Gallstrandsgatan 5

Unikt läge – familjevilla med grönskande trädgård vid Stensö kanal.

Nu finns tillfälle att förvärva en välskött villafastighet med ett av Kalmars finaste lägen invid Stensö fiskeläge med hav och natur inpå husknuten. Med en skyddad tomt i söderläge som angränsar till Stensö kanal är läget något utöver det vanliga. Huset från Myresjö är byggt 1970 och disponeras över 130 kvm på entréplan samt en rymlig källare med gillestuga om 130 kvm. Perfekt för er som söker fina och generösa ytor att trivas på tillsammans med familj och vänner. Lägg därtill ett väl tilltaget uterum med stora skjutbara glaspartier och med utgång mot terrassen i vacker kalksten. Med sitt söderläge ger den insynsskyddade baksidan av trädgården möjlighet att rofyllt njuta av solen hela dagen! Varmt välkommen på visning!
7 250 000 kr

Rumsbeskrivning

--ENTRÈPLAN--

HALL
Välkommen in! En generös möblerbar hall med fint ljusinsläpp öppnar upp till denna fantastiska villa. Hallen som ligger i vinkel utgör husets mittpunkt och binder samman bostadsytan på ett optimalt sätt. Ett snyggt klinkergolv möter ljusa väggar och i taket finns infälld belysning. I den inre hallen som leder vidare till den bakre delen av huset finns avhängningsyta för ytterkläder och gott om garderobsförvaring. Här ligger parkettgolv i bok.

GÄSTTOALETT
Vid ytterdörren i hallen finns en gästtoalett med wc och tvättställ samt ett fönster. På golvet ligger blå klinker.

SOVRUM 1
Invid hallen finner ni ett av de tre generösa sovrummen på entréplan. Ljus från två håll och sjöglimt (avlövad årstid) gör det här rummet väldigt trivsamt. Här finns plats för säng, skrivbord, bokhyllor eller annan möblering. Klädförvaring finns i två garderober. På golvet vilar ett vackert parkettgolv.

VARDAGSRUM
Från hallen möts ni av dubbeldörrar till det väl tilltagna vardagsrummet som ligger i vinkel – perfekt för er som gillar att ha härliga middagar och festliga bjudningar. Ett härligt ljusinsläpp kommer in från stora fönsterpartier mot det generösa uterummet och trädgården. En terrassdörr leder oss dit. Vardagsrummet gör gott om plats för soffgrupp, piano, vitrinskåp och ett stort matmöblemang. Golvet är originalparkett i ek och väggarna ljusa. Detta är en riktig pärla!

KÖK
Köket är perfekt placerat i bostaden och nås både från hallen och vardagsrummet. Här finns alla förutsättningar för er som gillar att laga mat och ha stora bjudningar. Här kan man mingla samtidigt som maten tillagas.

Köksinredningen i U-formation, är i massiv ek från Kvänum med ett större platsbyggt vitrinskåp som rymmer familjens glas- eller porslinsamling. I köket finns gott om förvaring och fina arbetsytor vid köksfönstret med utsikt över gatan. Matplatsen är rymlig för ca 6 personer. Utrustningen är i rostfritt utförande och består av diskmaskin, kyl/frys (-17), integrerad köksfläkt, ugn och spishäll samt mikro i arbetshöjd. På golvet ligger ekparkett.

SOVRUM 2
Med ostört läge i bortre änden av huset ligger Master Bedroom som ger plats åt en generös dubbelsäng och annat sovrumsmöblemang. Sovrummet stoltserar med ett vackert fönsterparti i väster med utsikt över trädgården och med sjöglimt mot bron över Stensö kanal. En rymlig walk-in closet och ingång till det stora badrummet gör det här rummet komplett. Golvet är belagt med parkett i bok.

BADRUM
Stort badrum som nås från Master Bedroom och den inre hallen. Badrummet med kakel i ljusa toner har dubbla handfat, toalett, platsbyggd garderob med bra förvaring och dusch med vikbara glasväggar. Fönster som vetter mot trädgården i öster.

SOVRUM 3
Rymligt sovrum med morgonsol från två stora fönster i öster. Rummet nyttjas idag som arbetsrum. Plats för skrivbord, bokhyllor och säng. Klädförvaring finns i två garderober. Golvet är belagt med parkett.

