Gåtebo 18

Varmt välkommen till Ölands östra sida och natursköna Bredsättra. Här bor du med lugn och ro, underbara promenadstråk och natur som närmsta grannar. Det charmiga 1800-talstorpet erbjuder trivsamma ytor med känsla från svunna tider. De välkomponerade kvadratmeterna omfattar ett rymligt sovrum, vardagsrum, smakfullt kök med underbar vedspis, badrum, mysigt sovloft och extra vindsutrymme för förvaring. På fastigheten hittar vi även en gäststuga med plats för en hel familj tillsammans med jordkällare, bastu, förvaringsutrymmen samt en trevlig trädgård med gott om utrymme för såväl lek som aktivitet. Tänd elden i vedspisen, slå dig ner i gungstolen och njut av att bara vara för en stund. Gåtebo är det välbehövliga andningshålet vi alla behöver, en spännande plats för dig som har ett intresse för fågelskådning eller för dig som bara vill byta ut stan mot natur för en stund. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Mysiga Gåtebo

Gåtebo 18 är den perfekta fastigheten för dig som önskar en plats att landa på. Andas ut och låt lugnet infinna sig för en stund. Här erbjuds ett torp med byggår 1800, en rymlig gäststuga med plats för en hel familj, jordkällare och bastu. Från framsidan avnjuts underbara solnedgångar över trädtoppar och från baksidan är du helt insynsskyddad.

Vi öppnar upp dubbeldörrarna till huvudbyggnaden och landar i husets underbara hall. På golvet ligger ett rustikt furugolv som sannolikt klätt hallen i åtminstone ett sekel. Till vänster om hallen har vi sovrummet. Sovrummet erbjuder generösa ljusinsläpp i hela tre väderstäck. Ett utav ljusinsläppen kommer från ett charmigt båtfönster som ger en ledtråd att tidigare ägare kan ha varit båtintresserad. En trappa upp, ovanför sovrummet har vi husets andra sovplats, ett mysigt sovloft. Sovloftet ger plats för stor dubbelsäng och erbjuder mysigt ljusinsläpp från vackert originalfönster.

Vi tar några kliv åt höger från hallen. Här har vi ett charmigt vardagsrum som ger utrymme för såväl matplats som större soffgrupp. Vardagsrummet är en mysig yta som ger gott om plats för umgänge.

Om vi kliver rakt fram från hallen landar vi i byggnadens hjärta, husets underbara kök. Vid sidan av goda arbetsytor erbjuder köket även utrustning i form av kyl och frys, spis, fläkt och diskho i rostfritt stål. I köket finns utrymme för matbord. Som grädde på moset finner vi också en vedspis för maximal mysfaktor. Vedspisen påminner oss om att husets värmts upp på samma vis i över två sekel. Från köket tar vi oss vidare till groventré och från groventrén finner vi badrummet. Badrummet erbjuder dusch, toalett, kommod och spegelskåp.

Från Gåtebo har du cykelavstånd till Ölands östra kust, badplatser och mysiga fik. Välkommen till en underbar plats att njuta av, året om!

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plan med loft
Byggnadsår:
1800
Fasad:
Trä
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glasfönster
Bjälklag:
Trä
Tak:
Papp
Grund:
Torpargrund
Uppvärmning:
Vedspis, elradiatorer
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Enskilt avlopp (2-kammarbrunn)
Ventilation:
Självdrag
Renoveringar:
2016 - Inrett sovloft.
2017 - Ny varmvattenberedare.
2017 - Elen översedd och kompletterad med delvis ny el.
2017 - Skorsten reparerad.
2020 - Nya vindskivor.

Fastigheten genomgick omfattande renoveringar av tidigare ägare år 1993.

Tomt

830 kvm.

Energideklaration

Status:
Ej utförd

Ekonomi

Taxeringsvärde:
379 000 kr ( fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1933
Byggnadsvärde:
160 000 kr
Markvärde:
219 000 kr
Skatt/avgift:
2 842 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev om sammanlagt 702 500 kr.

Driftkostnader

Driftskostnaden kan ej fastställas eftersom huset inte använts som permanentboende.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 plan med loft
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Gåtebo 7:1
Adress:
Gåtebo 18
Område:
Köpingsvik
Boarea/biarea:
46/20 kvm. Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum:
2 rum, varav 2 -3 sovrum
Byggår:
1800
  • Felix Hasselberg
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 073-5358622
  • Skicka e-post
Fastighetskarta