Garnholmsvägen 12C

”Vårt paradis”. Paradis är namnet på en idealiserad plats vars existens är positiv, harmonisk och tidlös. En plats där lyckan har sitt hem.

Garnholmsvägen 12C har alltid varit familjens paradis. En unik sjötomt, invid Kalmarsund med havet som tomtgräns och med en alldeles egen brygganläggning. Vyn fångar vårt blickfång och vi tittar obehindrat ut över horisonten. Ett paradis där höjden mot havet resulterar i en fantastisk siktlinje rätt igenom huset ut över sundet. Soluppgången över det öppna landskapet är ett skådespel du aldrig kommer vilja missa. Trots att det pågår år in och år ut. Förvänta dig total frihet och avskildhet.

Nog om de mjuka värdena. Låt oss gå rakt på sak. På ett oslagbart läge på Dunö ligger denna villa med byggår 2006. Om du kastar ett öga på planritningen inser du snabbt att en boyta på 191 kvadratmeter ger plats för funktionella familjeytor i kombination med allt vad man kan önska sig av ett representativt boende. Tomten är på 1 687 kvm där majoriteten av ytan pekar mot vattnet och sträcker sig hela vägen ner till vattenbrynet. Gräsytor och ett väl tilltaget trädäck leder oss ned till brygganläggningen. Husets baksida bjuder på alla livets goda ting. Pool, SPA-bad, skoterbrygga och gott om plats för umgänge. Attribut väl värda att nämna är bergvärme som kompletteras med braskamin. Dubbelgarage med golvvärme och förberett för elbil. Och det totalrenoverade köket.

Vem hade vågat tro att vårt paradis låg endast 15 minuter bort med bil, båt eller vattenskoter till Kalmar stadskärna.
12 500 000 kr

Rumsbeskrivning

Det är ganska fantastiskt. Att veta att slutdestination är havet. Garnholmsvägen är en lugn, familjär gata. Med en diskret exponering mot gatan och lummig inramning ligger huset med nummer 12C. Redan på uppfarten händer något. Det är som att någon trycker på mute-knappen. Det är så tyst. Helt plötsligt är det naturen som tar ton.

Uppfarten är stensatt och väl tilltagen. Till höger är dubbelgaraget placerat.
Välkommen in. Höjden mot havet gör att vi redan här får en fantastisk vy över Kalmarsund genom huset och ut genom de stora fönsterpartierna som löper golv till tak. Fötterna har vi placerat på nylagt klinkergolv. Stora klinkerplattor för stor effekt. Vattenburen golvvärme såväl på entréplan som på övre plan. Likadana golv löper enhetligt vidare in i köket. Bakom första dörren till höger gömmer vi undan ytterkläder och skor. Bakom nästa dörr väntar groventrén och hemmets tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

Vi följer de stora kakelplattorna och tar klivet in i köket. Oj. Helt plötsligt blev vartenda kök jag någonsin besökt småskaligt. Det är nuvarande ägare som planerat, justerat och renoverat. Det jag uppskattar med detta hus är att fokuset är tydligt. Från start till mål. Här är det vattnet som styr och avgör. Allt är skapat med utgångspunkt från vattnet. Likaså här. Säljarens sikte var givet – mot vattnet. Hällen har fått byta plats, köksön har fått ta plats och den majestätiska matplatsen har fått sin hedersplats – på första parkett, mitt i härligheten. Glaspartierna är sammanhängande över nästan hela havssidan, både här och i vardagsrummet. Renoveringen är så pedantiskt gjord. Greppfria luckor, oanade förvaringsutrymmen och arbetsytor som räcker och blir över. Den maskinella utrustningen består av inbyggd kyl, frys och diskmaskin. Varmluftsugn i dubbel uppsättning varav den ena med microfunktion och den andra med ångfunktion, extra bred induktionshäll, vinkyl samt en fläkt från Fjäråskupan som är inbyggd i taket för att inte skymma havsutsikten. I övrigt hittar du tallriksvärmare och integrerad espressomaskin.

Genom måttanpassade industriglasdörrar når vi sällskapsrummet.

Som en magnet dras vi återigen mot utsikten. Gränsen mellan ute och inne har suddats ut. I vardagsrummet är det helt öppet i nock till andra plan. På golvet vilar nåtat parkettgolv och familjens braskamin bidrar med värme och harmoni.

Hemmet bjuder på två helkaklade badrum. Ett på varje plan. Båda välutrustade med golvvärme, dusch, handfat, toalett och öppningsbara fönster. Till badrummet på entréplan finns ett hörnbadkar att tillgå, om så önskas.

