Näsgatan 44

På solen och vindarnas ö har jag fått äran att äntligen presentera en Öländsk idyll i lummiga och omtyckta byn Dödevi. "Spanska villan" som 1957 arkitekterades av konstnären Carl Hampus Bergman stod färdig samma år och har sen dess varit en stor njutning för dess ägare. Bergman studerade under världskända arkitekten Le Corbusier som stått bakom många kända verk genom historien. Understrykas måste att det inte finns jämförbara boende tack vare husens unika och sydeuropeiska känsla - varav namnet "Spanska villan" spridit sig bland byborna.

En kort promenad från havet uppenbarar sig denna både lummiga och insynsskyddade fastighet på över 3000 kvadratmeter tomt med fyra vitmålade stenhus som har en sammanslagen storlek på ungefär 180 kvadratmeter. Allt samman har husen tillsammans möjlighet till över tio bäddplatser, tre kök och lika många badrum. Utöver det finns tre fantastiska uteplatser som är skräddarsydda för de stora festerna och sena kvällarna med vänner och familj. När du kör in med bilen på den stora tomten kommer du direkt få en förståelse för vilket harmoniskt ställe du har kommit till, njut av absolut lugn med fågelkvitter och naturskön miljö som närmsta granne.

Nyttjandealternativen är många med Spanskavillan. Har stora familjen sökt efter det perfekta sommarstället där alla alltid kommer få plats och känna sig välkomna? Eller har du kanske sökt med ljus och lykta efter den perfekta intäktsmöjligheten med stor uthyrningskapacitet så har du även här hittat helt rätt.

Bo bland vackra omgivningar med Dödevi Strandängar som löper flera kilometer längs havet, perfekt för promenader och löpning. Till omtycka Böda sand tar det strax över 15 minuter och för härlig kullerstenshopping och restaurangliv ligger Borgholm en bekväm biltur bort.

Varmt välkommen på visning av unika Spanska Villan.

* I samband med avtalsskrivning kommer säljarna använda sig av friskrivningsklausul.
2 950 000 kr

Hus 1

Det största huset är cirka 75 kvadratmeter stort och har ett sällskapsinriktat vardagsrum med vackert kalkstensgolv och stora fönster mot trädgården. Rummet har gott om plats för både stor soffgrupp och middagsbord med plats för 12 personer. Husets helkaklade badrum har dusch, bidée, handdukttork och tvättmaskin. Dessutom finns ett sovrum och ett tilltaget kök med spis, ugn och kombinerad kyl/frys.

Hus 2

Andra huset är cirka 14 kvadratmeter stort och har fokus på sängplatser. Här får du plats med minst tre sängar vilket spetsar till övernattningsmöjligheter för familjen och långväga gäster. Här finns dessutom extra kyl/frys.

Hus 3

Hus nummer tre är mycket välplanerat över cirka 60 kvadratmeter. Föreldning i form av två sovrum, badrum och kombinerat kök/vardagsrum. Här finns kaklat badrum med dusch, wc och handdukstork. Det kombinerade rummet har plats för matbord. Från köket finns direkt tillgång till egen uteplats i soligt västerläge.

Hus 4

Ytterligare ett tilltaget hus om cirka 35 kvadratmeter som är utrustat med ett smart trinettkök och vardagsrum i samma yta. Köksutrustning med kyl, spis och disko. Husets badrum är helkaklat och utrustat med toalett, handfat och dusch.

Byggnad

Byggnadsår:
1957
Fasad:
Sten
Stomme:
Sten
Fönster:
2-glas
Tak:
Takplåt
Grund:
Betongplatta på mark, samt krypgrund.
Uppvärmning:
Direktverkande el - radiatorer. Kompletterande eldstad.
Vatten/avlopp:
Enskilt vatten/avlopp. Trekammarbrunn med infiltrationsanläggning. Det finns en kommunal anslutningspunkt söderut mot "Munketorp". Pumpanläggning samt grävarbete krävs för installation. Ingen provtagning har utförts gällande vattnet, ägarna har druckit vattnet sedan 1988. När ägarna har varit många på plats under längre tid har det emellanåt krävts extra rensning av avloppet.
Ventilation:
Självdrag
Övrigt om byggnaden:
Hus tre och fyra delar varmvattenberedare och måste således samsa om vattnet. Fastigheten säljs med en friskrivningsklausul vilket ställer stora krav på köparens undersökningsplikt. Ansvarig mäklare lämnar gärna mer information.
Övriga byggnader:
Stor förråd/arbetsbod.
Renoveringar:
2019:

Ny elcentral i alla hus, samt byte av uttag och elledningar.

Bytt ut alla element förutom i det stora huset.

Tomt

3 097 kvm. Stor och lummig tomt som ger oändliga möjligheter till dig som ny ägare. Tack vare växtlighet runtom tomten har du insynsskydd och kan skapa din egen privata sfär precis som du vill ha den.

Uteplats

Via huvudhuset finns en stenlagd innergård med gott om utrymme för 10-12 personer vid ett utemöblemang. Via hus nummer 3 i ordning finns en alltid önskat uteplats med trädäck i soligt västerläge. Mellan hus 2 och fyra finns ytterligare en uteplats som vetter mot husets lumma framsida. Även här finns utrymme för ett tilltaget utemöblemang.

Bilplats

Gott om utrymme att köra in flertalet bilar i början på tomten.

Energideklaration

Status:
Behövs ej

Ekonomi

Taxeringsvärde:
731 000 kr ( fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1957
Byggnadsvärde:
452 000 kr
Markvärde:
279 000 kr
Skatt/avgift:
5 482 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev om sammanlagt 150 000 kr.

Driftkostnader

Hushållsel
5 316 kr
Renhållning
1 181 kr
Försäkring
3 224 kr
Vägavgift
1 000 kr
Summa
10 721 kr
(fastighetsavgift/skatt på 5 482 kr tillkommer)

Säljarna har på senare år inte bott i huset, och har emellertid hyrt ut husen till gäster.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

TV: Antenn. Bredband: Fiber.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Väg, 08-HÖG-1442.2

Rättigheter last: Last: Officialservitut Vattentäkt, 08-HÖG-1442.1

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Budgivning pågår
Typ:
Friliggande villa
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Dödevi 7:16
Adress:
Näsgatan 44
Område:
Löttorp
Boarea/biarea:
180 kvm. Areauppgifter enligt säljaren. Ingen garanti för husens storlek lämnas.
Antal rum:
7 rum, varav 4 -5 sovrum
Byggår:
1957
Pris:
2 950 000 kr
  • Ludwig Johansson
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420 200
  • 0703065506
  • Skicka e-post
Fastighetskarta