Rinkabyholmsvägen 74

Varmt välkommen till familjevänliga Rinkabyholm och denna rymliga, vackra och mycket trivsamma familjevilla belägen på attraktivt läge på Rinkabyholmsvägen 74. Här bor du i ett populärt villaområde med gång/cykelavstånd till härliga grönområden, förskola, skola, affär samt såväl naturområden som Kalmar-city. Huset är beläget på en trivsam tomt med gott om utrymmen, uppfart med garage och altandäck med spabad i bästa solläge. Detta är fastigheten för familjen som önskar ett riktigt kvalitetshus med trevligt läge och härliga ytor. Bostadshuset är utrustat med fem sovrum, stilrent kök med middagsplats och eldstad, rymligt vardagsrum med härlig braskamin och fantastiska ljusinsläpp, dubbla badrum, stora förvaringsutrymmen och rymliga sociala ytor. Det här är det perfekta hemmet för familjen att trivas i. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!
4 495 000 kr

Ett hem för familjen

Varmt välkomna till denna vackra och trivsamma fastighet med adress Rinkabyholmsvägen 74. Det första du välkomnas av är en grusad och välskött uppfart som mynnar ut ett ett fullisolerat garage med cykelförråd. Bakom garaget finns vedförråd.

Centralt på fastigheten har vi huvudbyggnaden, vackert inklädd i en grönmålad träfasad med vita knutar och betongtegel i grönt. Bostadshuset omfamnas av en härligt rymlig trädgårdstomt med gott om plats för lek och aktivitet. På tomten finns egen bevattningsbrunn. Längst husets såväl nordvästra som nordöstra sida sträcker sig underbara uteplatser med gott om utrymme för möblering och umgänge. Den nordvästra uteplatsen erbjuder spabad med underbara eftermiddagar i kvällssol. Spabadet är fullisolerat, producerat av Svenskabad och utrustat med en brominautomatik vilket gör att man inte behöver något klor.

Vi tar oss en trapp upp, öppnar dörren till husets entré och landar i bostadens underbara hall. Här möts du av en underbart fiskbensparkett i ek, vacker trappa i trettiotalsanda och underbara ljusinsläpp i dubbla väderstreck. Hallen erbjuder generösa ytor med plats för avhängning och förvaring.

Höger om hallen har vi familjens vardagsrum. Här har vi en fantastiskt yta med gott om plats för soffgrupp, TV och middagsbord med plats för det stora sällskapet. Även vardagsrummet har underbart ljusinsläpp i två olika väderstreck samt braskamin för värme och maximal mysfaktor. Från vardagsrummet har du glasade dubbeldörrar mot bostadens nordöstra uteplats.

Rakt fram från hallen har vi husets hjärta, familjens underbara kök. Köket renoverades 2010 och är idag klätt i stilrena färger och arbetsbänk i sten. På köksgolvet ligger vacker ekparkett med trivsam golvvärme. I utrustningsväg finner vi ugn, spis med induktionshäll, fläkt, platsbyggd mikro, separat kyl och frys, diskmaskin samt diskho. Även köket erbjuder matplats för hela familjen. Från köket har vi trappa ner till källaren samt dubbeldörrar i glas ut mot husets nordvästra uteplats.

Längst husets nordvästra sida finner vi även groventré. Här finns plats för avhängig och förvaring. På golvet ligger slittålig klinker med underbar golvvärme. Vänster om groventrén har vi ett av husets två badrum. Detta badrum är helkaklat och utrustat med golvvärme, handdukstork, kommod, dusch och toalett.

Vi lämnar husets sociala ytor och tar oss en trappa upp. Det första vi möts av är ett trivsamt allrum som är välanpassat för hemmakontorsarbete. Njut av underbara ljusinsläpp samt utgång till ovanplanets balkong.

På plan två har vi ett master bedroom med gott om förvaringsytor, tre sovrum i trivsam storlek samt ett TV-rum som kan göras om till ännu ett sovrum efter familjens behov. På övre plan hittar vi ännu ett badrum. Detta badrum erbjuder toalett, dubbelkommod samt badkar med dusch.

I källarplan har vi gott om plats för förvaring allrum med eldstad, verkstad, grovdusch, pannrum och renoverad tvättstuga med ny tvättmaskin från Bosch. Från källaren finns även utgång till husets nordvästra sida.

Från Rinkabyholmsvägen 74 har du närhet till såväl hav som stad, närservice som natur. Välkommen till ett hem för familjen att trivas i!

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan med källare
Byggnadsår:
1935 (tillbyggt 2005)
Fasad:
Trä
Stomme:
Trä
Fönster:
Isolerglasfönster
Bjälklag:
Trä
Tak:
Betongpannor/plåt
Grund:
Källare och betongplatta (underliggande isolering)
Uppvärmning:
Pelletspanna
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Självdrag
Renoveringar:
2003 - Övre plan renoverades, nya invändiga ytskikt i sov-/allrum samt tilläggsisolerades
ytterväggar.
2005 - Huset byggdes ut med dusch/wc, allrum och 2 sovrum, utfört av Bygg AB Y Andersson och
söner samt fastighetsägare. I samband med tillbyggnation grävdes en ny stenkista ned och dräneringsledningar vid husets framsida kopplades till denna. En ny elcentral monterades även i samband med tillbyggnationen.
2004 - Klinkers monterades i källaren (pannrum/arbetsrum och tvättstuga).
2004 - Pelletsbrännare installerades.
2007 - Ny balkongdörr monterades.
2010 - Köket renoverades, vattenburen golvvärme installerades i samband med renoveringen.
Altanen mot husets baksida har renoverats i omgångar.
2020 - Installerades ett spabad.

Nya fönster och dörrar har monterats i samband med renoveringar. Invändiga ytskikt har renoverats löpande. Utvändiga målnings- och underhållsarbeten har utförts regelbundet.

Tomt

1 815 kvm.

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-10-13)
Primärtenergital:
127 kWh/m2/år
Energiklass:
E

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 355 000 kr ( fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1935
Byggnadsvärde:
1 641 000 kr
Markvärde:
714 000 kr
Skatt/avgift:
8 349 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 11 st pantbrev om sammanlagt 1 658 250 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
8 000 kr
Hushållsel
12 000 kr
Vatten/avlopp
6 400 kr
Sotning
2 000 kr
Renhållning
2 200 kr
Försäkring
6 100 kr
Summa
36 700 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Byggnadsplan

NÄSTA VISNING

Sön 25 Oktober Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan med källare
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Rinkaby 13:9
Adress:
Rinkabyholmsvägen 74
Område:
Rinkabyholm
Boarea/biarea:
187/60 kvm. Areauppgifter enligt säljare/energideklaration
Antal rum:
8 rum, varav 4 -5 sovrum
Byggår:
1935
Pris:
4 495 000 kr
  • Felix Hasselberg
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 073-5358622
  • Skicka e-post
Fastighetskarta