Trädgårdsgatan 5

Välkommen till Trädgårdsgatan 5! Här bor du i hjärtat av Kalmar och har stadens bästa utbud av restauranger och butiker runt hörnet.
Bortsett från det centrala läget erbjuds en grönskande innergård, som du delar med dina grannar, och en interiör utöver det vanliga.
Huset har under senaste åren genomgått en omfattande renovering, du kan med andra ord bara flytta in och njuta av de noga utvalda materialen.
Här behöver du inte kompromissa med något- de väldisponerade kvadratmeterna rymmer helkaklat badrum, gott om förvaring, ett modernt kök med alla finesser och tilltagna ytor som kan möbleras efter önskemål. Det här är ett boende för dig som inte lämnar något åt slumpen.

Varmt välkommen på visning!
2 495 000 kr

Interiört

När du öppnar porten till innergården har du entrédörren som leder dig in till den ljusa hallen direkt till vänster. Det första du slås av när du kommer in är ett ljus som flödar in från fönsterna längs med den skyddade baksidan. Betonggolvet som är genomgående i hela huset möter här väggar med dold förvaring och varma toner. Bakom spegeldörrarna har du inte bara förvaring utan också en kombinerad tvätt/torkmaskin för att maximera ytans nyttjande.
Innan du fortsätter in mot den öppna planlösningen måste du betrakta badrummet! Marmor (Bianco Carrare C) från golv till tak som ger en lyxig känsla med svarta detaljer från Dornbracht som en perfekt kontrast.

När du tar dig vidare passerar du ytterligare smart placerad förvaring i den stora passagen som lämpar sig perfekt som kontor eller matplats, eller varför inte både och? Nu kommer dock din blick dras allt längre fram, nämligen mot det smakfulla köket och sällskapsrummet. Här klär ljuset som strömmar in från tre håll den vackra tegelväggen helt rätt. Det moderna köket från Sentens pryds även det av marmor (från Ölands Sten) som binder ihop det hela på ett elegant sätt. Det finns gott om bänkytor och förvaring, inte minst i köksön med den väl placerade spisen. Diskmaskin, inbyggnadsugn, spishäll och kombinerad kyl/från från Electrolux samt vinskåp från Cava.

I sällskapsrummet är det endast din fantasi som sätter gränserna, här har du alla förutsättningar att möblera efter eget tycke och smak. En garderobslänga separerar ytan mot sovrumsdelen där du får plats med en stor säng och även här är gott om förvaring givet.

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plan
Byggnadsår:
Tidigt 1900-tal
Fasad:
Träpanel
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glasfönster
Bjälklag:
Trä
Tak:
Takpapp
Grund:
Betong/ torpagrund
Uppvärmning:
Fjärrvärme via Strandnyttans samfällighet.
Vatten/avlopp:
Kommunalt
Ventilation:
Självdrag
Övrigt om byggnaden:
Området är märkt med q och q1 vilket innebär att samhällsbyggnadskontoret bör rådfrågas före eventuella ändringar vid renovering.
Övriga byggnader:
Förråd. Del i tvättstuga som ligger i en egen byggnad på innergården intill. I tvättstugan finns tvättmaskin, torktumlare och mangel.

Tomt

63 kvm. Tomten är friköpt. Innergården disponeras gemensamt med grannarna.

Uteplats

Uteplats finns invid huset mot innergården.

Energideklaration

Status:
Ej utförd

Ekonomi

Taxeringsvärde:
294 000 kr ( fastställt avseende år 2019)
Värdeår:
1955
Byggnadsvärde:
208 000 kr
Markvärde:
86 000 kr
Skatt/avgift:
2 940 kr
Typkod:
325, Hyreshusenhet, lokaler

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev om sammanlagt 977 500 kr.

Driftkostnader

Hushållsel
16 495 kr
Vatten/avlopp
4 600 kr
Väg/samfällighetsavgift
2 970 kr
Renhållning
1 850 kr
Försäkring
2 190 kr
Summa
28 105 kr
(fastighetsavgift/skatt på 2 940 kr tillkommer)

Kostnaden för el inkluderar även uppvärmningskostnaden. Kostnaden är baserad på två vuxna. Kostnaden för VA faktureras från gemensamhetsanläggning var 4:e månad. Kostnad till samfälligheten (Strandnyttan) avser 2019 och kan komma att ändras.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Stadsplan Ändring Av Dp Fastighetsplan Fornlämning (1 st)
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Kalmar Koljan GA:1 ändamål: Vattenförsörjning, Värmeanläggning (Fjärrvärmeledning, värmeväxlare, pumpar, styr- och reglerutrustning, hel- och varmvattenledningar, undercentral, mätare, varm- och kallvattenledningar).
Gemensamhetsanläggning: Kalmar Laxen GA:1 ändamål: Kvartersanläggning (Tvättstuga och förråd). Gemensamhetsanläggning: Kalmar Laxen GA:2 ändamål: Avloppsanläggning (Avloppsledningar).
Samfällighet: Kalmar Laxen S:1 (Gångväg, förråd, gårdsplan mm).
Samfällighet: Kalmar Laxen S:2 (Mark för tvättstuga och förråd).

Övrigt

Begäran om omprövning av taxeringsenhet är framställd till Skatteverket för ändring till typkod 220, Småhusenhet, bebyggd

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 plan
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Laxen 11
Adress:
Trädgårdsgatan 5
Område:
Malmen
Boarea/biarea:
50 kvm. Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum:
1 rum, varav 0 sovrum
Byggår:
Tidigt 1900-tal
Pris:
2 495 000 kr eller högstbjudande
  • Pontuz Löfgren
  • VD | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 0706-420200
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post

Dokument

Fastighetskarta