Vinbärsvägen 8

I mysiga och barnvänliga samhället, Algutsrum – strax efter brofästet – finner ni en ca tio år gammal villagata med namn, Vinbärsvägen. Här skapade Myresjöhus detta villaområde och där tomtköparna fick välja fritt bland deras stora hussortiment. Dagens ägare till Vinbärsvägen 8 var en av de första som tingade en av tomterna och valde med omsorg just denna tomt då den har ett underbart läge mot söder och det skyddade naturområdet. Här finns vacker stenmur som gränsar av den ljusa och lummiga trädgården på både fram- och baksida och mot ena grannen finns en tät Ligusterhäck.

Ägare valde att bygga ett 1-planshus om 133 kvm boyta fördelat på 5 rok varav 3 sovrum. Utöver detta finns ett integrerat varmgarage om 26 kvm. En suverän planlösning som passar för alla åldrar – med eller utan barn - där Myresjöhuset heter "Torggården" och är ett u-format vinkelhus. Två helkaklade badrum, praktisk tvättstuga, rymlig klädkammare, genomgående vattenburen golvvärme från effektiv frånluftsvärmepump, luftigt ryggåstak i mittenpartiet av huskroppen samt flera utgångar till husets underbara altaner som vetter mot både söder och väster. Ett kvalitétshus som andas trivsamhet och lugn med sitt natursköna läge i mysiga Algutsrum och med endast 12-15 minuter till Kalmar centrum.

Huset finns till salu i vår tjänst – startblocken – och kan redan nu köpas med förutsättningarna att tillträde äger rum hösten -20 och med acceptpriset 3 595 000 kr. Ägare ska flytta från huset direkt till de nyproducerade lägenheterna som byggs i Färjestaden, Wasa Seaside. För mer info och för bokning av privatvisning, kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information.
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Rumsdisposition

En ljus hall välkomnar in till huset och där man direkt får en härlig känsla av ryggåstaket som finns i mittenpartiet av huskroppen. På golvet finns ett parkettgolv i ek som fortsätter i hela huset förutom i våtutrymmen där det finns klinkergolv. Huset har genomgående vattenburen golvvärme som värms upp av den effektiva frånluftsvärmepumpen.

Rakt fram i hallen når man matplats och köksdelen som har en delvis öppen planlösning med varandra. Vid matplatsen finns utgång till den underbara altanen som vetter mot söder, trädgården och det skyddande naturområdet. I köket finns gott om förvaring i skåp och god arbetsyta. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, inbyggd micro samt diskmaskin.

Till höger i hallen finns dörr till ett av husets två helkaklade badrum och fortsätter man så når man ett rymligt och trivsamt vardagsrum med fönster mot väster och där också en egen utgång finns till den andra altanen. Längst bort i vardagsrum finns dörr till ett av husets tre sovrum och till vänster i vardagsrum finns glasdörrar som leder in till det andra sovrummet som idag även nyttjas som kontor. I detta sovrum finns den andra utgången till altanen som vetter mot söder.

På andra delen av huset finns dörr till det tredje sovrummet och det andra helkaklade badrummet.

Längst bort i hallen finns dörr som leder till mindre hall där dörrar finns till praktisk klädkammare, tvättstuga och till det integrerade varmgaraget.

Byggnad

Byggnadstyp:
Friliggande 1-plans hus
Byggnadsår:
2008(Myresjöhus)
Fasad:
Trä
Stomme:
Trä
Fönster:
Isolerglasfönster
Tak:
Betongpannor
Grund:
Platta på mark
Uppvärmning:
Vattenburen golvvärme via frånluftspump
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Mekanisk frånluft och tilluft via fönster/väggar
Renoveringar:
Huset byggdes med totalentreprenad av Myresjöhus 2008.

Tomt

1 787 kvm. På husets framsida finns en rymlig och asfalterad infart med plats för två bilar utanför det integrerade garaget. På den västra tomtgränsen mot närmsta grannarna avgränsar en Ligusterhäck som övergår till en vacker stenmur när man är på tomtens södra del. Här är en stor och öppen trädgård med fantastiska vyer över det naturskyddade området som vetter mot söder.

Uteplats

En underbar altan på husets södra del och som fortsätter runt huset till den västra sidan. Hela huset har en trätrall som omgärdar huskroppen. Både på den södra och västra uteplatsen finns en skyddade markiser.

Bilplats

Integrerat varmgarage om 25,9 kvm med ingång direkt till bostaden.

Energideklaration

Status:
Ej utförd

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 916 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
2008
Byggnadsvärde:
1 586 000 kr
Markvärde:
330 000 kr
Skatt/avgift:
8 349 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Driftkostnader

Hushållsel
15 675 kr
Vatten/avlopp
5 193 kr
Renhållning
1 507 kr
Summa
22 375 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

I hushållselen ingår även uppvärmningen. Total förbrukning sista tolv månaderna är endast 10 450 kWh.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

Bredband: Huset är anslutet till det öppna fibernätet..

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Detaljplan (2007-08-01)

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
Friliggande 1-plans hus
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Algutsrum 8:78
Adress:
Vinbärsvägen 8
Område:
Algutsrum
Boarea/biarea:
133/26 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
5 rum, varav 5 sovrum
Byggår:
2008
  • Jacob Gustafsson
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 070-1435038
  • Skicka e-post

Dokument

Fastighetskarta
Fastighetskarta