Romvägen 9

Det Öländska ljuset är vida känt - naturen, stränderna, solen och det gemytliga folket likaså. När du väl är mitt i allt detta så kan du nå en dimension ytterligare – att från din egna ostörda veranda få uppleva de magiska solnedgångarna över ett skimrande Kalmarsund. Välkommen till Romvägen 9 – en av få sjötomter på Ölands västra kuststräcka….precis söder om Kungens Solliden.
Tre magiskt vackert belägna bostäder på sammantaget ca 300 kvm – allt placerat på en skyddad sjötomt på ca 4000 kvm. Underbart!

Söker du mer än avskildhet så är du nära Borgholm och bl.a. välkända stjärnrestaurangen Hotel Borgholm. Har du eget plan så landar du på Borglanda fem minuter från fastigheten och Årets sommarstad Kalmar och dess flygplats når du på dryga 30 minuter.

Välkommen!
15 000 000 kr

Rumsbeskrivning

-HUVUDBYGGNAD-

Försiktigt äntrar jag verandan, öppnar förväntansfullt dörren och möts av det magiska ljus som kommer från ett glittrande Kalmarsund – ett Kalmarsund som breder ut sig i all sin prakt.
Den öppna planlösningen bjuder in ljus från alla de fönster som vetter mot Sundet och fastlandets siluett. Det är eftermiddag och jag går genom det fina vardagsrummet ut på den generösa altanen. Jag stannar upp och bedåras av solen som sakta sänker sig samtidigt som de sena solstrålarna reflekteras i vattnet framför mig. Jag förstår varför nuvarande ägare spenderar flertalet timmar här med sina många vänner – den här platsen finns bara här och den är fantastisk.
Köket har en öppen lösning mot vardagsrummet med den öppna spisen. Från köket finns även en utgång till en takskyddad del av den generösa altanen mot Kalmarsund. Kulna kvällar kan vi kura skymning här framför den vackert kalkstensklädda öppna spisen och med havet alldeles nära – ska vi kalla detta för Ölands vackraste ”lodge”?
På entréplanet finner vi även gästernas toalett, ett av husets sovrum med utgång till altanen samt tvättstugan.

På övre planet blir vyerna om möjligt än mer bedårande. Ljuset får vi på köpet. Det allrum som finns här bjuder balkong åt öster för morgonkaffet och en västerbalkong som vetter mot Kalmarsund, vilket räcker som njutningsmedel. På övervåningen finns även två sovrum med magisk utsikt samt badrum med dusch.

(Boarea ca 185 kvm)


-GÄSTHUS-

När jag kliver in i hallen i detta fantastiska gästhus blir jag omgående imponerad av takhöjden. Jag möts av vitmålad träpanel på väggarna samt garderober designade av ingen mindre än den kungliga hovleverantören Attila Suta. Här intill finner vi också gästernas toalett samt ett av husets sovrum.
Vidare efter hallen går jag in mot the master bedroom. Och om jag lämnar skjutdörrarna öppna kan jag genom vardagsrummet skymta den fantastiska havsutsikten när jag vaknar upp på morgonen. I anslutning till sovrummet har vi även ett badrum med dusch.
Om jag lämnar sovrummet möts jag av den öppna planlösningen mot kök, matplats och vardagsrum. Här skapar de många fönstren och det vitmålade taket – som är öppet upp i nock – en fantastisk rymd. Matplatsen rymmer med enkelhet åtta till tio sittande gäster och middagarna får guldkant av den putsade öppna spisen med kamin.
Den ljusa köksinredningen har speglade luckor som samspelar fint med den övriga interiören. Tack vare den öppna planlösningen kan jag här också överblicka gästhusets höjdpunkt: vardagsrummet. Jag möts av stora fönsterpartier där man mot kvällen kan avnjuta en vacker solnedgång mot Kalmarsund. Om vi sedan öppnar upp dubbeldörrarna möts vi av ett stort altandäck med fantastiska vyer över havet och naturen runt omkring.

(Boarea ca 110 kvm)

-GÄSTSTUGA-

När jag till sist går in i gäststugan möts jag av en ljus hall med fräscht vitmålade väggar. Härifrån når jag även stugans badrum med dusch.
Från hallen fortsätter jag sedan mot det rymliga rummet, som kan användas som kombinerat sov- och vardagsrum för de många gäster som kommer på besök – för det kommer de att vilja göra! Här möts jag av ett ljust parkettgolv, ett vitmålat tak och generösa fönster som bjuder in till ett ljust och gästvänligt rum. Även gäststugan har ett trivsamt altandäck med första parkett mot havet.

(Boarea ca 30 kvm)

Byggnad

Byggnadstyp:
1 3/4-plan
Byggnadsår:
1995/2005 (Gästhus uppfördes 2005.)
Fasad:
Träfasad
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glasfönster
Tak:
Tegel/Takplåt; Betongpannor
Grund:
Krypgrund; Betongplatta på mark (gästhus)
Uppvärmning:
Direktverkande el- radiatorer; eldstäder
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Enskilt avlopp.
Ventilation:
Mekanisk frånluft, tilluft via vägg

Tomt

4 003 kvm.

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-04-30)
Primärtenergital:
219 kWh/m2/år
Energiklass:
F

Ekonomi

Taxeringsvärde:
4 622 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1995
Byggnadsvärde:
3 042 000 kr
Markvärde:
1 580 000 kr
Skatt/avgift:
8 349 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Driftkostnader

Bostaden har inte brukats som permanentbostad och driftskostnader här därför inte lämnats.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Borgholm Rengekulla GA:1

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 3/4-plan
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Rengekulla 1:4
Adress:
Romvägen 9
Område:
Borgehage
Boarea/biarea:
300/50 kvm. Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum:
5 rum, varav 3 sovrum
Byggår:
1995/2005
Pris:
15 000 000 kr
  • Pontuz Löfgren
  • VD | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 0706-420200
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post
Fastighetskarta