Ann-Mari Larséns gata 5

Nu är det äntligen dags för säljstart för etapp 2 i Vicklebys nya unika by, Artie!

Ett mycket unikt tillfälle för er som vill bo på Öland och i dess vackra och kulturella by, Vickleby. Nytt och fräscht med allt i ett plan. I denna nya detaljplan i Vickleby har ägare och byggare, Artie Arkitekt AB, totalt 28 tomter som under närmsta åren kommer skapa detta unika område.

1-planshusen erbjuder ca 115 kvm boyta fördelat på 3 rok varav 2 sovrum (byggyta 125 kvm). Exteriört har huset kalksten, puts och lärkträ. Isolerfönster med ramar av ek. Enkupigt taktegel & plåttak i aluzink. Interiört erbjuder huset kalkstensgolv, 1-stavsparkett, putsade och murade väggar. Tak delvis öppet upp till nock, inbyggd kamin. Köksdel med full maskinell utrustning (Electrolux) med öppen planlösning till vardagsrum. Värmekällan kommer från mycket effektiv och underhållsfri bergvärme med luftburen golvvärme! Ett stort toalett & duschrum. Två sovrum varav ena är väl tilltaget och har dessutom egen klädkammare. Praktisk tvättstuga. Huset har hela fyra utgångar till uteplatser och trädgård förutom huvudentrén. Utöver detta finns ett loft med en golvyta om ca 50 kvm där nockhöjden är ca 2 m. Tomterna är givetvis friköpta och erbjuder ca 450 kvm. När huset lämnas över kommer trädgården vara grovplanerad och nya ägaren kan börja så in gräset. Runt huset kommer det finnas underhållsfri och Öländsk kalksten som erbjuder ett flertal olika uteplatser beroende på väder och vind. Utöver detta ingår det en isolerad friggebod på varje tomt och det kommer finnas plats för bilen. På området kommer det även finnas bilplatser för kommande gäster.

I första etappen 2018, byggdes fyra stenhus i 1,5 plan som har fått sina rätta ägare, nu är det dags att bygga sex stenhus med samma unika design och arkitektur med 1-planshus! Första två bilderna är illustrationsbilder som visar 1-planshusens exteriöra design. De andra bilderna är på husen från etapp 1 (Ester Adolfssons Gata 1, 3, 5, 7) där ni får en mycket bra känsla av design, arkitektur och materialval som kommer följas i etapp 2. Några bilder visar vart de kommande sex 1-planshusen kommer ligga och det finns även med fastighetskarta. Adresserna för dessa sex hus är Ann-Mari Larséns Gata 3, 4, 5, 6, 7 och 9 vilka är belägna precis norr om etapp 1. Infrastrukturen är förberedd och klar och bygglov är klart för de första tre husen som är Ann-Mari Larséns Gata 3, 5 och 7 och dessa hus kommer stå inflyttningsklara redan till våren 2020!


Varje hus kostar 3 700 000 kr och det är först till kvarn principen som gäller! Själva köpprocessen är att man köper tomten för 900 000 kr inkl. anslutningsavgifter för V/A och el. Tomtens köpekontrakt gäller under förutsättning att köparen även skriver entreprenadavtal med Stenhus Öland/Artie Arkitekt AB och att de ska bygga huset vilket kostar 2 800 000 kr. Entreprenadavtalet ska således skrivas under i anslutning till att köpekontraktet på tomten är påskrivet, annars går köparen förlorad av tomten.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information gällande detta unika Ölandsprojekt i kulturella och levande Vickleby! Under huvudvisningen kommer man få titta på ett av husen i etapp 1 och träffa ansvarig fastighetsmäklare och byggare/projektledare, Jahan, för att få svar på de frågor man har.
3 700 000 kr

Egna ord från byggherren Jahan

Artie är en ny by vid sidan om Vickleby. En plats för konst och hantverk med människan i centrum. Idén bakom projektet är att skapa ett vackert område med återanvänd, Öländsk kalksten i alla hus. Harmoni och balans mellan byggnader kommer att skapa en vacker rymd för alla att vistas och leva i. Alla byggnader är modernt ritade med inspiration från Öland. Gedigna hus byggs med lecablock isolerade med putsskiva. Fasaden är dels putsad eller med kalksten. Huset är därför underhållsfritt och kan andas. Värmekällan är bergvärme via luftburen golvvärme (radiatorer på övre plan) som ger ett hållbart värmesystem i huset. Ekdörrar och fönster skapar en smakfull bild i kombination med andra detaljrika element. Folk blir äldre och äldre och orkar inte arbeta med trädgård. Däremot behöver de umgås mer med varandra för att inte känna sig ensamma. Därför är alla hus mellan 100-130 kvm och tomterna mellan 400-550 kvm vilket underlättar skötsel av fastighet och trädgård. I centrum av området kommer det att skapas en samlingsplats med vacker arkitektur, levande växter, stor rymd med mycket ljus. En bra plats att vistas på och utanför ett stort torg prytt med Ölandssten, fontän och massor av rosor och växter. Egendesignade gatlyktor, parkbänkar och postlådor med mera ger konstnärlig identitet och karaktär till Artie. Den kanske vackraste delen av Artie är ateljéboende för konstnärer. Tanken är att locka ett tiotal konstnärer som både kan bo och arbeta i ungefär 40 kvm stort utrymme för att kunna presentera sin konst. Den här delen har väldigt speciell arkitektur, allt kommer att rymmas under tak skyddat från vind och oväder och kommer alltid att vara öppen för besökare. Det ger möjlighet till en mysig och inspirerande promenad på kvällen eller kanske en lugnande stund vid dammen. Att leva nära konst ger oss ett tillfredsställande liv och harmoni.

