Mölstadsvägen 15

Varmt välkommen till Mölstadsvägen 15! En tilltalande villa högt belägen med ett av Mölstads absolut bästa lägen. Här bor du högt och fint, helt ostört med skyddad baksida mot lummigt skogsparti. På baksidan kan du njuta av härliga sommardagar vid poolen och pooldäcket som går samman med en av husets två verandor. Huset har genom åren genomgått flera stora renoveringar med bland annat nytt tak, dränering, nya fönster och nytt värmesystem. Idag disponeras huset över ca 116 kvm i två plan samt en källare om ca 35 kvm med fina hobby/förvaringsutrymmen. Entréplan erbjuder ett rymligt kök med fin matplats, öppet upp till nock och härligt ljusinsläpp. Vardagsrum med vacker öppen spis och fiskbensparkett, ett sovrum samt ett helkaklat badrum med bubbelbadkar och ångbastu. Övre plan har genomgående vackra plankgolv som ger en fin och charmig karaktär. Här finner du två sovrum i bra storlek samt ett helkaklat badrum. Källardelen inrymmer bra förvaringsutrymmen i fräsch matkällare, stor tvättstuga och pannrum. Dessutom ett eget biorum!

Ett utmärkt boende med direkt närhet till skola, förskola, matbutik, busshållplats, strövområden, havet och Mönsterås mysiga köping. Välkommen att höra av dig med din intresseanmälan!
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Rumsbeskrivning

--ENTRÈPLAN--

Redan när du stiger innanför dörren känner du hur en hemtrevlig känsla smyger sig på. Fötterna placerar du på ett snyggt och praktiskt klinkergolv som sedan övergår till ekparkett. Direkt innanför ytterdörren finns avhängningsyta för skor och ytterkläder samt plats för förvaringsmöbel.

Vidare in öppnar det rymliga KÖKET upp sig. Denna del av huset byggdes till år 2004 och har högt i tak och gott om ljusinsläpp från flera håll. Behagligt med vattenburen golvvärme. Köket har fina arbetsytor och bra med förvaring bakom ljusa träluckor som matchas med vitt kakel och svart bänkskiva i sten. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, ugn, spishäll, fläkt samt diskmaskin. I köket finns en utmärkt matplats för ca 6 personer.

Fortsätter du in i huset når du en rymlig HALL som binder samman entréplanet. Här finns gott om plats för att möblera med förvaringsmöbler eller kanske en liten sittgrupp? Du bestämmer efter dina önskemål. På golvet vilar en vacker fiskbensparkett som löper vidare in i vardagsrummet.

Ljust och trevligt VARDAGSRUM med fönster på två håll. I taket sitter infällda spotlights. Här möblerar du med soffa och tv-möbel. En vacker öppen spis är placerad i rummet (godkänd för eldning). Via en glasdörr kan du ta dig ut till verandan med tak och snyggt klinkergolv. Golvet övergår sedan till trätrall när du tar dig vidare till pooldäcket på baksidan.

På entréplan finner du ett SOVRUM som är i bra storlek. Ekparkett och nymålade väggar. Rummet passar även utmärkt som kontor eller gästrum om du önskar. Plats finns för säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Idag finns en stor garderob i rummet.

Helkaklat BADRUM i smakfulla och stilrena färger som passar alla. Badrummet är väl tilltaget med generösa ytor. Här finns bubbelbadkar, toalett, kommod, förvaring, samt ingång till en kombinerad ångbastu/dusch. Infällda spotlights i taket och behaglig golvvärme. Från badrummet finns en altandörr ut till pooldäcket på baksidan.

--ÖVRE PLAN--

Välkommen upp till övre plan där du först möts av en avsatts som gör plats för en liten sittplats. Härifrån finns ingång till en garderob samt till en kattvind med bra förvaringsmöjligheter.
Vidare in når du en HALL som binder samman alla rum på detta våningsplan. Vackert vitmålat plankgolv ligger enhetligt i alla rum på övervåningen. I hallen finns en klädkammare bakom två skjutdörrar.

