Södra Långgatan 52

Nu finns äntligen tillfället att förvärva fastigheten utöver det vanliga. Med ett unikt läge på Kvarnholmen, på ett utav Kalmars mest centrala adresser bor du här i ett hem vars ljus sällan strålar över den öppna marknaden. Här erbjuds ett stycke Kalmarhistoria med rötter från 1600-talet som idag är disponerat i smakfullt renoverade kvadratmeter fördelade om en central och insynsskyddad trädgård med egen grillplats, generöst och trivsamt vardagsrum, behagligt kök med goda arbetsytor, tre sovrum, gäst-wc, renoverat badrum samt källare för tvättstuga och extra förvaring. Varmt välkommen till något alldeles extra, välkommen till Södra Långgatan 52!
5 295 000 kr

Enastående Södra Långgatan 52

Här, bland historiska gator och kvarter på centrala Kvarnholmen erbjuds du nu något alldeles extra. Med rötter från 1600-talet har detta vackra hus varit en del av Kalmar i nästan 400 år. Med närhet till såväl bad och hav som citypuls och uteliv har du idag ett smakfullt renoverat hem, skräddarsytt för den moderna familjen.

Vi öppnar upp dörren från gemytliga Södra Långgatan och landar i fastighetens alldeles egna trädgård. Detta är en sagolik oas som sommartid är klädd i flora och grönska. Slå dig ner bland grönskande blommor och kvittrande fåglar och njut av lugnet för en stund. Att ha en egen uteplats som denna, mitt i city, är något utöver det vanliga. Här erbjuds verkstadsbod med goda förvaringsmöjligheter, rymligt cykelförråd och en oslagbar grillplats med gott om utrymme för bord och möblering anpassat för det stora sällskapet. Njut av underbara sommarkvällar med grill och gott sällskap. Varför inte avsluta kvällen med en kvällspromenad till livemusik på Larmtorget eller ett kvällsdopp i Kalmarsund? Från Södra Långgatan 52 har du alltid endast ett stenkast från Kalmars guldkorn.

Vi lämnar trädgården en stund och kliver in i bostadsbyggnadens entré. Entrén erbjuder både plats för förvaring och avhängning. Med två steg i östlig riktning hamnar vi i husets rymliga vardagsrum. Denna generösa yta badar i rymd och fina ljusinsläpp från fönsterpartier i dubbla väderstreck. Här finns gott om välplanerade kvadratmeter som ger utrymme för matbordet för hela familjen, trivsam soffgrupp och övrig möblering. I vardagsrummet, precis som i övriga delar av huset, framhävs husets vackra trästommar som med högsta sannolikhet stått på samma ställe under de senaste seklerna.

Innan vi tar oss vidare till husets kök öppnar vi upp dörren till entréplanets gäst-WC vars östra vägg är klädd i liggande timmer vilket ger oss ytterligare en historisk ledtråd om att husets ålder imponerar. Äntligen har vi kommit fram till husets hjärta, familjen underbara kök. Köket som är välrenoverat är klätt i ljusa, välkomponerade kulörer och erbjuder genomtänkta ytor med gott om arbets- och förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med med kyl och frys, diskho, diskmaskin, ugn, spis och fläkt.

Vi tar oss vidare i hemmet och hamnar i husets övre plan. På detta våningsplan har vi familjens mer privata ytor vilka är fördelade om tre mysiga sovrum varav ett master bedroom. I master bedroom erbjuds givmild rymd med tilltalande takhöjd ända upp i nock. Även här framhävs de varma, rustika takbjälkarna som på ett respektingivande sätt burit huset sen dess födsel. Denna sovrumsyta erbjuder även gott om plats för såväl förvaring som övrig möblering. På husets andra våningsplan finner vi även ett välrenoverat badrum som är utrustat med golvvärme, handdukstork, toalett, tvättställ och dusch.

Från Kvarnholmen har du alltid nära till allt. Här bland historiska byggnader har du endast några få minuters promenad till såväl svalkande badplatser som Larmtorgets liv och rörelse. Varmt välkomna till det unika läget när det är som allra bäst, välkomna till enastående Södra långgatan 52!

Byggnad

Byggnadstyp:
2 plan med källare
Byggnadsår:
1806
Fasad:
Trä
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glasfönster, kopplade bågar
Bjälklag:
Trä
Tak:
Taktegel
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Självdrag/mekanisk frånluft

Tomt

177 kvm.

Energideklaration

Status:
Utförd (2011-07-18)

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 725 000 kr ( fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1929
Byggnadsvärde:
1 248 000 kr
Markvärde:
1 477 000 kr
Skatt/avgift:
8 524 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev om sammanlagt 3 375 000 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
12 644 kr
Hushållsel
8 850 kr
Vatten/avlopp
7 293 kr
Renhållning
2 230 kr
Försäkring
5 033 kr
Summa
36 050 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

Driftskostnaderna kan variera beroende på hushåll och användning.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Stadsplan Fornlämning (1 st)

NÄSTA VISNING

Lör 30 Januari Ring 0480-420 200 för tidsbokning! Sön 31 Januari Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
2 plan med källare
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Krögaren 4
Adress:
Södra Långgatan 52
Område:
Kvarnholmen
Boarea/biarea:
105 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Byggår:
1806
Pris:
5 295 000 kr
  • Felix Hasselberg
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 073-5358622
  • Skicka e-post
Fastighetskarta