Ullevi 302

Nu finns äntligen möjligheten att förvärva en välskött Ölandsgård i bästa skick, anno 1888, belägen i underbara Ullevi. Det här är gården med alla funktioner. Renoverad och återskapad av en mästerlig hantverkshand, byggd och konstruerad för den medvetne. Med en tomtyta om drygt 1 ha består gården av ett rymligt och smakfullt renoverat bostadshus tillsammans med ett brygghus, en skifteslada, ett nybyggt dubbelgarage, en ladugård med möjlighet till hela 10 hästboxar, ett hönshus med spannmålsvind, en verkstad, ett sommarhus, en maskinhall samt en loglänga. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare vid intresse eller för mer information. Välkommen!
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Beskrivning

Välkomna till underbara Ullevi 302, den välskötta gården med alla funktioner. Från gårdens idylliska innergård öppnar vi dörren vid bostadshusets huvudentré där vi möts av en välkomnade, rymlig hall klätt i öländskt kalkstensgolv med golvvärme och ljusa kulörer. Har finns plats för avhängning och förvaring. Till vänster om hallen finner vi gårdens kök som är klätt i passande, lantlig stil samt vitt furugolv, vita skåpsluckor och arbetsbänk i gedigen ek. Köket är utrustat med spis med induktionshäll, frånluftsfläkt, diskho, matskafferi, ugn, inbyggd mikro och kyl.

I anslutning till köket finner vi en härlig matplats i ljusa kulörer, en matplats som sedan tar oss vidare till husets fantastiska uterum. Uterummet ger plats för det stora sällskapet och skapar sociala ytor med en känsla utöver det vanliga. Här finns ljusinsläpp i tre väderstreck som ger maximal mysfaktor i kvällssol. Från uterummet har vi möjlighet att ta oss vidare till hemmets trädgård. Trädgården är plan och rymlig och ger plats för soffgrupper och möblering, sandlåda, egenodling och gott om plats för familjens alla aktiviteter. Vi lämnar trädgården en stund och tar oss istället vidare i bostadshuset där vi landar i hemmets matsal. Här finns utrymme för mer sociala ytor och möblering. Vidare, i husets entréplan finner vi två smakfullt renoverade sovrum, båda med ljusinsläpp i två väderstreck.

En trappa upp, på husets övervåning möts vi av ett samlingsrum/allrum i ljusa kulörer, högt i tak och fantastiskt ljusinsläpp utan insyn. Här uppe finns spotlightbelysning i tak och utrymme för familjemys och större soffgrupp. Till höger om trappan har vi husets masterbedroom med framtagna takbjälkar, vackert ljusinsläpp och platsbyggd klädkammare. I övrigt på husets övervåning finner vi två mindre sovrum för barn.

Vidare i huset, bakom köket finner vi fler användbara ytor. Här finns utrymme för avhängning och förvaring, tvättstuga med tvättpelare, värmepump, förråd samt kontorsdel med två rymliga kontorsrum och egen entré. I denna del av huset finns även två badrum. Det ena badrummet är utrustat med dusch med glasväggar, kommod och toalett och det andra badrummet med toalett, dusch med glasväggar, kommod och trevligt badkar.

Förutom ett välrenoverat bostadshus består gården även av ett brygghus, en skifteslada, ett nybyggt dubbelgarage, en ladugård med möjlighet till hela 10 hästboxar, ett hönshus med spannmålsvind, en verkstad, ett sommarhus, en maskinhall samt en loglänga. Varmt välkommen till gården med alla funktioner!

Byggnad

Byggnadsår:
1888
Fasad:
Trä
Stomme:
Trä
Fönster:
2+1 glas
Bjälklag:
Trä
Tak:
Taktegel
Uppvärmning:
Jordvärmepump
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Enskilt avlopp.
Ventilation:
Självdrag

Tomt

11 050 kvm.

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 843 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1929
Byggnadsvärde:
1 369 000 kr
Markvärde:
474 000 kr
Skatt/avgift:
8 049 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Driftkostnader

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Rättigheter last: Last: Ledningsrätt Vatten, 0840-1157.1

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Gård
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Ullevi 29:2
Adress:
Ullevi 302
Område:
Gårdby
Boarea/biarea:
212 kvm. Areauppgifter enligt mätning
Antal rum:
10 rum, varav 5 -7 sovrum
Byggår:
1888
  • Felix Hasselberg
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 073-5358622
  • Skicka e-post
Fastighetskarta