Drag 187

Nu presenteras ett riktigt drömläge för er som uppskattar naturen och havet!

På Drag 187 erbjuds en tilltagen och, för området, karaktäristisk tomt om ca 3 500 kvm med utomordentligt solläge och Norra Dragsviken som närmsta granne! Det vackra trettiotalshuset badar i ljus och har de senaste åren renoverats och modernsiterats i mycket smakfull stil. Det stora altandäcket möjliggör plats för flera olika sittgrupper, sol från morgon till kväll och inte minst svårslagen utsikt. Eller vad sägs som att sitta i jacuzzin i kvällssolen och njuta av havsutsikt? På altandäcket finns dessutom utekök där grillen har sin givna plats och intill huset mot väster finns ett växthus. På tomten finns också förrådslänga med generösa förvaringsmöjligheter samt en gäststuga.

Bostadens entréplan inrymmer ett tilltaget, renoverat och välutrustat kök, generöst vardagsrum och ett allrum/möjligt sovrum. Därtill kaklat badrum och mycket praktisk tvättstuga. Genomgående ljusa, fina ytskikt och närvaron av havet gör sig ständigt påmind! Därtill inte mindre än fyra kakelugnar! På övre plan huserar två rymliga sovrum, det ena med stor walk in closet, med öppet upp till nock, dusch/wc samt ett allrum med utgång till balkongen i söder - härifrån njuter du av både sol och utsikt mot Kalmarsund!

Knappt 20 minuter från centrala Kalmar ligger Drag, ett expansivt område vars mest omtyckta attribut är närheten till vacker natur och underbar havsmiljö - här bor man med gångavstånd till flera olika badplatser i såväl Norra som Södra Dragsviken, båtbryggor och skog. Fem minuters bilfärd tar dig in till Rockneby där välsorterad Ica-butik, förskolor och skola F-6 finns. Fem minuter åt andra hållet ligger Revsudden som en gång i tiden var knutpunkten till Öland. Kort sagt ett toppenläge för den som vill bo nära havet i lugn miljö men ändå ha nära till Kalmar!
6 495 000 kr

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN
ENTRÉ
Via vackra pardörrar välkomnar den underbara och ljusa verandan dig in! Schackrutigt golv och underbara fönster.

HALL
Ytterligare pardörrar bjuder dig in i en möblerbar hall med vitpigmenterad ekparkett som enhetligt är genomgående i hela entréplan. I hallen finns plats för avhängning och förvaring finns i en garderob. Redan här möts du av sjöutsikten...

MATRUM/ALLRUM
Intill hallen ligger ett rum som idag används som matrum. Rummet har öppnats upp mot köket och här skapas en fantastisk rymd med generöst ljusinsläpp. Serveringsskåp och kakelugn ger en trivsam karaktär!

KÖK
Smakfullt renoverat kök i passande stil med rejäla förvaringsmöjligheter och gott om utrymme matlagning! Den stora köksön bidrar till såväl extra förvaring som arbetsyta. Köket är utrustat med det man önskar i induktionshäll med integrerad fläkt, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin, inbyggd micro samt integrerad kyl och frys. Utsikten mot Norra Dragsviken gör det lite roligare att handdiska och från köket har man även en utgång till altanen och växthuset. I köket finns också en kakelugn!

VARDAGSRUM
Underbart och generöst tilltaget vardagsrum med kakelugn och härligt ljusinsläpp från fönster och pardörrar ut mot altandäcket - utsikten är svårslagen!

SOVRUM/ALLRUM
Trivsamt rum som idag används som tv-rum men som fungerar lika bra som sovrum, gästrum eller kontor. Även här finns en kakelugn och fönster i två väderstreck!

BADRUM
Stilfullt badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Badrummet är försett med fönster, handfat med kommod, wc, badkar samt dusch med takdusch.

TVÄTTSTUGA
Innanför badrummet ligger den praktiska tvättstugan. Generös förvaring, rejäla arbetsytor, tvättho, tvättmaskin och torktumlare. Fönster mot öster och pardörrar ut mot altandäcket ger ett härligt ljusinsläpp och utsikt mot vattnet - sämre vy när man tvättar kan man ha!

ÖVRE PLAN
ALLRUM
När man kommer upp för trappan kommer man till ett allrum/hall som med fördel utnyttjas som kontor eller tv-rum. På golvet ligger ett brädgolv och härifrån tar man sig ut till balkongen.

SOVRUM
Stort föräldrasovrum med fönster mot väster, öppet upp till nock och synliga takbjälkar! Behaglig heltäckningsmatta och rejält utrymme för klädförvaringen i en walk in closet (tidigare sovrum) med platsbyggd byrå och utsikt mot vattnet!

DUSCH/WC
Duschrum med våtrumsmatta och kaklade väggar. Här finns wc, dubbla handfat med kommod samt dusch. Takfönster ger härligt ljus!

SOVRUM
Rymligt sovrum med trägolv, öppet upp till nock och fönster mot öster.

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan
Byggnadsår:
1936
Fasad:
Puts/trä
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas kopplade bågar
Tak:
Plåt
Grund:
Torpargrund, krypgrund samt platta på mark
Uppvärmning:
Vattenburet system - frånluftsvärmepump, kompletterande eldstäder
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Mekanisk frånluft med återvinning
Övriga byggnader:
Förrådslänga med generösa förvaringsmöjligheter samt mindre gäststuga.
Renoveringar:
Nuvarande ägare har sedan de köpte fastigheten gjort följande:
-Renoverat samtliga ytskikt
-Renoverat kök inklusive köksö och borttagning av vägg mot matrum
-Satt upp växthus
-Renoverat samtliga fönster
-Byggt ut altan och installerat utespa
-Bytt ytterdörr och yttertrappa

Tomt

3 525 kvm. Stor sjönära tomt med ett helt fantastiskt läge mot Norra Dragsviken.

Uteplats

Generöst altandäck med sol från morgon till kväll och svårslagen utsikt. Altandäcket ger plats för flera olika sittgrupper och här finns även utekök med bänkyta och vask - perfekt plats för grillen! Växthus i västerläge. Grusad uteplats mot söder. Balkong i söderläge med fint solläge och utsikt mot Kalmarsund.

Bilplats

Grusad uppfart med plats för tre bilar.

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Energideklaration

Status:
Utförd (2016-06-28)
Primärtenergital:
82 kWh/m2/år
Energiklass:
E

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 872 000 kr ( fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1946
Byggnadsvärde:
1 468 000 kr
Markvärde:
1 404 000 kr
Skatt/avgift:
8 524 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev om sammanlagt 3 697 500 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
20 750 kr
Vatten/avlopp
5 000 kr
Renhållning
2 385 kr
Försäkring
6 058 kr
Summa
34 193 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

Uppgifter enligt säljaren. I kostnaden för uppvärmning ingår även el (inklusive laddning av elbil) och ved á 2 000 kr.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

TV: Tv och bredband via fiber.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Avlopps-Och Vattenledning, 0880K-08/46.1

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Rockneby 11:13
Adress:
Drag 187
Område:
Drag
Boarea/biarea:
165 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
6 rum, varav 3 sovrum
Byggår:
1936
Pris:
6 495 000 kr eller högstbjudande
  • Sara Örnwigh
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 070-3440445
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post
Fastighetskarta