Kammarviksvägen 5

Välkomna till Kammarviksvägen 5 – med sitt attraktiva och lugna läge och med en härlig kontakt och ett stenkast till Östersjön och hamninloppet.

Kammarviksvägen skapades i slutet av 60-talet där gedigna tegelvillor byggdes upp och där många har kvar sin fina arkitektur från denna period. Kammarviksvägen 5 är en av dessa gedigna villor och som tagits väl om hand under alla år. Dagens ägare har huserat här sedan 1988 och nu är det dags att hitta ny köpare som vill bo på denna attraktiva och lugna återvändsgata som ger gång/cykelavstånd till centrum, skolor, livsmedelsbutik, Havslätt med både sin familjära sandstrand och sitt omtyckta motionsområde.

Huset erbjuder totalt 215 kvm i två plan med souterrängvåning, detta gör att själva boytan är 170 kvm och biyta är 45 kvm. Huset visar ett genomgående mycket gott skick och här är de stora renoveringarna utförda, för mer info om detta, ta del av säljarens renoveringar längre ner och även överlåtelsebesiktning som ni finner under dokument. Soutterängsvåningen erbjuder de praktiska utrymmena och bottenplan de sociala och där man har underbara vyer över hamninloppet och Östersjön. Trädgården har en lättskött framsida med rymlig infart med plats för två bilar och baksida trädgård har ett upphöjt och ljust läge med gott om yta för spel och lek.

Varmt välkomna att boka in er till visning av detta gedigna och attraktiva hus i lugna och barnvänliga Kolberga.
3 795 000 kr

Rumsdisposition

Den asfalterade infarten ger plats för två till tre bilar och här finns ett fristående garage som fick nytt papptak 2010. När man parkerat bilen så har man två alternativa huvudingångar till huset, den ena via framsidan och den andra via baksidan. Vi beskriver husets rumsdisposition via entrén på framsidan. Väl inne är en rymlig hall där början av golvet har klinker som övergår till parkettgolv. Till vänster finns skjutbara garderobsdörrar med spegel och som erbjuder gott om plats för ytterkläder. Direkt till vänster finns dörr till ett av husets fyra sovrum och vidare till vänster finns dörr till groventré/förråd. Ett av husets praktiska rum med egen utgång på gaveln av huset. Andra praktiska rum på detta plan är matkällare och klädkammare som har dörrar rakt fram i hallen och längst bort till höger på denna våning finns dörrar till tvättstuga med dusch och bastu samt pannrum där den mycket värmeeffektiva grundvattenvärmepumpen från Thermia finns installerad – gott om praktiska utrymmen helt enkelt. Till höger i hallen finns dörr till ett av husets två helakaklade badrum. Efter badrummet finns dörr till ny och rymlig korridor där man har gott om garderober/förvaring till vänster med extra diskho. Till höger i korridoren når man en mysig gillestuga med fungerande eldstad. Gillestugan passar utmärkt till ett femte sovrum för er som behöver, här skulle tonåringen trivas ypperligt.

Tillbaka till hallen så finns trappa som leder upp till bottenplan/entréplan. Väl uppe möts man av den öppna planlösning och hjärtat i huset med sitt underbara vardagsrum som går i vinkel. Här får man plats med både soffgrupp och matgrupp och även här finns en fungerande eldstad som höjer mysfaktorn. Utöver detta finns ett väl tilltaget fönster som vetter ut mot hamninloppet och Östersjön och man får en härlig känsla av närheten till havet. På denna våning finns även här en välkomnande huvudentré via baksidan och direkt till vänster finns gästtoaletten. Vidare till vänster i hallen når man våningens tre sovrum och husets andra badrum. Till höger i hallen och även från vardagsrummet, når man det arbetsvänliga köket som ger plats för matbord om fyra stolar och har utgång till det inglasade uterummet. Uterummet har skjutbara fönsterdörrar som leder ut till både trädgård och till balkongen som går runt på husets ena gavel. Tillbaka till köksdelen så erbjuder den full maskinell utrustning med kyl, frys, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd micro, fläkt samt diskmaskin. Hela bottenplan har ett parkettgolv och ljusa kulörer på väggarna – ett genomgående stilrent och fräscht intryck.

Byggnad

Byggnadstyp:
Friliggande 2-planshus i souteräng
Byggnadsår:
1969
Fasad:
Trä & tegel
Stomme:
Trä
Fönster:
Isolerglas
Tak:
Betongpannor
Grund:
Källare i souteräng
Uppvärmning:
Vattenburet via markvärmepump. Eldstad
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Självdrag
Övriga byggnader:
Garagehus
Renoveringar:
Ägare har bott i huset sedan 1988 och underhållit fastigheten väl sedan dess. Nedan följer de stora renoveringar man utfört:

1988
Omläggning av nya parkettgolv i soutterängplanet och i trappa till övervåningen, ommålning av innertak o väggar samt slipning av golv på övervåningen.

1992
Förutom utvändig dränering lades stuprörsledningar till dagvattensystemet.

1998
Renovering av duschrum med fuktspärr på golv o väggar på soutterängplan.

2003
Klinkergolv med elburen golvvärme.

2005
Takrenovering med ny papp, läkt och betongpannor. I takarbetet ingick även rivning och byte av taksvall och i plåtarbetet ingick fotplåtar vid rännor, vindskiveplåtar, nya plåthuvar, plåt till alla rör och delar av skorsten.

2006
Renovering av badrum med massagebadkar på övervåningen. Då lades ny fuktspärr på befintlig våtrumsmatta.

2007-2009
Installation av isolerglas.

2012
Nya markiser inkl. armar på framsida och gavel.

2013
Uterum byggdes samt ommålning av övervåning.

2015
Exteriör målning av träpanelen.

2016
Helrenovering av badrum på soutterängplan.

2017
Anläggning av markstensgångar och stenpartier på framsida

Tomt

1 286 kvm. På husets baksida trädgård är en ljus och öppen samt rymlig trädgård med söderläge.

Uteplats

Altan och balkong innehållande uterum med utgång från köket.

Bilplats

Friliggande garagehus. Nytt papptak 2010.

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Energideklaration

Status:
Utförd (2019-10-09)
Prestanda:
84 kWh/m2 år
Energiklass:
C

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 824 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1969
Byggnadsvärde:
1 366 000 kr
Markvärde:
458 000 kr
Skatt/avgift:
8 049 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Driftkostnader

Hushållsel
21 440 kr
Vatten/avlopp
3 648 kr
Renhållning
2 230 kr
Försäkring
3 075 kr
Summa
30 393 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 049 kr tillkommer)

I hushållselen ingår även uppvärmningen från den mycket värmeeffektiva grundvattenvärmepumpen från Thermia. Total förbrukning sista året är 11 878 kWh.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber är ej anslutet men finns i gatan..

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Tomtindelning (1967-01-10) Stadsplan (1965-11-12)

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Budgivning pågår
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
Friliggande 2-planshus i souteräng
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Kråkriset 5
Adress:
Kammarviksvägen 5
Område:
Kolberga
Boarea/biarea:
170/45 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
5 rum, varav 4 sovrum
Byggår:
1969
Pris:
3 795 000 kr
  • Henric Gustafsson
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 0703440445
  • Skicka e-post
  • Sara Karlsson
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 0763197917
  • Skicka e-post
Sluttningsplan
Bottenplan
Fastighetskarta
Fastighetskarta