Det första sovrummet, av totalt fem, ligger på entréplan. Det perfekta gäst- eller tonårsrummet. Väl tilltaget med parkettgolv och fönster i två väderstreck. Förvaring i djupa skjutgarderober.

Vi tar trappan upp till andra våningen. Trappan som så fint harmoniserar med huset. Den varken skymmer eller stör utsikten, samtidigt som den förstärker känslan av rymd och luft.

På övre plan finns, som tidigare nämnt ett helkaklat badrum samt ytterligare fyra sovrum.

Det första sovrummet, sett från trappen, är rymligt. Här får du med enkelhet plats med dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Här somnar du med blicken mot havet och vaknar med soluppgången som kuliss. Från detta rum tar du dig ut på balkongen, vänd till fördel för solen och havet.

Värt att nämna är att samtliga sovrum fått måttanpassade mörkläggnings- och insektsplissegardiner. Dessa ingår givetvis i köpet.

Sedan följer ytterligare tre sovrum. Samtliga med trägolv och generös golvyta. Förvaring i skjutgarderober samt i det ena tillgång till ett förråd.

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan
Byggnadsår:
2006
Fasad:
Trä
Stomme:
Trä
Fönster:
Isolerglasfönster
Bjälklag:
Trä
Tak:
Aluzink
Grund:
Betong med underliggande isolering
Uppvärmning:
Bergvärme samt braskamin.
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Övriga byggnader:
Dubbelgarage med klinkergolv och golvvärme. 2020 installerades Garo laddbox för elbilar.
Renoveringar:
2020
- Nytt kök från Sentens.
- Nytt klinkergolv i kök och hall.
- Garo laddbox för Elbilar i garaget.
- Gräsklippare robot Husqvarna 2 st för fram- och baksida.

2019
- Brygga för vattenskoter.
- Industriglasdörr måttanpassad och installerad mellan kök och allrum.
- Ny tvättmaskin och torktumlare.

2017
- Pool och poolterass. Keramisk glasfiberpool med elektriskt pooltak med solpanel (lågprofil) från Pool Sweden.

2015/2016
- Byggt terrass på fram- och baksidan.
Utvändig målning och underhållning av fasad och trädetaljer.

2014
- Svensktillverkat kvalitetsspabad från Viskan installerat.
- Fasadbelysning och belysning på brygga, samt installation av strömuttag vid bryggan.

Tomt

1 687 kvm. Tomtarea 1 687 m² (friköpt). Fantastiskt fin och unik sjötomt med högt läge och egen brygga. Trädgårdstomt.

Uteplats

På husets framsida möts du av en stensatt uppfart. Husets är inramat av grönytor. På husets baksida hittar du hemmets dragplåster. Väl tilltaget trädäck med plats för såväl solstolar, grillplats och loungemöbler. SPA-bad och pool. Din alldeles egna brygga med utedusch. Bedårande utsikt över Kalmarsund. - Balkong med havsutsikt och sol stora delar av dagen.

Bilplats

Dubbelgarage med klinkergolv och golvvärme. 2020 installerades Garo laddbox för elbilar. Dessutom plats för ytterligare två bilar på husets framsida.

Energideklaration

Status:
Utförd (2012-08-29)

Ekonomi

Taxeringsvärde:
5 845 000 kr ( fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
2006
Byggnadsvärde:
3 149 000 kr
Markvärde:
2 696 000 kr
Skatt/avgift:
8 524 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 11 st pantbrev om sammanlagt 5 849 000 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
21 600 kr
Vatten/avlopp
6 000 kr
Väg/samfällighetsavgift
3 000 kr
Renhållning
3 000 kr
Försäkring
5 700 kr
Summa
39 300 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

I ovan angiven kostnad för uppvärmning ingår även kostnaden för hushållsel och elförbrukning vid laddning av elbil samt uppvärmningen av garaget, poolen samt Spa-badet. Driftkostnaden kan vara högre och lägre beroende på hushåll och användning.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber indraget.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Byggnad Mm

Planbestämmelser: Byggnadsplan Ändring Av Dp
Rättigheter förmån: Förmån: Avtalsservitut: Infart, 0880IM-04/25306.1

Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Byggnad Mm, 0880IM-04/25305.1

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Kalmar Dunö GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Kalmar Dunö GA:2 ändamål: Vägar, Elledningar och/eller belysning

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Dunö 1:162
Adress:
Garnholmsvägen 12C
Område:
Dunö
Boarea/biarea:
191/50 kvm. Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum:
6 rum, varav 5 sovrum
Byggår:
2006
Pris:
12 500 000 kr eller högstbjudande
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Linnie Löfgren
  • Mäklarassistent
  • 0480-420 200
  • 0703-713823
  • Skicka e-post
Fastighetskarta