Hägergränd 3

Söker du en stor familjevilla med många sovrum, öppna sociala ytor, dubbelgarage och en riktigt trivsam trädgård? Då har du kommit rätt! Varmt välkommen till Hägergränd 3. Här presenteras nu ett pampigt hus i populärt och familjevänligt område där du bor med närhet till skola, förskola, lekplats, bad- och båtplats samt kort gång/cykelväg till köpingen. Huset är väldigt välskött och disponeras över hela 193 kvm fördelat på två plan. Entréplan erbjuder ett socialt kök som ligger i öppen planlösning till väl tilltaget vardagsrum med kamin och utgång till baksidan. Två sovrum, helkaklat badrum, hobbyrum samt en groventré och tvättstuga. Dessutom mycket bra förvaringsutrymmen med klädkammare och förråd. På övre plan finner du ett stort allrum, duschrum med bastu, klädkammare samt två stora sovrum (med möjlighet till ett tredje). Lägg därtill ett inglasat och isolerat uterum, skyddad trädgård med stor baksida, dubbelgarage samt effektiv uppvärmning via bergvärme.

Som du förstår är detta ett hus med ytor och rum utöver det vanliga. Ett tillfälle som sällan ges för dig som efterfrågar dessa attribut. Varmt välkommen att höra av dig med din intresseanmälan!
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Rumsbeskrivning

När du parkerat bilen i garaget eller på den stora uppfarten välkomnas du in i husets huvudentré där dörren står på glänt till ditt nästa boende.

--ENTRÈPLAN--

Direkt innanför dörren märker du att detta är ett hus med fantastisk rymd och öppna ytor utöver det vanliga. Här kommer du först in i en HALL med avhängingsyta för ytterkläder, och lite längre in i hallen finns ingång till en praktisk klädkammare. Fötterna placerar du på ett klinkerliknande vinylgolv som sedan övergår till ljust parkettgolv. Samma golv löper vidare in i rummen på detta våningsplan.

Till vänster om hallen finner du ett stort och öppet KÖK (-08) med gott om förvaring bakom snygga köksluckor i trä som matchas med grått kakel och grå bänkskiva. Köket erbjuder fina arbetsytor och här finns plats för två barstolar vid ena änden. På golvet ligger ett praktiskt och klinkermönstrat vinylgolv och i taket sitter infällda spotlights. Den maskinella utrustningen är i rostfritt utförande och består av hel kyl och frys, ugn, spishäll (-16), fläkt (-16), micro samt diskmaskin. Allt du kan tänkas behöva!

I öppen planlösning till köket ligger ett väl tilltaget VARDAGSRUM med gott om ljusinsläpp från två håll. Här finns plats för stort matmöblemang, soffgrupp, tv och bokhyllor. En härlig täljstenskamin är placerad i rummet och ger bra med värme och en mysig känsla. Från vardagsrummet finns utgång till altanen och trädgården på baksidan.

Helkaklat BADRUM i snyggt och stilrent utförande. Här finns toalett, tvättställ med underliggande förvaring, badrumsskåp samt badkar. Ett fönster släpper in dagsljus och frisk luft.

På entréplan finns två SOVRUM, båda i bra storlek och med bra garderobsförvaring. Det ena rummet är lite större och gör plats för dubbelsäng.

I andra delen av detta våningsplan finns en GROVENTRÈ med ingång till TVÄTTSTUGA. Här finner du en tvättho, tvättmaskin (-16) samt bra med arbetsytor och förvaring. Även ingång till pannrummet där bergvärmepumpen är placerad.

Från tvättstugan når du en mindre hall som har ingång till matkällare/vinkällare, utgång till garage samt utgång till det INGLASADE UTERUMMET som byggdes till 2005. Här kan du njuta större delen av året då det både är isolerat och uppvärmt. Härifrån når du sedan altanen och den härliga baksidan.

Stort HOBBYRUM med ingång till förråd.

--ÖVRE PLAN--

Välkommen upp på övre plan där du möts av ett stort ALLRUM med fönster åt två väderstreck och med ljust parkettgolv. Allrummet har gott om plats för soffgrupp och tv-möbel. En öppen spis är placerad i rummet.

På övervåningen finns två SOVRUM som båda är väl tilltagna. Det ena rummet har tidigare varit avdelat och kan enkelt återställas till två sovrum för dig som önskar. I sovrummen ligger ett laminatgolv.

Fräscht DUSCHRUM (-08) med ljus våtrumsmatta på golv och väggar. Här finns dusch, toalett, kommod samt ingång till bastu. Ett takfönster släpper in dagsljus.

På övre plan finns även ingång till en KLÄDKAMMARE.

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan
Byggnadsår:
1977
Fasad:
Trä
Stomme:
Trä
Fönster:
Isolerglasfönster
Tak:
Betongpannor
Grund:
Betongplatta på mark
Uppvärmning:
Bergvärme - vattenburet system
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Mekanisk frånluft - tilluft via fönster
Övriga byggnader:
Dubbelgarage med vind ovanför.
Renoveringar:
2018 - Fasad ommålad (delvis utbytt)
2016 - Ny altandörr i vardagsrum
2015 - Nya fönster på övervåning
2013 - Installation fiber
2012 - Fönsterkassetter på takkupor bytta
2012 - Nytt takfönster duschrum övervåning
2008 - Nytt kök samt tagit ner vägg mot vardagsrum
2008 - Installation kamin entréplan
2008 - Nytt duschrum övervåning
2008 - Renovering groventré
2005 - Tillbyggnad av uterum
2004 - Installation bergvärme

Tomt

1 073 kvm. Trivsam tomt med skyddad baksida. Här finns gott om plats för lek och spel. Vackra planeringar och stensättningar.

Uteplats

1. Inglasat uterum som är uppvärmt och isolerat. 2. Altan på baksidan i soligt söderläge. 3. Stensatt uteplats på framsidan med kvällssol.

Bilplats

Dubbelgarage samt stor garageuppfart med plats för flera bilar.

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-06-17)
Primärtenergital:
68 kWh/m2/år
Energiklass:
C

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 431 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1977
Byggnadsvärde:
1 244 000 kr
Markvärde:
187 000 kr
Skatt/avgift:
8 349 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Driftkostnader

Uppvärmning
20 000 kr
Vatten/avlopp
5 400 kr
Renhållning
1 000 kr
Summa
26 400 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

Uppgift för uppvärmning avser även hushållsel.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Stadsplan

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Säven 2
Adress:
Hägergränd 3
Område:
Nynäs
Boarea/biarea:
193/90 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
7 rum, varav 4 -5 sovrum
Byggår:
1977
  • Marcus Lönnbom
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 070-2221753
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post
Fastighetskarta