Solvägen 41

I attraktiva Berga står nu denna trevliga familjevilla redo för ny ägare. Här presenteras ett välskött och gediget enplanshus om 136 kvm med tillhörande källare om 91 kvm. Barnvänligt område med närhet till det mesta familjen behöver - förskolor, skolor, välsorterad mataffär och kommunikationer till centrum. Vacker natur finns på bekvämt avstånd, likaså havsmiljö och Skälby 4H-gård. Praktisk och väldisponerad bostad med uppväxt hörntomt, generös uppfart och garage med elektisk port. Entréplan erbjuder hela fyra sovrum i bra storlek, smakfullt kök, helkaklat badrum samt ett väl tilltaget vardagsrum i vinkel med fantastiskt ljusinsläpp. Dessutom en mysig och värmande öppen spis. Utgång till skyddat altandäck som delvis är under tak med både eftermiddags- och kvällssol. I källarplan finner du en stor gillestuga, duschrum, tvättstuga, matkällare, pannrum/snickarbod samt ett hobbyrum/sovrum för tonåringen eller dina gäster? Ett perfekt hus för dig som söker fina extrautrymmen och många sovrum. Varmt välkommen på visning!
3 895 000 kr

Rumsbeskrivning

--ENTRÈPLAN--

Välkommen in i HALLEN där du placerar fötterna på ett praktiskt klinkergolv i marmor. Direkt innanför dörren finns avhängingsyta för ytterkläder. Hallen är möblerbar och ligger i vinkel. Längst in i hallen finns en garderob.

Tar du direkt till höger i hallen når du KÖKET med ekparkettgolv och ljusa väggar. Bra med förvaring bakom vita skåpsluckor som matchas med ljust kakel och bänkskiva i ek. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys (-18), mikro, ugn, spishäll, fläkt samt diskmaskin. I köket finns en perfekt matplats för ca 4-6 personer.

VARDAGSRUMMET når du både från hallen och från köket. Här bjuds det på generösa ytor och ett fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Ett fint trägolv löper genom rummet. Här finns plats för stor soffgrupp, tv-möbel, bokhyllor och stort matmöblemang. I vardagsrummet finns dessutom en öppen spis som både ger värme och en mysig känsla till rummet. Utgång till altanen som vetter mot baksidan och som ligger i härligt västerläge med eftermiddags- och kvällssol.

Från vardagsrummet finns ingång till ett RUM med fönster mot altanen. Rummet kan användas till mycket. Sovrum, gästrum, kontor, lekrum eller kanske ett bibliotek? Här finns idag en dubbelgarderob med bra förvaring.

På entréplan inryms ytterligare tre SOVRUM som samtliga är i bra storlek. I alla rum finns garderobsförvaring. Ett av rummen är lite större och gör gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel. I det större rummet ligger ett trägolv och i de andra två rummen ligger parkettgolv samt plastmatta.

Helkaklat DUSCHRUM i ljusa färger. Här finns dusch, kommod och toalett. Ett fint fönster släpper in dagsljus och frisk luft.


--KÄLLARPLAN--


Välkommen ner till källarplan där du först möts av en liten hall som binder samman alla rum på detta våningsplan. Till höger om hallen finns en passage och källaruppgång som leder upp till husets framsida.

Rakt fram i hallen når du en GILLESTUGA som är väl tilltagen. Här finns gott om plats för soffgrupp och tv-möbel. I rummet finns en platsbyggd bar som följer köpet om så önskas.

Till vänster i hallen ligger TVÄTTSTUGAN som har gott om utrymme och en bra arbetsbänk med fina arbetsytor. Här finner du en tvättho och tvättmaskin. Även två garderober finns placerade i tvättstugan.

Vägg i vägg ligger ett DUSCHRUM med ljus våtrumsmatta och delvis kaklade väggar. Duschrummet är utrustat med dusch, tvättställ och toalett.

I den andra delen av källaren finns ingång till PANNRUM med generösa ytor för såväl förvaring som hobby. Kanske vill du nyttja utrymmet som en liten snickarbod/verkstad?

SKAFFERI/MATKÄLLARE med hyllor och bra förvaring.

Längst in i källaren finner du ytterligare ett RUM som kan användas som sovrum, tonårsrum eller som hobbyrum. Från rummet finns ingång till ytterligare ett rum som kan disponeras tillsammans med det större rummet. Kanske vill du använda detta rum som matkällare eller vinkällare? Du bestämmer efter dina behov och önskemål.

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plan med källare
Byggnadsår:
1958
Fasad:
Kalkstensfasad/Träpanel
Stomme:
Trä/Murad grundkonstruktion
Fönster:
Isolerglasfönster samt 2-glas kopplade bågar
Tak:
Betongpannor
Grund:
Källare/Krypgrund
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Självdrag
Övrigt om byggnaden:
Fastigheten säljs med en Friskrivningsklausul vilket ställer stora krav på köparens undersökningsplikt. Ansvarig mäklare lämnar gärna mer information.
Renoveringar:
2019 - Delvis ny panel på garage samt målning
2018 - Nytt staket
2015 - Plank mot granne
2015 - Ny elektrisk garageport
2012 - Nya fönster entréplan (Elitfönster)
2006 - Installation fjärrvärme
2006 - Nytt kök
2005 - Nytt badrum entréplan
2005 - Ytskikt tvättstuga. Tvättmaskin
1978 - Nytt garage. Befintligt garage i källare byggs om till rum.
1976 - Huset byggdes ut. Ny fasad och nytt tak.

Tomt

679 kvm. Lättskött hörntomt med fina gräsytor, träd, buskar och häckar. I anslutning till altanen och den skyddade uteplatsen finns en vacker damm.

Uteplats

Altan i härligt västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Uteplatsen är delvis under tak och ligger i skyddat läge.

Bilplats

Garage med fjärrstyrd port samt garageuppfart med plats för flera bilar.

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Energideklaration

Status:
Utförd (2021-02-18)
Primärtenergital:
119 kWh/m2/år
Energiklass:
D

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 228 000 kr ( fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1963
Byggnadsvärde:
1 618 000 kr
Markvärde:
610 000 kr
Skatt/avgift:
8 524 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev om sammanlagt 395 000 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
30 300 kr
Vatten/avlopp
5 900 kr
Renhållning
2 700 kr
Summa
38 900 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

Uppgift för uppvärmning avser även hushållsel.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber finns i gatan. Ej indraget.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Övrigt

Fastigheten säljs med en Friskrivningsklausul vilket ställer stora krav på köparens undersökningsplikt. Ansvarig mäklare lämnar gärna mer information.

NÄSTA VISNING

Sön 7 Mars Ring 0480-420 200 för tidsbokning! Tis 9 Mars Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 plan med källare
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Grundmuren 14
Adress:
Solvägen 41
Område:
Berga
Boarea/biarea:
136/91 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
5 rum, varav 4 sovrum
Byggår:
1958
Pris:
3 895 000 kr eller högstbjudande
  • Jacob Gustafsson
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 070-1435038
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post
Fastighetskarta