Tar du till höger i hallen når du ett SOVRUM med gott om utrymme för säng och förvaringsmöbel.

BADRUM med kakel och klinker i ljusa neutrala färger. Badkar, toalett och tvättställ med underliggande förvaring. Ett fönster släpper in dagsljus och frisk luft.

Längst in på övervåningen finns ytterligare ett SOVRUM som har utrymme för dubbelsäng. Platsbyggd förvaring längst med ena väggen med garderober och byråer.

--KÄLLARPLAN--

En vitmålad trappa med läcker belysning leder dig ner till källarplan. Halvvägs ner finner du en groventré/källardörr som leder dig ut till trädgården och parkeringsplats för bilen.

Väl nere i källaren möts du av fina hobby/förvaringsutrymmen som disponeras över ca 35 kvm. Direkt till vänster finns ingång till en MATKÄLLARE som renoverades 2017. Gott om utrymme för förvaring av mat och dryck.

Till höger i källaren finns ett alldeles eget BIORUM med bioduk, projektor, reciver 5.1 högtalarsystem samt en biosoffa med plats för två personer. Allt tillfaller nästa köpare och följer med köpet om så önskas.

Stor TVÄTTSTUGA med klinkergolv och kaklade väggar. Tvättmaskin (-18), torktumlare (-16), tvättho och mycket skåpsförvaring samt garderober.

PANNRUM med både luft/vattenvärmepump och vedpanna med ackumulatortank.

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan med källare
Byggnadsår:
1938
Fasad:
Puts/Stående träpanel
Stomme:
Trä
Fönster:
Isolerglasfönster
Tak:
Tegelpannor
Grund:
Källare/Krypgrund
Uppvärmning:
Vattenburet - Luft/vattenvärmepump
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Självdrag
Övrigt om byggnaden:
Pool är ansluten till värmesystemet. Går att värma upp med vedpannan eller värmepumpen.
Övriga byggnader:
Förrådsbyggnad på baksidan
Renoveringar:
2020 - Ny trall pooldäck
2017 - Renovering källartrapp och matkällare
2016 - Biorum i källare
2012 - Nytt värmesystem (luft/vattenvärmepump)
2008 - Badrum entréplan
2006 - Nya isolerglasfönster
2006 - Nytt tak och tilläggsisolering vind (råspont, papp och tegel)
2004 - Huset tillbyggt med nytt kök, entré och veranda
2001 - Dränering och isolering med Isodrän
2000 - Vedpanna med ackumulatortankar
2000 - Takkupa/Sovrum på övre plan
1998 - Badrum övre plan

Tomt

1 343 kvm. Gedigen tomt med högt och fint läge. Fina grusgångar och plattsättningar. Baksidan är helt skyddad och angränsar mot lummigt skogsparti.

Uteplats

1. Sol/pooldäck på baksidan. 2. Trädäck i anslutning till förråd på baksidan. Härlig kvällssol! 3. Veranda i anslutning till entrén med infravärme. 4. Veranda i söderläge med utgång från vardagsrummet. Ligger i anslutning till pooldäcket.

Bilplats

Bilparkering på tomten. Förberett med gjuten platta för tänkt garage/carport.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
979 000 kr ( fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1960
Byggnadsvärde:
780 000 kr
Markvärde:
199 000 kr
Skatt/avgift:
7 342 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 12 st pantbrev om sammanlagt 1 443 500 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
25 000 kr
Vatten/avlopp
10 300 kr
Renhållning
2 659 kr
Summa
37 959 kr
(fastighetsavgift/skatt på 7 342 kr tillkommer)

Uppgift för uppvärmning avser även hushållsel samt uppvärmning av pool. Uppgift för renhållning avser sophantering och anslutning till stadsnätet.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Stadsplan
Rättigheter last: Last: Officialservitut Utfart, 0861-532.1

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan med källare
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Alen 8
Adress:
Mölstadsvägen 15
Område:
Mölstad
Boarea/biarea:
116/35 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Byggår:
1938
  • Jacob Gustafsson
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 070-1435038
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post