Varvskroken 8

Varmt välkommen till ett av Kalmars absolut bästa och mest exklusiva adresser, Varvskroken 8. Ta det sällsynta tillfället att förvärva ett hem i världsklass ritat av välrenommerade Gert Wingårdh. Boendet erbjuder generösa ljusinsläpp, omgivet av vatten och utsikt över Laboratorieholmen, Kalmar Sund, Kalmar Hamn och Kvarnholmen. Med andra ord ett enastående läge med endast några få minuters promenad till stadens kärna. Här finner du ett hem utöver det vanliga som skapar utmärkta förutsättningar för ett högkvalitativt leverne. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer info!
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Ett hem i världsklass!

Varvsholmen i allmänhet, och detta läge i synnerhet, erbjuder en fantastisk boendemiljö invid såväl stad som hav. Just här på Varvskroken bor du avskilt från övriga Varvsholmen. Du har havet på din sydvästra sida med vyer mot Kalmarsund och mot Kattrumpans badplats. Även på husets nordöstra sida finns havet, med båt och badplats endast några få meter från ytterdörren.

Väl i huset, i hemmets hall välkomnas du av ljus och rymd. Golvet är klinkerbelagt och är precis som i övriga delar av hemmet utrustat med golvvärme. I hallen finner du gott om utrymme, förvaring och övrig möblering. I anslutning till hallen finns ett fräscht och generöst badrum klätt i kakel och klinker, utrustat med toalett, dusch och handdukstork.

Vidare på husets entréplan finner du köket och vardagsrummet som omfamnar varandra i en öppen planlösning. I vardagsrummet har du fri och harmonisk utsikt ut över hav och stad med fönsterpartier från golv till tak. Från vardagsrumsdelen har du möjligheten att ta dig vidare till den stenbelagda uteplatsen som gör sig som allra bäst i eftermiddagssolen. Njut på bästa adress i underbar atmosfär med havet som granne.

I vardagsrummet ligger ett parkettgolv i ek och en fin öppen spis som gränsar mot köket. Hemmets hjärta, det tilltalande och välkomnande köket är beläget med öppen planlösning mot såväl vardagsrummets umgängesytor som husets fantastiska uteplats. I köket finner du inredning och materialval från Ballingslöv. Kökets maskinella utrustningen består av spis med glashäll, fläkt, inbyggd ugn, separat kyl och frys samt diskmaskin. Även vinkylen pryder sin plats i anslutning till köket. Värt att notera är också den vackra och stilfulla bänkskivan i kalksten. I köket finns oerhört gott om förvaring, rejäla arbetsytor och en generös matplats. En mobil köksö ger utrymme för matlagning men även för läxläsning och kreativt arbete.

Trappan till övre plan öppnar upp mot utsikt över sund och stad. Här finner du tre separata sovrum samt ett luftigt masterbedroom med ljusinsläpp i dubbla väderstreck. Från tre av sovrummen finns utgång mot hemmets fantastiska balkong som vetter mot hav och himmel och bidrar till den fantastiska livskvalitet som hemmet erbjuder i övrigt. Hela övre plan har likt nedre plan vattenburen golvvärme och genomgående klätt i ekparkett.

På övre plan finner du hemmets andra badrum som även detta är klätt i kakel och klinker samt är utrustat med såväl badkar som tvättmaskin och torktumlare.

Här öppnas dörrarna upp till ett hem i absoluta världsklass, du är varmt välkommen!

Byggnad

Byggnadstyp:
2-plan
Byggnadsår:
2003
Fasad:
Puts
Stomme:
Betong
Fönster:
Isolerglasfönster
Bjälklag:
Betong
Tak:
Protan
Grund:
Betong
Uppvärmning:
Fjärrvärme, öppen spis, vattenburen golvvärme
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Mekanisk ventilation med värmeåtervinning
Övriga byggnader:
Förråd i anslutning till entrén

Tomt

408 kvm. Tomtarea 408 m² (friköpt). Tomten: trädgårdstomt med stenbelagd uteplats och skyddad frukosthörna att njuta i efter morgondoppet. Här finns också utrymme för en kryddträdgård eller bärbuskar. Magnolian trivs och frodas. Underbar havsutsikt.

Energideklaration

Status:
Utförd
Prestanda:
49 kWh/m2 år

Ekonomi

Taxeringsvärde:
5 625 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
2003
Byggnadsvärde:
3 374 000 kr
Markvärde:
2 251 000 kr
Skatt/avgift:
8 049 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Driftkostnader

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Detaljplan (2002-11-14)

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
2-plan
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Dockan 8
Adress:
Varvskroken 8
Område:
Varvsholmen
Boarea/biarea:
164 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
6 rum, varav 4 sovrum
Byggår:
2003
  • Felix Hasselberg
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 073-5358622
  • Skicka e-post
Fastighetskarta