Fingerkroken 7

Gedigen familjevilla på attraktiv och helt insynsskyddad hörntomt! Huset disponeras över ca 178 kvm i 1,5 plan. Entréplan erbjuder fina sällskapsytor med ett rymligt vardagsrum, mysig och effektiv kakelugn, kök med bra förvaring och arbetsytor. På entréplan finns även två sovrum, gästtoalett samt ett väl tilltaget badrum med bubbelbadkar och bastu. Övre plan består av ett stort allrum med utgång till balkong samt ett sovrum. På övre plan är det även förberett för att bygga ett duschrum om så önskas. Fristående garage och ett inglasat uterum är ytterligare två attribut som gör detta till ett riktigt trivsamt boende!

Här bor du i ett lugnt område med närhet till välsorterad matbutik, skola, förskola och gång/cykelavstånd till flera badplatser. Varmt välkommen att höra av dig med din intresseanmälan.
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Rumsbeskrivning

Parkera bilen i garaget eller på den stenlagda uppfarten. Följ sedan stengången till husets entré. Här finner du ett inglasat uterum (2015) som du kan njuta av större delen av året. Bredvid uterummet står dörren till huset öppen för en rundtur. Stig in!

--ENTRÈPLAN--

Välkommen in! Här möts du först av en HALL i vinkel som binder samman alla rum på nedre plan. Direkt till höger innanför ytterdörren finner du en GÄSTTOALETT med wc och tvättställ. I hallen ligger ett parkettgolv, liksom i alla övriga rum i bostaden.

Rakt fram öppnar VARDAGSRUMMET upp sig. Dagsljus kommer in från fönster i två olika väderstreck. I vardagsrummet finns en effektiv kakelugn (Cronspisen) som både höjer mysfaktorn och bidrar till lägre driftskostnader. Rummet gör plats för soffgrupp, tv-möbel, bokhyllor eller matmöblemang.

Fräscht KÖK som renoverade 2008 ligger öppet mot vardagsrummet och har gott om förvaring och arbetsytor. Vita skåpsluckor och mjukstängande lådor matchas med vitt kakel och grå bänkskiva. Den maskinella utrustningen är i vitt utförande och består av kyl och frys (-06), spis med glashäll och ugn (-18), samt diskmaskin (-14). I köket finns en bra matplats samt utgång till verandan på husets framsida.

I anslutning till köket ligger en GROVENTRÉ/TVÄTTSTUGA med tvättmaskin och torktumlare.

På entréplan finns två SOVRUM. Det större sovrummet ligger lugnt beläget mot husets baksida. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel. Ingång till garderob. Det mindre sovrummet ligger vägg i vägg och kan användas som sovrum, gästrum eller kontor. Du bestämmer själv utifrån dina behov och önskemål.

Husets riktiga pärla är det helkaklade BADRUMMET som är mycket väl tilltaget och har behaglig golvvärme. Här finns wc, tvättställ med underliggande förvaring, dusch, bubbelbadkar och en bastu. I taket sitter infällda spotlights.

--ÖVRE PLAN--

Välkommen upp till övre plan. Här möts du av ett rejält ALLRUM med ljusinsläpp från stort gavelfönster och takfönster. Rummet har gott om plats för soffmöblemang och en utgång till balkongen som vetter mot husets framsida.

På övre plan finns idag ett SOVRUM med ingång till en stor klädkammare som kan göras om till ett duschrum om så önskas. Detta var nämligen tanken en gång i tiden och därför är det förberett med vatten och avlopp. Är du i behov av ytterligare ett sovrum finns möjligheten att dela av det stora allrummet och på så sätt få till ett extra sovrum.

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan
Byggnadsår:
1975
Fasad:
Träpanel
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glasfönster och 3-glasfönster
Tak:
Betongpannor
Grund:
Betongplatta på mark
Uppvärmning:
Direktverkande elradiatorer / Eldstad
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Självdrag
Renoveringar:
Ommålning fasad - 2019
Inglasat uterum - 2015
Ny garageport - 2012
Nytt kök - 2008
Ny varmvattenberedare - 2007

Tomt

1 232 kvm. Stor och insynsskyddad hörntomt med flera buskar och träd. En fin häck löper runt tomten.

Uteplats

Uteplats 1: Inglasat uterum Uteplats 2: Veranda på husets framsida Uteplats 3: Balkong på övre plan

Bilplats

Garage samt garageuppfart med plats för två bilar

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 043 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1975
Byggnadsvärde:
853 000 kr
Markvärde:
190 000 kr
Skatt/avgift:
7 822 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Driftkostnader

Uppvärmning
10 000 kr
Vatten/avlopp
4 700 kr
Renhållning
1 900 kr
Försäkring
4 500 kr
Summa
21 100 kr
(fastighetsavgift/skatt på 7 822 kr tillkommer)

Uppgift för uppvärmning avser även hushållsel.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

Bredband: Bredband via telejack.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Stadsplan (1974-07-12)

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Drönaren 5
Adress:
Fingerkroken 7
Område:
Mörbylånga
Boarea/biarea:
178 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
5 rum, varav 3 sovrum
Byggår:
1975
  • Jacob Gustafsson
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 070-1435038
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post