Badvägen 13

Tillfälle att förvärva ett unikt hus med fantastiskt läge precis intill Kalmarsund och Grönhögens mysiga hamn. Huset var tidigare en kyrksal som nuvarande ägare lät bygga om till bostad under åren 2014-2015. I samband med ombyggnationen totalrenoverades huset med nytt uppvärmningssystem (luft/vattenvärmepump), nya el- och VVS-installationer, nya golv och ytskikt samt kök och badrum. Huset disponeras idag över ca 171 kvm fördelat över två plan där entréplan inrymmer ett smakfullt kök och ett mycket väl tilltaget vardagsrum som tidigare var den gamla kyrksalen. Övre plan erbjuder ett allrum, tre sovrum och gott om förvaring i tre klädkammare. Här finns även duschrum och tvättstuga. Dessutom en källardel om ca 39 kvm med stort rum som passar utmärkt för dina gäster eller som hobbyrum. Även på detta våningsplan finns ett helkaklat duschrum.

Njut av magiska solnedgångar över Kalmarsund på någon av de tre uteplatserna. Tomten är lättskött och har fina stensättningar, planteringar och gräsytor. Här bor du med närhet till bra ICA-butik med brett sortiment samt fik och restauranger. Är du golfintresserad finner du Grönhögens populära 18-hålsbana bara några hundra meter från fastigheten. Varmt välkommen på visning!
3 300 000 kr

Rumsbeskrivning

--ENTRÈPLAN--

Välkommen in i bostadens entré där du först möts av en HALL som ligger öppet mot det smakfulla KÖKET. Ett härligt ljusinsläpp kommer in från flera stora fönster och på golvet ligger ett praktiskt klinkergolv med golvvärme. Skåpsluckorna är i grått utförande och matchas med vitt kakel ovanför bänkskivan i massiv ek. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, ugn, spishäll, fläkt samt integrerad diskmaskin. I köket finns en fin matplats för ca 6 personer med vacker utsikt över Kalmarsund och Grönhögens hamn.

Fortsätter du vidare in i bostaden når du VARDAGSRUMMET. Här slås du av den fantastiska rymden som är helt storslagen. Här var det tidigare en kyrksal och längst in i rummet finns det fortfarande en upphöjning som var det tidigare altaret. – Ett riktigt häftigt och unikt rum! Rummet har plats för både soffgrupp, bokhyllor och matmöblemang. På golvet ligger ett vackert trägolv och ljusinsläpp kommer från tre olika håll.

--ÖVRE PLAN --

När du kommer upp på övre plan finner du ett ALLRUM/TV-RUM direkt till vänster. Fötterna placerar du på ett ljust trägolv som löper vidare in i samtliga rum på detta våningsplan. I rummet finns fönster som vetter mot husets framsida med utsikt över vattnet och hamnen.

På övervåningen finns tre SOVRUM i bra storlek. Ett av rummen är lite större och har även ingång till en egen walk-in-closet. Det finns ytterligare två klädkammare/förråd på detta våningsplan så du har verkligen gott om förvaring.

DUSCHRUM/TVÄTT med våtrumsmatta på golvet och vitt kakel på väggarna. Här finner du toalett, tvättställ med underliggande förvaring samt duschkabin. Tvättmaskin och torktumlare finns under arbetsbänk, och i taket finns ett takfönster som släpper in dagsljus och frisk luft.

--KÄLLARPLAN--

Trappan ner till källaren når du från köket. När du kommer ner möts du först av en hall med ingång till ett helkaklat DUSCHRUM med ljust kakel och klinker. Här finns förutom dusch även toalett och tvättställ.

Från hallen når du dessutom ett stort RUM med klinkergolv och vitmålade väggar. Perfekt för extra sovplatser eller som hobbyrum. Från detta rum finns även ingång till ett förråd/klädkammare under trappan.

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan med källare
Byggnadsår:
1850
Fasad:
Puts
Stomme:
Murad/Trä
Fönster:
2-glasfönster kopplade bågar
Tak:
Tegel/Betongpannor
Grund:
Källare
Uppvärmning:
Luft/ vattenvärmepump, golvvärme i kök samt el-radiatorer
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Självdrag
Övrigt om byggnaden:
På husets baksida finns trappa ner till oinredd källardel som passar bra som förvaringsutrymme.
Renoveringar:
Huset totalrenoverades år 2014-2015 och i samband med detta byggdes huset om ifrån tidigare kyrksal till bostad. Då gjordes nya el-och VVS-installationer, nya golv och ytskikt samt kök och badrum. Även nytt uppvärmningssystem installerades.

Tomt

613 kvm. Lättskött tomt med fina stensättningar, planteringar och gräsytor. Tomten är omgiven av en häck som löper längst med tomtgränsen. Bedårande utsikt över Kalmarsund och Grönhögens mysiga hamn.

Uteplats

1. Nedsänkt uteplats skyddad med murade väggar och glasfönster. 2. Altan i anslutning till husets entré. Här njuter du av den vackra utsikten och härlig kvällssol. 3. Stenlagd uteplats på husets framsida.

Bilplats

Stenlagd uppfart med plats för en bil. Mitt emot fastigheten finns en kommunal parkering.

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-05-28)
Primärtenergital:
119 kWh/m2/år
Energiklass:
D

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 793 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1929
Byggnadsvärde:
1 081 000 kr
Markvärde:
712 000 kr
Skatt/avgift:
8 349 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Driftkostnader

Uppvärmning
27 000 kr
Vatten/avlopp
4 200 kr
Renhållning
2 200 kr
Summa
33 400 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

Uppgift för uppvärmning avser även hushållsel.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Byggnadsplan

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan med källare
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Grönhögen 1:23
Adress:
Badvägen 13
Område:
Grönhögen
Boarea/biarea:
171/39 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen och säljaren
Antal rum:
5 rum, varav 3 sovrum
Byggår:
1850
Pris:
3 300 000 kr
  • Felix Hasselberg
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 073-5358622
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post