Storkstigen 9

Varmt välkommen till familjevänliga, naturnära och underbara Bergavik och detta smakfullt komponerade kedjehus beläget på trivsamma Storkstigen 9. Här erbjuds garage, praktisk tomt och ett bostadshus med genomtänkta och smakfullt planerade kvadratmeter disponerade över ett och ett halvt plan. Huset är utrustat med fint kök, soldränkt vardagsrum, tre sovrum och välbalanserade ytor för hela familjen. På husets baksida har du altan och lättskött trädgård i västligt läge som ansluter till allmänning och lekplats. Med gångavstånd till badplatser, skolor, naturområden och samtidigt lagom cykelavstånd till Kalmar-city är detta fastigheten för familjen som önskar det trivsamma hemmet med ett riktigt kanonläge. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!
2 995 000 kr

Bland familjevänliga kvarter

Här, på Storkstigen 9 omfamnas du av den goda grannsämjan och de familjevänliga kvarteren. Från bostaden har du endast ett stenkast till Bergaviks svalkande badplatser, natursköna joggingspår och friska aktivitetsområden. Här kan barnen enkelt och smidigt ta sig själva till närmaste skola och önskar du samtidigt närhet till citypuls är du endast några få minuters cykelavstånd till Kalmars city-kärna.

Det första du möts av är det trivsamma bostadshuset klätt i ljusa kulörer och rött tak. Vi öppnar upp den röda ytterdörren och landar i hemmets hall. Här har du utrymme för förvaring och avhängning samtidigt som du får en överblick över husets hjärta, familjens kök. Köket är klätt i välbalanserade kulörer och är utrustat med induktionshäll, fläkt, ugn, mikro, kyl, frys och erbjuder i övrigt gott om såväl förvaring som arbetsytor. Invid köket har vi en tvättstuga utrustad med tvättpelare, handdukstork och övrig förvaring.

Vi tar oss vidare i hemmets entréplan och passerar bostadens gäst-WC innan vi landar i ett av husets tre sovrum. Detta rum används idag som kontor och erbjuder goda ytor med gått om plats för övrig möblering.

I husets västra del har vi i bottenplan ett underbart vardagsrum. Ytan erbjuder fantastiska ljusinsläpp och goda utrymmen för såväl soffgrupp som matbord för det stora sällskapet. För den som önskar finns här möjlighet till ytterligare ett sovrum. Från vardagsrummet har du utgång mot husets baksida där du finner en trevlig altan i bästa solläge tillsammans med en behaglig trädgårdstomt för dig som önskar något lättskött.

Husets övre plan erbjuder ytterligare två sovrum, båda med goda förvaringsmöjligheter, tillsammans med ett badrum. Badrummet har golvvärme och är utrustat med toalett, kommod och dusch.

Välkommen till det trivsamma hemmet med närhet till allt för familjen att önska, välkommen till Storkstigen 9!

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan, kedjehus
Byggnadsår:
1965
Fasad:
Trä
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glasfönster
Bjälklag:
Trä
Tak:
Betongpannor, papp
Grund:
Betongplatta
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten genom samfällighet. Enskild anslutning planerat att installeras under året. Kostnaden för installationen faller på nästkommande fastighetsägare. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Självdrag
Övriga byggnader:
Garage
Renoveringar:
2015 - Badrum övre plan renoverades av LR-Installation.
2016 - Taket renoverades av Takrekond med nya takpannor, papp, läkt och plåt.
2017 - Nya skåpsluckor monterades i kök.
2019 - Markarbeten utfördes mot husets framsida.
2021 - Gäst-wc renoverades av Calmarsunds golv med ny golvmatta.

Tomt

284 kvm.

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Energideklaration

Status:
Utförd

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 521 000 kr ( fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1965
Byggnadsvärde:
1 049 000 kr
Markvärde:
472 000 kr
Skatt/avgift:
8 524 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev om sammanlagt 2 210 000 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
12 000 kr
Hushållsel
10 000 kr
Vatten/avlopp
3 500 kr
Väg/samfällighetsavgift
4 600 kr
Renhållning
1 200 kr
Försäkring
3 500 kr
Summa
34 800 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

Driftskostnaden kan variera beroende på användning och hushåll. I driftskostnaden är kostnad för samfällighet inkluderad. Avgiften för samfälligheten kommer att bli lägre i samband med ny vattenanslutning.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Kalmar Norrliden GA:10 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Kvartersanläggning

NÄSTA VISNING

Sön 7 Mars Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan, kedjehus
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Valthornet 3
Adress:
Storkstigen 9
Område:
Bergavik
Boarea/biarea:
111/7 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
5 rum, varav 3 -4 sovrum
Byggår:
1965
Pris:
2 995 000 kr
  • Felix Hasselberg
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 073-5358622
  • Skicka e-post
Fastighetskarta