Violvägen 4F

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
5 rum, varav 2 -4 sovrum
Boarea/biarea:
160 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Bergavik
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1985
Fast.beteckning:
Kronan 23

Kontakta mäklaren för visning.

Första parkett ut mot Kalmarsund Välkommen att flytta in i en fantastisk villa belägen på hörntomt på populära Violvägen med ett oslagbart och ostört läge invid Kalmarsund.

Huskroppen omfattar 160 kvm och 5 rok samlat i ett plan. Planlösningen är ljus, öppen och trevlig med ett underbart poolområde och en fantastisk uteplats.

Här bor du med närhet till golfbanan i Värsnäs, fantastiska badplatser och bra kommunikationsmöjligheter in till centrum.
Social planlösning och sällskaplig atmosfär Nuvarande ägare har gjort omfattande och påkostade renoveringar senaste åren. Här har man valt att förena sällskapsytorna och öppna upp genom stora glaspartier och flera pardörrar av glas ut mot den fantastiska utsikten över Kalmarsund. Sommartid blir detta till en oas man inte vill ta semester ifrån.

Här finns smarta lösningar som underlättar vardagen för hela familjen såsom Plejdsystem och sol- och vindstyrda markiser med Somifysystem. Lägg därtill ett energieffektivt uppvärmningsystem och låga driftskostnader.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Kronan 23
Adress
Violvägen 4F
Postadress
39359 Kalmar
Område
Bergavik
Kommun
Kalmar
Boarea
160 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
5 rum och kök, varav 2–4 sovrum
Tomtarea
900 m²
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Interiört

Den vitputsade fasaden ger ett sobert och stilrent intryck när vi rullar in på uppfarten. Vi parkerar intill huskroppen och äntrar bostaden. Ett vackert ljust klinkergolv löper enhetligt genom bostaden. Här går vi med en behaglig känsla under fötterna, golvvärmen i kombination med det eleganta klinkergolvet ger oss den exotiska utomlandskänslan.

I denna villa har man lagt stort fokus på att skapa trivsamma sällskapsytor och hela planlösningen är öppen och välkomnande. Genom hela huset finns en tydlig röd tråd där det ljusa vita möter skarpa svarta kontraster. Balansen mellan det ljusa och det mörka är välavvägd och här låter man poolområdet och den vackra utsikten över Kalmarsund få ta plats genom de stora fönsterpartierna.

Direkt till vänster i hallen finner man ett sovrum och mitt emot en gäst wc. Från hallen kommer vi vidare direkt in till de sociala ytorna. Här flyter kök, vardagsrum och matplats samman vilket ger öppnar för en oerhört sällskaplig atmosfär.

Köket är nytt, modernt och stilrent i svart kulör med ljus bänkskiva i komposit från HTH. Vitvarorna är från Siemens och här lagar du goda och trevliga middagar med hjälp av såväl varmluft- som ångugn och på en 80cm induktionshäll. Drycken till middagen plockas perfekt tempererad ut från vinkylen av Mquvee. När middagen tillagas samlas gästerna med fördel runt den väl tilltagna köksön samtidigt som de blickar ut över den fantastiska uteplatsen och Kalmarsund.

Från köket ser vi ut över såväl vardagsrumsdelen som matplatsen. Stora öppna ytor som öppnar för att enkelt röra sig fritt mellan de olika delarna i en underbart social och välkomnande atmosfär. Husets kamin stoltserar centralt och sobert placerad inmålad i den svarta väggen mellan kök och vardagsrum. Att det är en läcker detalj till rummet i övrigt är ingen underdrift. Vidare från vardagsrumsdelen till den oerhört ljusa matplatsdelen som med stora glaspartier som öppnar upp ut mot den fantastiska uteplatsen vilket gör att inne och ute sommartid nära förenas i ett.

