum. Ytterväggar och bjälklag tilläggsisolerade. Installation av luft/vattenvärmepump.

2009- renovering av yttertak samt ommålning av fasad

Tomt

20 580 kvm. Stor naturtomt om totalt 20 580 kvm (Grosshandlaren 1 & Bergkvara 2:9). För dig som önskar finns möjligheten att köpa till fastigheten Bergkvara 2:10 som ligger i anslutning till de övriga fastigheterna. Bergkvara 2:10 är på totalt 11 417 kvm och ingår i kommunens detaljplan där möjligheten finns att stycka av 5 tomter för nybyggnation av villor.

Uteplats

Stort altandäck på husets framsida med utgång från köket.

Bilplats

Garage och uppställningsplats.

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
760 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1929
Byggnadsvärde:
556 000 kr
Markvärde:
204 000 kr
Skatt/avgift:
5 700 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Driftkostnader

Uppvärmning
25 000 kr
Vatten/avlopp
7 600 kr
Renhållning
2 200 kr
Summa
34 800 kr
(fastighetsavgift/skatt på 5 700 kr tillkommer)

Uppgift för uppvärmning avser även hushållsel.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

Bredband: ADSL.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Stadsplan (1969-03-27)

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Grosshandlaren 1 & Bergkvara 2:9
Adress:
Skogsvägen 14
Område:
Bergkvara
Boarea/biarea:
230 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
7 rum, varav 4 sovrum
Byggår:
1913
Pris:
4 495 000 kr
  • Jacob Gustafsson
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 070-1435038
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post
Fastighetskarta
Fastighetskarta