--KÄLLARPLAN—

GILLESTUGA
Den svängda trätrappan i ek leder ner till källarplan. Välkommen ner till en väl tilltagen gillestuga med originalparkett i ek. Här finns en platsbyggd bar och sällskapsytor för att möblera med soffgrupp och bokhyllor. Gillestugan pryds av en vacker öppen spis som ger både en mysig känsla i huset och värme under kallare årstider.

SOVRUM 4
Från gillestugan nås ytterligare ett sovrum som kan nyttjas som gästrum eller arbetsrum. I rummet finns en platsbyggd garderob och heltäckningsmatta täcker golvet.

FÖRRÅDSUTRYMMEN, PANNRUM, MATKÄLLARE och KLÄDKAMMARE finner ni i den andra delen av källaren. Här bjuds också ett rymligt DUSCHRUM med BASTU. En ytterdörr med trappa leder ut till trädgården. I den här delen av källaren ligger genomgående ett mörkbrunt klinkergolv.

TVÄTTSTUGAN är stor och rymmer tvättmaskin, tvättho, torkskåp, mangel och bra arbetsytor och skåpsförvaring. Ett smart nedkast för tvätt som underlättar i vardagen finns via en garderob i den inre hallen på entréplan!

TOALETTEN på källarplanet rymmer wc, tvättställ och vägghängd förvaring.

HOBBYRUMMET längst in i källardelen med en väl tilltagen yta har ett härligt ljusinsläpp med fönster ut mot trädgården. Ett perfekt rum som kan användas till mycket! På golvet ligger en ljus plastmatta.

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plan med källare
Byggnadsår:
1970
Fasad:
Tryckimpregnerad och oljebehandlad träpanel
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glasfönster/3-glasfönster
Tak:
Tegelpannor (Vittinge)
Grund:
Källare
Uppvärmning:
Bergvärme
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Självdrag
Övrigt om byggnaden:
Larm finns installerat
Övriga byggnader:
Garage om ca 25 kvm
Renoveringar:
2017 - Nytt tak uterum
2015 - Nytt tak. Nya tegelpannor (Vittinge), läkt och papp
2015 - Stensättning garageuppfart
2012 - Duschväggar i badrum på entréplan
2010 - Nytt tak garage
2007 - Klinkergolv i hall, ekparkett i kök, bokparkett i hall och stora sovrummet.
2006 - Markplattor uterum
2003 - Gjuten trapp vid källartrappa
2001 - Installation bergvärme
2001 - Uteplats på baksida med kalksten
1998 - Installation motorstyrd garageport
1994 - Tagit upp gavelfönster åt väster i vardagsrum, och åt öster i sovrum 1
1994 - Tilläggsisolering vind

Regelbunden spolning av dränering (senast 2015).

Tomt

1 039 kvm. Insynsskyddad och idyllisk trädgård om 1039 kvm som har det mesta man kan önska sig. Gräsmattor med plats för lek och spring, en stor skyddad uteplats i vacker kalksten med gott om utrymme för såväl soffgrupp, matgrupp som övrigt möblemang. Plan tomt med många möjligheter till exempel att bygga pool. I trädgården finns bland annat forsythia, syrenhäck, rhododendron, lavendel, nypon och ett japanskt körsbärsträd. Även goda inslag finns som vita och svarta vinbär, rabarber och äppel- och päronträd. Uppför husgaveln i söder klättrar vinrankor. Dekorativ och välplacerad fasadbelysning på husets framsida och trädgårdsbelysning på baksidan av tomten.

Uteplats

1. Stort inglasat uterum. 2. Stenlagd uteplats (Ölandssten) på husets baksida.

Bilplats

Vackert stenladg garageuppfart. Generöst garaget med motorstyrd garageport. Plats för en bil, flertalet cyklar, gott om förvaringsutrymme och även skåpsförvaring.

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
4 781 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1970
Byggnadsvärde:
2 762 000 kr
Markvärde:
2 019 000 kr
Skatt/avgift:
8 349 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 14 st pantbrev om sammanlagt 1 203 200 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
12 750 kr
Vatten/avlopp
3 800 kr
Renhållning
2 200 kr
Summa
18 750 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

Uppgifter för uppvärmning avser även hushållsel.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber finns i gatan. Ej indraget..

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning

NÄSTA VISNING

Sön 4 Oktober Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 plan med källare
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Näset 2
Adress:
Gallstrandsgatan 5
Område:
Stensö
Boarea/biarea:
130/155 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
6 rum, varav 4 sovrum
Byggår:
1970
Pris:
7 250 000 kr
  • Jacob Gustafsson
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 070-1435038
  • Skicka e-post
Fastighetskarta