Fasanvägen 5

3 495 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 -3 sovrum
Boarea/biarea:
90/78 kvm
Område:
Bergavik
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1962
Fast.beteckning:
Bastuban 13

Kontakta mäklaren för visning.

Den smakfullt komponerade villan Varmt välkommen till familjevänliga, naturnära och populära Bergavik och till denna smakfullt komponerade villa belägen på trivsamma Fasanvägen 5. Här erbjuds rymlig uppfart med carport, praktisk tomt och ett bostadshus med genomtänkta och smakfullt planerade kvadratmeter disponerade över ett och samma plan med källare. Huset är utrustat med fint kök, vardagsrum med mysig täljstenskamin, två sovrum, källare med egen ingång och uthyrningsdel.
Ett riktigt kanonläge På husets baksida har du altan med goda ytor och exteriört erbjuds en härlig trädgård med utrymme för såväl egenodling som för barnens lek och aktivitet. Med gångavstånd till badplatser, skolor, naturområden och samtidigt lagom cykelavstånd till Kalmar-city är detta fastigheten perfekt för familjen som önskar det trivsamma boendet med ett riktigt kanonläge!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Bastuban 13
Adress
Fasanvägen 5
Postadress
39359 Kalmar
Område
Bergavik
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
90 + 78 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2–3 sovrum
Tomtarea
819 m²
Pris
3 495 000 kr

Det välplanerade boendet

Varmt välkommen till trivsamma och familjevänliga Bergvik. Här på Fasanvägen 5 möts du av den välplanerade och smakfullt komponerade villan fördelat på ett och samma plan med källare. Exteriört erbjuder fastigheten en generös trädgårdstomt med gott om plats för såväl egenodling som för barnens lek och aktivitet. Här finner vi även en rymlig uppfart som mynnar ut i en carport med förråd och laddstation för elbil. Längs husets norra sida sträcker sig ett underbart altandäck i trä som sommartid ger utrymme för härliga grillkvällar i gott sällskap.

Vi öppnar upp dörren till entrén och landar i en ljus och rymlig hall. Hallen som ger ett välkomnande intryck och bjuder på såväl avhängning som förvaring. Vi kliver in i husets vardagsrum och möts av en behaglig atmosfär med vackra ljusinsläpp, goda ytor för möblering och täljstenskamin för maximal mysfaktor. På golvet ligger en slittålig, rustik ekparkett som tar oss vidare in i husets hjärta, bostadens underbara kök. Köket som likt mycket annat i detta fantastiska hus är renoverat 2020 och är klätt i ljusa kulörer och arbetsbänk i gedigen sten. Utrustningsmässigt erbjuder köket goda arbets- och förvaringsytor, vinkyl, diskmaskin, ugn, spis, fläkt samt kyl/frys. Från köket tar du dig smidigt vidare till såväl husets trädäck som ett utav boendets sovrum. Detta sovrum erbjuder platsbyggd garderobsförvaring, fint ljusinsläpp och ytor som ger plats för både säng och övrig möblering. Vidare i husets entréplan finner vi ytterligare ett välplanerat sovrum samt ett nyrenoverat badrum. Badrummet är klätt i smakfull kakel och klinker och erbjuder dusch, kommod, badrumsskåp och toalett.

Husets källarplan är fördelat över kontorsrum, gäst-wc, pannrum med verkstad, tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, grovtvätt och dusch samt sovrum och allrum. Från källaren har du egen entré vilket enkelt möjliggör för såväl gästboende som uthyrningslägenhet.

Slipp tunga, dyra renoveringar och flytta in i ett lättskött, välrenoverat boende. Från Fasanvägen har du närhet till friska naturområden, böljande vågor vid Norrlids- och Bergaviksvbadet, Kalmarbygdens Fältrittklubb, Kalmar Golfklubb, Kalmar Centrum samt skolor och närservice. Välkommen till villan att trivas i, välkommen hem till Fasanvägen 5!

Byggnadstyp
1 plan med källare
Byggnadsår
1962
Fasad
Tegel
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Uppvärmning
Luft-/vattenvärmepump
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
2009 - Luft-/vattenvärmepump
2020 - Nya 3-glasfönster
2020 - Nytt tak inkl. plåt beklädnad
2020 - Renoverat badrum
2020 - Nytt kök inkl. vitvaror
2020 - Nytt golv parkett
2020 - Renoverad veranda

Se mer om renoveringar i bifogat besiktningsprotokoll.
TV/internet
Bredband: Fiber finns.
Besiktning
Bostaden är besiktigad.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-02-20)
Prestanda
78 kWh/m2/år
Primärtenergital
121 kWh/m2/år
Energiklass
D

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev om sammanlagt 1 980 000 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
11 000 kr /år
Vatten/avlopp
7 000 kr /år
Sotning
1 500 kr /år
Väg/samfällighetsavgift
4 000 kr /år
Renhållning
1 500 kr /år
Försäkring
3 500 kr /år
Summa
28 500 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
Kostnad för värme är inkl. el. Driftskostnaden är framtagen efter schablon och kan variera beroende på hushåll och användning.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 971 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1962
Byggnadsvärde:
1 140 000 kr
Markvärde:
831 000 kr
Skatt/avgift:
8 524 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Planritningar

Planritning