Domherregatan 1

Nu har vi möjligheten att presentera en oerhört gedigen och väl genomtänkt villa i 1½ plan med hela fem sovrum. Huset är mycket smakfullt och erbjuder generösa sällskapsytor på entréplanet. Tillbyggnaden som gjordes år 2009 gav huset ett extra rum med skjutbara glaspartier mot det fantastiska poolområdet som ligger helt insynsskyddat. Stort altandäck, gjuten pool och ett poolhus som är förberett med el, vatten och avlopp. Här finns alla möjligheter att njuta av härliga sommardagar! Bilen parkerar du i den dubbla carporten med förrådsdel. På Domherregatan 1 bor du med närhet till skola, förskola och idrottsplats. Här finns alla förutsättningar att trivas riktigt bra. Välkommen på visning!
3 690 000 kr

Rumsbeskrivning

Du parkerar bilen i den dubbla carporten eller på den asfalterade garageuppfarten. Till vardags går du förmodligen in i den mycket praktiska groventrén, men vi följer gången av marksten fram till entrén på framsidan. Här står dörren öppen till ditt nya drömboende. Kliv in!

-ENTRÈPLAN-

Välkommen in i HALLEN. Här möts du direkt av en otrolig rymd och ett fantastiskt ljusinsläpp från två stora takfönster på övervåningen. Nuvarande ägare har nämligen öppnat upp en del av övervåningen och skapat en luftig och rymlig hall med ett häftigt välkomnande. Fötterna placerar du på ett mörkt klinkergolv med golvvärme. Golvet övergår sedan till Kährs skeppsgolv som löper vidare in på entréplanet. I hallen finns en stor och praktisk klädkammare samt en trappa som leder upp till övervåningen.

Fortsätter du vidare in i huset når du ett rymligt VARDAGSRUM med ljusinsläpp från flera olika håll. Nuvarande ägare har tagit ner en vägg mot köket och skapat en modern och öppen planlösning. Kanske vill du möblera detta rum med stort matbord för många personer? I vardagsrummet finns utgång till altandäck på baksidan samt en värmande kamin som bidrar till låga driftskostnader och hög trivselfaktor. Kaminen är en Conturakamin och installerades 2011.

I anslutning till vardagsrummet ligger KÖKET. Myresjökök med vita, släta luckor som matchas snyggt kakel och bänkskiva i ek. En praktisk köksö ger både bra förvaring och arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, varmluftsugn, micro, kyl, frys, diskmaskin samt vinkyl.

Fortsätter du vidare genom vardagsrummet finner du ett helt fantastiskt rum som är tillbyggt 2009. Vill du använda detta rum som matrum eller vardagsrum? Du bestämmer! Rummet har ryggåstak med infälld belysning och på golvet ligger ett Kährs enstavsgolv i ek. Rummet har stora skjutdörrspartier och en helglasad altandörr ut mot den härliga altanen på baksidan. På baksidan finns en stor altan med trädäck och en gjuten pool. Här kan du tillbringa härliga sommardagar helt insynskyddat bakom en stor häck. I anslutning till altanen finns ett ”poolhus” som är förberett med el, avlopp och vatten.

Går du in i huset igen hittar du två SOVRUM på entréplan. Båda rummen är i bra storlek och erbjuder bra garderobsförvaring. Det ena rummet används idag som walk-in-closet och har två rymliga skjutgarderober.

Helkaklat DUSCHRUM i vitt och grått. Snygga och stilrena färger som passar alla. Här finns dusch, tvättställ med underliggande förvaring, toalett, samt handdukstork. Behagligt med golvvärme!

GROVENTRÈ/TVÄTTSTUGA med mycket förvaring. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och ett torkskåp. I det här utrymmet finns också frånluftsvärmepumpen.

-ÖVRE PLAN-

När du kommer upp på övre plan möts du först av ett ALLRUM med parkettgolv. Allrummet är försett med dubbla och generösa takfönster som skänker gott om dagsljus till hela övervåningen.

Tar du till vänster når du två SOVRUM. Vill du hellre ha ett stort sovrum går det utmärkt att ta ner väggen som delar rummen.

Till höger om allrummet finner du ytterligare ett sovrum. Detta rum är rymligt och gör plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel. Nuvarande ägare använder detta som tv-rum idag.

På övre plan finns ett helkaklat BADRUM i modernt utförande och med behaglig golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch, hörnbadkar, toalett samt tvättställ med förvaring.

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan
Byggnadsår:
2007
Fasad:
Trä
Stomme:
Trä
Fönster:
3-glasfönster isoler
Bjälklag:
Trä
Tak:
Betongpannor
Grund:
Krypgrund
Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump - vattenburet system. Braskamin
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Mekanisk frånluft med återvinning
Övrigt om byggnaden:
Gjuten pool om 4x8 meter med luftvärmepump 12 kW. Poolen är isolerad med cellplast.
Övriga byggnader:
Poolhus som är förberett med el, vatten och avlopp. (ej inrett) Möjlighet att göra "relaxavdelning" med bastu och omklädningsrum. Förråd och redskapsbod i anslutning till carporten.
Renoveringar:
2009 - Tillbyggnad av matrum/vardagsrum
2011 - Installation av kamin
2018 - Ommålning entréplan
2018 - Nytt kakel i köket
2018 - Gjuten pool med värmepump
2018 - Poolhus ca 15m2 med indraget vatten och avlopp
2018/2019 - Trädäck samt stenläggning runt poolen
2018 - Ändrad planlösning. Tagit bort väggar i kök/vardagsrum och allrum samt öppnat upp entré taket till nock

Tomt

998 kvm. Attraktiv hörntomt med skyddat läge bakom stor häck. På baksidan finns en bra gräsyta som kan användas för lek eller odling/plantering.

Uteplats

Ett stort och härligt poolområde med stensättning och altandäck. På husets baksida finns också en altan med utgång från vardagsrummet.

Bilplats

Dubbel carport. Stor asfalterad garageuppfart.

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Energideklaration

Status:
Utförd
Prestanda:
55 kWh/m2 år
Energiklass:
C

Ekonomi

Taxeringsvärde:
3 145 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
2007
Byggnadsvärde:
2 646 000 kr
Markvärde:
499 000 kr
Skatt/avgift:
8 049 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Driftkostnader

Uppvärmning
20 000 kr
Vatten/avlopp
5 600 kr
Renhållning
2 000 kr
Försäkring
4 500 kr
Summa
32 100 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 049 kr tillkommer)

Under uppvärmning ingår även säljarens kostnad för hushållsel.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber finns i gatan. (ej indraget).

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Ändring Av Dp (2005-09-28) Detaljplan (2005-02-28)

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Budgivning pågår
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Torslunda 1:57
Adress:
Domherregatan 1
Område:
Färjestaden
Boarea/biarea:
197 kvm. Areauppgifter enligt säljaren. 175 kvm enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
8 rum, varav 5 sovrum
Byggår:
2007
Pris:
3 690 000 kr
  • Jacob Gustafsson
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 070-1435038
  • Skicka e-post
  • Sara Karlsson
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 0763197917
  • Skicka e-post
Fastighetskarta