Har ni frågor till Jahan så nås han på 0706354583.

Rumsdisposition

En välkomnande entré visar in till den rymliga hallen. Här är stengolv och delvis murade väggar.

Till höger i hallen finns dörr till det stora sovrummet med egen klädkammare och utgång tillträdgården. Sovrummet har 1-stavigt parkettgolv och en murad vägg.

Rakt fram i hallen finns dörr till toalett och duschrum. Här finns stengolv och på väggarna är det kakel vid duschzon och övrigt murade samt putsade väggar. Handfat med stor spegel med belysning. Handdukstork.

Rakt fram i hallen finns även dörr till det andra sovrummet som ger plats för garderober längs med ena väggen. 1-stavigt parkettgolv och delvis murad samt putsade väggar.

Till vänster i hallen når man husets centrum/hjärta där vardagsrum och köksdel har en öppen planlösning. Taket är öppet till nock vilket ger en härlig rymd. I vardagsrum är golvet 1-stavigt parkett och vid köksdelen går det över till stengolv. Köket har full maskinell utrustning från Electrolux och här finns utgång till stenlagd uteplats samt dörr till groventré/tvättstuga.

I tvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare (Electrolux) samt bergvärmepannan som kommer från Thermia. Även tvättstugan har stengolv och väggarna är putsade.

Tillbaka till vardagsrummet finns det en inbyggd kamin och de vitputsade väggarna tillsammans med den ljusa träpanelen i taket ger en ljus och harmonisk miljö.

Vid dörren till tvättstugan finns lofttrappa som leder upp till ett ca 50 kvm med stort loft (golvyta) och där nockhöjden är ca 2 m. Perfekt som förvaring eller gästrum.

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plan
Byggnadsår:
2019(Genom entreprenadavtal med Stenhus Öland)
Fasad:
Kalksten/puts/trä
Stomme:
Trä/betong/leca
Fönster:
Isolerglas
Bjälklag:
Trä
Tak:
Enkupigt taktegel
Grund:
Platta på mark
Uppvärmning:
Bergvärme via luftburen golvvärme. Kamin
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten och avlopp.
Ventilation:
Mekanisk ventilation & friskluftsventiler
Övriga byggnader:
Isolerad friggebod ingår!
Renoveringar:
Byggfirma är Stenhus Öland. All VVS utförs av Sandbäckens Rör i Kalmar AB. De installerar även bergvärmen. Elektrikerna på Öland utför all elarbete och kontrollansvarig är Mats Johansson.

Tomt

449 kvm. Tomten kommer lämnas över där all stenläggning kring huvudentré och uteplatser är färdigt och all övrig tomt är grovplanerad så att nya ägaren bara kan börja så in gräset! Tomtstorlekar: Ann-Mari Larséns Gata 3 är 453 kvm (6:45). Ann-Mari Larséns Gata 4 är 440 kvm (6:51). Ann-Mari Larséns Gata 5 är 448 kvm (6:46). Ann-Mari Larséns Gata 6 är 443 kvm (6:52). Ann-Mari Larséns Gata 7 är 448 kvm (6:47). Ann-Mari Larséns Gata 9 är 455 kvm (6:48).

Ekonomi

Taxeringsvärde:
170 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Markvärde:
170 000 kr
Skatt/avgift:
1 700 kr
Typkod:
210, Småhusenhet, tomtmark

Driftkostnader

Då huset inte är byggt finns heller ingen driftkostnad att tillgå. Man brukar räkna med ca 25 000 kr/år för nybyggda hus om man bor permanent för uppvärmning, hushållsel, V/A och sopor.

TV- och internetanslutning

Bredband: Husen kommer vara förberedda för att ansluta sig till fiber, dock ingår ej anslutningsavgiften..

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Detaljplan (2018-12-20) Detaljplan (2013-09-24)
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Stora Vickleby GA:3, Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Stora Vickleby GA:6

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 plan
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Stora Vickleby 6:46
Adress:
Ann-Mari Larséns gata 5
Område:
Vickleby
Boarea/biarea:
115/50 kvm.
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Byggår:
2019
Pris:
3 700 000 kr
  • Henric Gustafsson
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 0703440445
  • Skicka e-post
  • Adriana Dobrini
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 0706-451104
  • Skicka e-post
Illustrationsbild framsida
Illustrationsbild baksida
Husmodell av säljare - etapp 2
Tomtkarta - Ann-Mari Larséns Gata
Bild från etapp 1
Drönarbild av hela området
Tomtkarta - Ann-Mari Larséns Gata
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Husmodell av säljare - etapp 2
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Bild från etapp 1
Drönarbild på etapp 1 och 2
Drönarbild på etapp 2
Ann-Mari Larséns Gata
Ann-Mari Larséns Gata
Husmodell av säljare - etapp 2
Husmodell av säljare - etapp 2
Fastighetskarta illustration
Fastighetskarta
Planlösning