Snickarevägen 4

2 900 000 kr

Antal rum:
6 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
158/102 kvm
Område:
Vickleby
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1975
Fast.beteckning:
Stora Vickleby 3:31

Kontakta mäklaren för visning.

På en lummig återvändsgata i omtyckta Vickleby lyser denna gula villa upp bland grönskan. Optimalt placerad på tomten erbjuds här en stor souterrängvilla med dubbelgarage och stor trädgård med fantastiska möjligheter! Här finner ni en utmärkt planlösning, en mysig kamin och stora sociala ytor.
Den lummiga trädgården skapar en härligt insynsskyddad oas på sommarmånaderna, under vinterhalvåret när löven är fallna kan man från husets övre plan istället njuta av en fantastisk utsikt. I Vickleby strosar ni runt bland mysiga gator och njuter av utställningar med konst och gallerier. Varmt välkomna att anmäla er till visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Stora Vickleby 3:31
Adress
Snickarevägen 4
Postadress
38693 Färjestaden
Område
Vickleby
Kommun
Mörbylånga
Bo & biarea
158 + 102 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen för 2021)
Antal rum
6 rum och kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
950 m²
Pris
2 900 000 kr eller högstbjudande

Entréplan

Välkomna! Vid entrén möts ni av en mindre trappa upp till ytterdörren, här finner ni en rymlig hall med plats för ytterkläder och förvaring, en välkomnande kamin stoltserar i hörnet.

Allrummet på ovanvåningen är den givna samlingsplatsen och husets mittpunkt. Rummet erbjuder generösa ytor med plats för loungegrupp och större middagsbord. Blicken dras snabbt mot den inglasade balkongen som förlänger sommarkvällarna! Vidare in i huset finner ni köket som erbjuder generösa ljusinsläpp med fönster åt tre väderstreck. Här finns gott om plats för matlagning och sittplats för hela familjen runt matbordet. Köket är utrustat med diskmaskin, hel kyl och mindre frys, spishäll, ugn och micro.

Badrummet är inrett med ljusa färger och renoverades 2004, här finns både dusch och badkar. Det stora ljusinsläppet ger ett härligt dagsljus intill spegelskåpet.

På ovanvåningen finner ni två sovrum belägna i den mer privata delen av bostaden. I det stora sovrummet finns gott om plats för dubbelsäng och de inbyggda garderoberna ger bra förvaringsmöjligheter. I sovrummet bredvid finns plats för enkelsäng och generösa ljusinsläpp mot grönområdet mittemot.

Souterrängplan

Trappan leder er ner till nästa våning, då huset ligger i en backe finns här gott om ljusinsläpp vilket gör att denna våningen erbjuder stora möjligheter! Här finns tre rum som kan användas som såväl sovrum, gästrum eller kontor. Detta plan har även utmärkt utrymme för galleri som nuvarande ägare har använt hobbyrummet till!

Allrummet omfamnas av den stora eldstaden som lyser upp en höstkväll! Från allrummet når ni enkelt tomten via altandörren och här utanför finns en mysig uteplats med utsikt över trädgården. Badrummet på detta plan har en bastu, dusch, wc och tvättställ. Tvättstugan inrymmer tvättmaskin och vask för grovtvätt.

Trädgård

I denna vackra trädgård finns mycket att pyssla med för den trädgårdsintresserade! Här finner ni bland annat rhodedendron, stockrosor, rosor, akacia, äppelträd och päronträd samt paradisbuske och magnolia. Odlingslådor med rabarber och utrymme för den som önskar att plantera.

Garage

Garaget erbjuder stora möjligheter för den hobbyintresserade. Här finns dubbla garageportar och stora ytor för hobbyverksamhet. Fönstren ger ett härligt dagsljus i garaget och uppfarten utanför erbjuder extra bilplatser.

Byggnadstyp
1 plan i souterräng med källare
Byggnadsår
1975
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glasfönster kopplade bågar
Tak
Betongpannor
Grund
Souterrängkällare
Uppvärmning
Direktverkande el - radiatorer samt luft/luftvärmepump
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Våtrum på entréplan renoverades - 2004
Kamin på entréplan monterades - 2004
Värmepump installerades - 2008
Garagetak lades om ca 2011
Upplysningsvis har sovrumsgolv i källaren renoverats
Tomten
På denna grönskande tomt finns bland annat rhodedendron, stockrosor, rosor, akacia, körsbärsträd, äppelträd och päronträd samt paradisbuske och magnolia. Odlingslådor med rabarber och utrymme för den som önskar att plantera.
TV/internet
Bredband: Fiber .
Besiktning
Bostaden är besiktigad.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-06-10)
Primärtenergital
132 kWh/m2/år
Energiklass
E

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev om sammanlagt 316 100 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
12 470 kr /år
Vatten/avlopp
2 970 kr /år
Sotning
540 kr /år
Väg/samfällighetsavgift
400 kr /år
Renhållning
2 050 kr /år
Försäkring
4 570 kr /år
Summa
23 000 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
I ovan angiven kostnad för uppvärmning ingår även kostnaden för hushållsel. Driftkostnaden kan vara högre och lägre beroende på hushåll och användning, nuvarande ägare har använt huset delvis under året därav något lägre driftskostnader.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 502 000 kr ( fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1975
Byggnadsvärde:
1 890 000 kr
Markvärde:
612 000 kr
Skatt/avgift:
8 524 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Byggnadsplan
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Stora Vickleby GA:3 ändamål: Vägar, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Övrigt