Likt en oas är detta en terrass och uteplats med extra allt. Här finns såväl en 6,5 x 3,5m pool som ett jacuzzibad och en utomhusbar med grill. Uppbyggt i olika nivåer där sten blandas med trä och ger ett mjukt och harmoniserat intryck. Hela uteplatsen omgärdas av en låg vitputsad stenmur vilket ger en sällsam och privat känsla. Sammantaget husets läge och placering ut mot Kalmarsund är detta en närmast insynsskyddad plats som andas privat nedtonad elegans.

Bakom köket finner vi mer privata delar såsom ett stort master bedroom med tillhörande dressingroom. Här har man gjort om två mindre sovrum till ett stort och ett tredje har blivit omgjort till en fantastisk klädkammare. Sovrummet uppmäter nära 14 kvm vilket ger generöst med svängrum och plats för en stor dubbelsäng. Vackra dubbeldörrar med spröjsat glas öppnar upp in till klädkammaren med fem stora garderober och en ö i mitten med byrålådor. Den lyxiga känslan som infinner sig är omedelbar och säll är den som varje morgon få klä på sig i ett rum som detta.

Mitt emot sovrummet finner vi husets helkaklade badrum, här finns såväl dusch som ett lyxigt bubbelbadkar. Intill badrummet finner vi husets tvättstuga och här har man såväl en groventré som en altandörr direkt till uteplatsen.

I en separat byggnad intill huset har man dessutom inrett ett gästrum.

Byggnadstyp
1-plan
Byggnadsår
1985
Fasad
Puts
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Aluzink
Tak
Betongpannor
Grund
Krypgrund
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump, kamin
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk
Besiktning
Sep 5 2023 12:00AM
Renovering
2020
Byte av samtliga inner- och ytterdörrar
Byte av samtliga fönster, plisségardiner i de flesta fönster varav mörkläggande i alla sovrum
Nytt HTH-kök samt vitvaror Siemens, vinkyl Mquvee
Installation av vattenburen golvvärme samt klinkergolv i hela huset
Yttertaket målat (Takteam) samt byte av stuprör och hängrännor till Aluzink
Installation av sol- och vindstyrda markiser
Ombyggnad där uterum blev till matplats inomhus
Tidigare fasad av mexitegel knackades ned och ersattes med 120mm isolering samt 30mm puts (Johan Lindblads putsfirma AB)
Genomgång av husets ventilation

2015
Pool (6,5x3,5m) och baksida (utekök, altan, förråd mm)

2014
Genomgång av all el och VVS
WC, badrum och tvättstuga
Övriga byggnader/utrymmen
Nyinrett gästrum, i separat hus, i direkt anslutning till huset.
Övrigt
Somify system till markiser
Plejdsystem
Jacuzzi (Svenska bad)
Tomten
Tomtarea 900 m² (friköpt). Tomten: insynsskyddad hörntomt och trädgårdstomt med sjöutsikt.
Bilplats
Stort garage i länga med väggar som avskiljnad. Fjärrport. I garaget finns ett varmförråd/verkstad ca 7 kvm. Biluppställningsplats vid huset.
TV/internet
Bredband: Fiber.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-09-06)
Primärtenergital
89 kWh/m2/år
Energiklass
C

Pantbrev

Det finns 12 st pantbrev om sammanlagt 5 995 000 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
52 125 kr /år
Vatten/avlopp
9 585 kr /år
Väg/samfällighetsavgift
5 000 kr /år
Försäkring
4 916 kr /år
Summa
71 626 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
I samfällighetsavgiften ingår sophämtning, snöröjning, belysning och garage. I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för el, beräknad årsförbrukning 18 500 kWh. Elstödet för 2022 uppgick till 3873 kr utöver ovan angiven kostnad.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 461 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1985
Byggnadsvärde:
1 611 000 kr
Markvärde:
850 000 kr
Skatt/avgift:
9 287 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan (1962-12-21)
Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Väg, 0880K-16514.1
Förmån: Officialservitut Väg, 0880K-16634.1

Gemensamhetsanläggningar: Samfällighet: Kalmar Kronan S:1

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]