Bolmörtsgränd 1

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
110 kvm
Kommun/Område:
Mörbylånga / Joels Udde
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
2019
Fast.beteckning:
Björnhovda 7:81

Kontakta mäklaren för visning.

Här har inget lämnats åt slumpen! På attraktivt läge nära Kalmarsund presenteras här en bostad utöver det vanliga. En egen oas med genomgående exklusiv känsla där ingenting har lämnats åt slumpen! Huset uppfördes 2019 och har utrustats med alla bekvämligheter man kan tänka sig. Solcellsanläggning och FTX-system garanterar låga driftskostnader och huset har genomgående försetts med inbyggt högtalarsystem från Sonos, vattenburen golvvärme och snygga materialval, bland annat kalkstensgolv. Entréplanet inrymmer rogivande sovrum, helkaklat badrum med badkar och dusch, groventré/tvättstuga och påkostat kök förenat i öppen planlösning med matplats och vardagsrum som fullkomligen badar i ljus! Med flertalet fönster i tre väderstreck och en otrolig takhöjd skapas en svårslagen rymd! På övre plan finns en öppen hall med läckert glasgolv, infälld balkong med utsikt över Kalmarsund, sovrum och mindre gästrum/kontor.
En egen oas nära Kalmarsund! Prunkande och insynsskyddad trädgårdstomt med vackra planteringar, buskar och odlingsmöjligheter. Tilltaget altandäck längs tre sidor av huset bjuder in till umgänge och lata dagar i solen. På fastigheten står även ett gästhus om ca 17 kvm med dusch/wc - perfekt uthyrningsmöjlighet eller för gästerna, garage om 32 minut kvm med tillhörande uppfart med plats för tre bilar samt en verktygsbod om ca 5 kvm.

På Bolmörtsgränd 1 bor du på ett suveränt läge med närhet till vacker havsmiljö! Bekvämt avstånd till Färjestadens centrum, Ölands köpstad, Färjestadens hamn med trevligt utbud av restauranger samt kommunikationer till såväl Kalmar som resten av ön. Varmt välkomna!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Björnhovda 7:81
Adress
Bolmörtsgränd 1
Postadress
38633 Färjestaden
Område
Joels Udde
Kommun
Mörbylånga
Boarea
110 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
608 m²
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när man tar klivet in i hallen förstår man att det här är en bostad utöver det vanliga! Vackert kalkstensgolv med behaglig golvvärme möter fötterna och vidare in i hallen finns en praktisk garderobsvägg och den läckra trappan i guld med handhuggen kalksten från Öland. I hela entréplanet finns inbyggda högtalare från Sonos.

SOVRUM
Intill hallen ligger ett rogivande sovrum med exklusiv känsla, skön heltäckningsmatta, infällda nischer och nattduksbord i den solida betongen som skådad från alla platser i huset. Ljusinsläpp från fönster åt norr - helt insynsskyddat.

BADRUM
Mittemot sovrummet finner vi badrummet som även det andas exklusivitet. Givetvis helkaklat i grå toner och försett med handfat med kommod, vägghängd wc, badkar och dusch. Ljusinsläpp ges från fönster i två väderstreck.

GROVENTRÉ/TVÄTT
Med ingång från framsidan finns praktisk groventré med avhängningsmöjligheter, skåp, bänkyta, tvättmaskin och torkskåp. Här finner vi även elpannan och all teknik och styrning.

VARDAGSRUM/KÖK
Har man inte redan blivit hänförd blir man det nu! Välutrustat och påkostat kök är förenat i öppen planlösning med vardagsrum och matplats och den här delen av bostaden fullkomligen badar i ljus från flertalet fönster i tre olika väderstreck. Tillsammans med den otroliga takhöjden (fem meter) skapas en svårslagen rymd.

Köket bjuder in till matlagning med generösa ytor, bra förvaring och utrustning bestående av induktionshäll med inbyggd fläkt, inbyggnadsugn, inbyggd micro, side by side kyl/frys, diskmaskin samt vinkyl. Köksön utgör den naturliga samlingspunkten när vännerna är på besök och den öppna planlösningen garanterar ett härligt umgänge!

Vid stort skjutdörrsparti mot framsidan har middagsbordet sin givna plats.

Mysigt vardagsrum som gjort för avkoppling framför tv:n och härifrån tar man sig ut till baksidan.

ÖVRE PLAN
HALL
Via den läckra trappan kommer man upp till en öppen hall med glasskiva på golvet som skapar en häftig känsla och samhörighet med vardagsrum och kök. Flertalet fönster i tre väderstreck ger ett makalöst ljus och i anslutning till hallen finns även den infällda balkongen. Här njuter man av solnedgångar över sundet!

SOVRUM/KONTOR
Mindre sovrum som fungerar utmärkt som sovrum, gästrum eller kontor. Heltäckningsmatta på golvet och fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

SOVRUM
Sovrum i bra storlek med heltäckningsmatta och fönster i två väderstreck där det ena är riktat mot Kalmarsund.

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2019
Fasad
Trä och limträpanel
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglas
Tak
Fasat plåttak och ytpapp
Grund
Betongplatta på mark med underliggande isolering
Uppvärmning
Vattenburet system - elpanna
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Övriga byggnader/utrymmen
Gästhus (uppvärmt) om ca 17 kvm med dusch/wc - perfekt för gästerna eller för att hyra ut!

Verktygsbod om ca 5 kvm, vinterisolerad och med arbetsbänk och hyllor.
Tomten
Mysig, prunkande och insynsskyddad trädgårdstomt med vackra planteringar, stenläggningar och odlingsmöjligheter.
Uteplats
Tilltaget altandäck som löper längs tre sidor av huset. Gott om ytor att njuta av solen och umgås med vännerna på.

Infälld balkong med utsikt över sundet.
Bilplats
Garage om ca 32 kvm med fjärrstyrd port och plats för en bil samt uppfart med plats för tre bilar.
TV/internet
TV: Tv och bredband via fiber..
Besiktning
Bostaden är besiktigad.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-07-04)
Primärtenergital
91 kWh/m2/år
Energiklass
C

Pantbrev

Det finns 5 st pantbrev om sammanlagt 3 315 000 kr.

Driftkostnader

Hushållsel
18 000 kr /år
Vatten/avlopp
3 700 kr /år
Renhållning
2 400 kr /år
Försäkring
4 000 kr /år
Summa
28 100 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Uppgifter enligt säljaren. I kostnaden för el ingår även uppvärmning. Solcellsanläggningen producerar ca 4.000 kWh/år.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 316 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
2006
Byggnadsvärde:
1 814 000 kr
Markvärde:
502 000 kr
Skatt/avgift:
9 287 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Detaljplan (1994-10-07)
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Björnhovda GA:2 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Kvartersanläggning

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]