Furustigen 7

Varmt välkommen till familjevänliga Timmernabben och denna rymliga, praktiska och mycket trivsamma familjevilla belägen på lugn återvändsgata med hörntomtsläge. Här bor du i ett populärt villaområde med gång/cykelavstånd till härliga grönområden, förskola, skola, sporthall samt såväl bad som affär. Huset är beläget på en underbar hörntomt och erbjuder ett fantastisk altandäck i bästa solläge. Detta är fastigheten för familjen som önskar ett riktigt kvalitetshus med trevligt läge och härliga ytor. Bostaden är utrustad fem sovrum, rymligt vardagsrum med härlig braskamin, dubbla badrum, stora förvaringsutrymmen och rymliga sociala ytor. Det här är det perfekta hemmet för familjen att trivas i. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!
2 495 000 kr

Familjevänliga Timmernabben

Varmt välkomna till familjevänliga Timmernabben och detta underbara hörntomtsläge på Furustigen 7. Det första du välkomnas av är en rymlig, asfalterad uppfart med garage. Garaget är ombyggt till extra rum som kan användas efter familjens önskemål och behov.

Bostadshuset är klädd i stående träpanel i gul kulör och betongpannor i rött. Kring husets sträcker sig en plan grästomt och i tomtens sydvästra hörn hittar vi äppelträd och odlingar. Längst fastighetens västra sida har vi angränsing mot allmänning som erbjuder gott om utrymme för lek och aktivitet.

Vi öppnar upp dörren mot entrén och möts av ljusa, rymliga ytor med gott om plats för avhängning och förvaring.

Till höger om entrén har vi ett av husets fem sovrum, detta är det enda sovrummet som är placerat i husets entréplan. Sovrummet erbjuder generösa ljusinsläpp tillsammans med gott om utrymme för förvaring och övrig möblering. Vi tar oss vidare och landar i ett av familjens badrum. Detta badrummet är utrustat med dusch, toalett, elektrisk handdukstork och kommod.

Rakt fram från husets entré har vi hemmets vardagsrum. Vardagsrummet erbjuder generösa ytor badandes i underbart ljusinsläpp utan insyn samt täljstenskamin för maximal mysfaktor. Här finns gott om plats för soffgrupp, tv-hörna och övrig möblering. Njut av mysiga höstkvällen framför brasan eller fredagsmys i soffan med plats för hela familjen.

Från vardagsrummet har du utgång till husets underbara uteplats. Uteplatsen är belägen i trivsamt söderläge. Här erbjuds dagar fyllda av sol och det stora trädäcket ger plats för såväl soffgrupp som grillplats. Nuvarande familj har haft planer på att installera ett spabad vilket är en dröm som kan förverkligas av nästkommande ägare.

Vi tar oss vidare i husets entréplan och landar i hemmets hjärta, familjens underbara kök. Köket erbjuder goda förvarings- och arbetsytor och är utrustat med diskmaskin, diskho, spis med indunktionshäll, frånluftsfläkt, dubbel kyl och frys och ugn. Centralt i köket har vi en köksö, perfekt för mysiga frukostdukningar eller läxläsning.

I anslutning till köket har vi såväl groventré med förvaring och tvättpelare samt matsalsrum med utrymme för matbord med plats för det stora sällskapet. Från matsalen tar vi oss vidare till ett fullisolerat, inglasat uterum. Uterummet erbjuder fantastiska ljusinsläpp från golv till tak och underbar golvvärme. Njut av en underbar plats, året om.

Vi tar oss en trappa upp och landar i ett allrum med plats för soffgrupp och övrig möblering. Allrummet erbjuder gott om ljusinsläpp i norrläge utan insyn samt utgång mot övre planets balkong.

I anslutning till allrummet har vi tre sovrum, ett master bedroom med walk in closet, garderobsförvaring och ett badrum. Samtliga sovrum erbjuder behagliga ljusinsläpp. Badrummet som har ljusinsläpp från takfönster är utrustat med toalett, kommod, badkar och dusch.

Från familjevänliga Furustigen har du nära till hav och bad, fotbollsplan, skola, mataffär och närservice. I området bor många barnfamiljer och mellan kvarteren finns gott om lekytor och aktivitetsområden. Från Timmernabben har du 35 minuter till såväl Kalmar-City som Oskarshamn. Välkommen till ett underbart boende, välkommen till hemmet för familjen att trivas i!

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan
Byggnadsår:
1977
Fasad:
Trä
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Tak:
Betongpannor
Grund:
Platta på mark
Uppvärmning:
Luft-/vattenvärmepump
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Mekanisk frånluft med centralt styrd takfläkt
Övriga byggnader:
Garage
Renoveringar:
2003 – Entréplanet totalrenoverades, tidigare golvkonstruktioner ersattes och befintliga syllar förseddes med underliggande fuktskydd/åldersbeständig plast. Allt arbete utfördes av fackmän.
2005 – Täljstenskaminen installerades.
2006 - Köket renoverades. Kyl/frys samt ugn är relativt nyligen utbytta.
2007 - Vattenburet värmesystem installerades i huset, tidigare var det direktverkande el och s.k. takvärme.
2013 - Våtutrymmet på entréplan renoverades ca år 2013. Våtutrymmet på övre plan är renoverat under tidigare ägarförhållanden.
2015 - Tvättstugan renoverades.
2015 - Elpannan till värmepumpen byttes.
2015 - Fläkten till husets mekaniska frånluftsventilation byttes.
2017 - Fasaden restaurerades och ommålades. Bristfälliga fasadpaneler byttes ut i samband med dessa underhållsarbeten.
2017 - Fönster restaurerades/ommålades. I samband med underhållsarbeten så är ytterglasen utbytta.

Tomt

840 kvm.

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-09-30)
Primärtenergital:
90 kWh/m2/år
Energiklass:
D

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 471 000 kr ( fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1977
Byggnadsvärde:
1 259 000 kr
Markvärde:
212 000 kr
Skatt/avgift:
8 349 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 12 st pantbrev om sammanlagt 1 339 000 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
11 000 kr
Vatten/avlopp
5 500 kr
Sotning
225 kr
Renhållning
2 500 kr
Försäkring
4 000 kr
Summa
23 225 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

Beräknad kostnad för uppvärmning är inklusive el. Uppgifter är enligt säljaren. Driftskostnaden kan variera beroende på hushåll och användning.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Byggnadsplan

NÄSTA VISNING

Sön 25 Oktober Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Nyemåla 2:128
Adress:
Furustigen 7
Område:
Timmernabben
Boarea/biarea:
200 kvm. Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum:
9 rum, varav 5 sovrum
Byggår:
1977
Pris:
2 495 000 kr
  • Felix Hasselberg
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 073-5358622
  • Skicka e-post
Fastighetskarta