Linnégatan 1

Välkommen till Linnégatan 1. En trivsam familjevilla på attraktiv hörntomt i centrala Mörbylånga. Här bor du med direkt närhet till Kalmarsund och all tänkbar service som Mörbylånga har att erbjuda. Huset disponeras över ca 160 kvm fördelat över två plan där entréplan erbjuder ett stort vardagsrum i vinkel med öppen spis och ljusinsläpp från tre håll. Här finns även utgång till ett inglasat uterum i västerläge. Väl tilltaget kök med fina arbetsytor och gott om förvaring. På entréplan finns dessutom två sovrum, ett renoverat badrum samt ett relaxrum med spabad, bastu och dusch. Övre plan inrymmer ett allrum och två sovrum i bra storlek. Från övervåningen finns en utgång till en härlig terrass i västerläge med kvällssol och fantastisk utsikt över Kalmarsund. Trädgården är helt insynsskydd och på baksidan finns ett stort altandäck med pool samt ett gästhus/friggebod. Huset är lättskött med tegelfasad och samtliga fönster har precis blivit utbytta (hösten 2020). Din bil parkerar du på garageuppfarten eller i det integrerade garaget. Här erbjuds nästa ägare ett trevligt hus, med trevligt läge! Varmt välkommen på visning!
1 790 000 kr

Rumsbeskrivning

--ENTRÈPLAN--

Välkommen in i den rymliga och möblerbara HALLEN. Här placerar du fötterna på ett ljust laminatgolv som löper vidare in i köket. Direkt innanför ytterdörren finns avhängningsyta för ytterkläder och i hallen finns ingång till en praktisk klädkammare. Från hallen når du även en gästtoalett med wc och tvättställ.

Tar du till vänster möts du av det härliga VARDAGSRUMMET med vackert parkettgolv och ljusinsläpp från tre håll. Rummet ligger i vinkel och gör plats för såväl stort matmöblemang som soffgrupp och tv-möbel. I mitten av rummet finns en öppen spis med Kedddy-insats som både är värmande och ger en mysig känsla. Här finner du även en utgång till det inglasade uterummet som vetter mot väster med kvällssol.

Till höger i hallen når du KÖKET som är väl tilltaget. Här finns gott om förvaring och bra med arbetsytor. Köksluckor i vitt utförande med matchande vitt kakel ovanför den mörka bänkskivan. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys (med is- och vattenfunktion), ugn, spis, fläkt samt diskmaskin. I köket finns plats för ett stort matbord.

Fortsätter du vidare in i bostaden når du två SOVRUM, båda med ljust laminatgolv. Det ena rummet är lite mindre och passar utmärkt även som kontor eller gästrum. Det större sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Här finns även en walk-in-closet med bra klädförvaring. Från sovrummet finner du en altandörr ut till baksidan och det stora altandäcket med pool.

Vägg i vägg med det stora sovrummet ligger ett helkaklat BADRUM som renoverades 2013. Vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv med golvvärme. Snygga och moderna färger som passar alla. Här finns toalett, kommod med dubbla handfat samt ett badkar.

Vidare kommer du till RELAXRUMMET som är helklaklat. Här finns ett spabad, bastu samt dusch med vikbara glasväggar. I taket sitter infällda spotlights. Härifrån finns utgång till garaget samt till tvättstugan.

TVÄTTSTUGA med tvättmaskin och torktumlare. Här finns utgång till baksidan samt dörr till pannrummet.


--ÖVRE PLAN--


Välkommen upp till övervåningen där du först möts av ett ALLRUM med ljust laminatgolv som enhetligt löper vidare på hela övre plan. Allrummet gör plats för soffa och tv-möbel. Ett takfönster ger ett fint ljusinsläpp.

På övre plan finns två SOVRUM som båda är i bra storlek och gör plats för säng, förvaringsmöbler och skrivbord. Från det ena rummet finns en utgång till en stor terrass/balkong som ligger i perfekt västerläge och med vacker utsikt över Kalmarsund. På terrassen finns en platsbyggd soffa. Här kan du njuta av den härliga kvällssolen tillsammans med familj och vänner.

Byggnad

Byggnadstyp:
1½-plan
Byggnadsår:
1968
Fasad:
Tegel
Stomme:
Betong/Trä
Fönster:
Isolerglas samt 2-glas kopplade bågar
Tak:
Betongpannor/Takplåt
Grund:
Krypgrund/betongplatta på mark
Uppvärmning:
Vattenburet system - luft/vattenvärmepump
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Självdrag
Övriga byggnader:
Garage. Gästhus/friggebod
Renoveringar:
2020 - Fönsterbyte
2017 - Nytt innertak i vardagsrum
2014 - Renovering sovrum
2013 - Badrum
2008 - Relaxrum

Tomt

872 kvm. Insynsskyddad och attraktiv hörntomt. Direkt närhet och utsikt över Kalmarsund.

Uteplats

1. Stort altandäck på baksidan med plats för utemöblemang och solsängar. 2. Inglasat uterum med klinkergolv. 3. Uteplats under tak i anslutning till uterummet. 4. Terrass/balkong över uterummet.

Bilplats

Uppfart samt integrerat garage.

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-11-15)
Primärtenergital:
121 kWh/m2/år
Energiklass:
D

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 153 000 kr ( fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1976
Byggnadsvärde:
979 000 kr
Markvärde:
174 000 kr
Skatt/avgift:
8 524 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 12 st pantbrev om sammanlagt 1 488 424 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
24 000 kr
Vatten/avlopp
9 500 kr
Renhållning
3 000 kr
Summa
36 500 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

Uppgift för uppvärmning avser även hushållsel

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

NÄSTA VISNING

Mån 12 April Ring 0480-420 200 för tidsbokning eller anmäl dig på vår hemsida.
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1½-plan
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Tärnan 17
Adress:
Linnégatan 1
Område:
Mörbylånga
Boarea/biarea:
160 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
7 rum, varav 4 sovrum
Byggår:
1968
Pris:
1 790 000 kr
  • Jacob Gustafsson
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 070-1435038
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post