Romvägen 15

När begrepp som sjönära, magiska solnedgångar över Kalmarsund och ostördhet får en helt ny innebörd. Välkommen till en Newportinspirerad villa på drygt 230 kvm, belägen på en av få sjötomter på Ölands västra kuststräcka – dessutom direkt angränsande till Kungens Solliden. En vacker, skyddad sjötomt om nästan 5 000 kvm, som också bjuder på en mindre gäststuga i nyskick samt ett dubbelgarage.

Om du söker mer än bara avskildhet har du nära till Borgholm med bland annat välkända stjärnrestaurangen Hotel Borgholm. Och har du eget plan landar du på Borglanda fem minuter från fastigheten. Du har dessutom inte mer än dryga 30 minuter till Årets sommarstad Kalmar, som också har egen flygplats.

Välkommen!
20 000 000 kr

Rumsbeskrivning

-HUVUDBYGGNAD-

ENTRÈPLAN

När jag går in genom den magnifika entrén möts jag av det otroliga ljuset från ett vackert Kalmarsund – ett första intryck som är svårt att överträffa! Den öppna planlösningen – i kombination med de generösa fönster som vardagsrummet och matplatsen har att bjuda på – skapar en fantastisk helhet. Vid den här matplatsen drömmer jag mig lätt bort, hit vill jag gärna bjuda in till många middagar med mina nära och kära. I det generösa burspråket omges vi av utsikten över Kalmarsund och alla får ta del av fantastiska vyer, oavsett var vi sitter.

Den öppna planlösningen gör övergången till vardagsrummet naturlig. I vardagsrummet suddas gränsen mellan ute och inne ut. Här har vi en stor öppen spis, som är perfekt när rimfrosten träder in och jag kurar framför en värmande eld.

Från matplatsen och vardagsrummet har vi skjutdörrar som ger enkel tillgång till den vackra, stenlagda uteplatsen under tak. Här fylls man av en riktig wow-känsla. Låt blicken vandra och njut av lugnet från vågornas kluckande och havets brus!

Intill matplatsen har vi ett rustikt kvalitetskök från Kvänum med stenskiva, vita speglade luckor och en vacker putsad spiskåpa- sammantaget med en härlig New Port-känsla. I anslutning till köket finns även ett rymligt skafferi.

Intill entrén har vi tillgång till gästernas WC samt en tvättstuga med bra avlastningsytor.

På andra sidan av det nedre planet har vi den mer privata delen. Försiktigt går jag in i the master bedroom, öppnar dörren och möts av ett otroligt sovrum. Tre stora dubbeldörrar ut mot den stenlagda uteplatsen. Tänk att få vakna upp på denna plats, med utsikt över ett glittrande Kalmarsund – underbart!

I anslutning till the master bedroom finns även två badrum i toppskick. Här kan jag ta ett bad och blicka ut över sundet, eller ännu bättre: gå ut och ta ett svalkande dopp. Och om detta inte är tillräckligt har jag även min egen walk-in-closet.

ÖVRE PLAN

På det övre planet är vyerna om möjligt än mer bedårande. Vi möts av ett allrum som bjuder på bästa möjliga sikt västerut över sundet. Perfekt för en kväll för bara dig själv och solnedgången. Eller varför inte möblera för det större sällskapet? Ytor finns det gott om.

På övervåningen hittar vi även två sovrum, med garderober designade av ingen mindre än den kungliga hovleverantören Attila Suta. Från ena sovrummet har du tillgång till en balkong åt öster, perfekt för morgonkaffet. Självklart finns här även badrum med dusch.

-GÄSTSTUGA-

På fastigheten finns också en mindre gäststuga i nyskick – allt för att dina besökare ska få ha det bra. Här hittar vi ett kombinerat sov- och vardagsrum, ett nytt, fräscht och vitmålat kök samt ett badrum med dusch. Gäststugan har en trivsam stenlagd uteplats med första parkett mot havet.

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan
Byggnadsår:
2007
Fasad:
Trä
Stomme:
Trä
Fönster:
Isolerglasfönster
Tak:
Skifferplattor
Grund:
Betongplatta på mark med underliggande isolering
Uppvärmning:
Vattenburen golvvärme med frånluftsvärmepump, elgolvvärme i badrum
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Enskilt avlopp.
Ventilation:
Mekanisk frånluft med tilluft via väggventiler

Tomt

4 730 kvm.

Bilplats

Dubbelgarage

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-05-07)
Primärtenergital:
107 kWh/m2/år
Energiklass:
D

Ekonomi

Taxeringsvärde:
5 093 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
2006
Byggnadsvärde:
3 465 000 kr
Markvärde:
1 628 000 kr
Skatt/avgift:
8 349 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Driftkostnader

Bostaden har inte brukats som permanentbostad och driftskostnader här därför inte lämnats.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Borgholm Rengekulla GA:1

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Rengekulla 1:2
Adress:
Romvägen 15
Område:
Borgehage
Boarea/biarea:
234/300 kvm. Areauppgifter enligt säljare
Antal rum:
6 rum, varav 3 -4 sovrum
Byggår:
2007
Pris:
20 000 000 kr
  • Pontuz Löfgren
  • VD | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 0706-420200
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post
Planlösning éntreplan
Planlösning övre plan
Planlösning gäststuga
Fastighetskarta