Karlagatan 9

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea/biarea:
155/53 kvm
Område:
Västeräng
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1928
Fast.beteckning:
Göken 8

Kontakta mäklaren för visning.

Välkomna till Karlagatan 9! Här stoltserar denna vackra 20 tals villa på Karlagatan 9 med sin fina fasad och generösa tomt. Huset omgärdas av en fantastisk atmosfär där det tidstypiska detaljerna blandas med moderna inslag och omsorgsfullt utformade detaljer. Här har nuvarande ägare tillsatt den lilla extra kryddan till husets planlösning genom en fantastisk arkitektritad utbyggnad.
Generös tomt med stora grönytor och poolområde! Poolområdet är väl insynsskyddat från vägen och här kan man nyttja naturpoolen både på sommartid, med härliga bad, som vintertid med skridskoåkning! Adressen är belägen i ett populärt område med närhet till allt - skola, mataffärer och tågförbindelse. Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Göken 8
Adress
Karlagatan 9
Postadress
38232 Nybro
Område
Västeräng
Kommun
Nybro
Bo & biarea
155 + 53 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
1 815 m²

Karlagatan 9

Redan vid första anblick förälskas man av detta hus som är praktfullt placerat på höjden längre bak på tomten. Den generösa uppfarten till huset ger rum för flera bilar. Här når man husets entré genom en stenlagd gång. Hallen ger er bra med utrymme för att hänga av sig både skor och ytterkläder och som pricken över i:et finns en större skjutdörrsgarderob. Vidare in i huset når ni ett större sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbord för läxläsning. Sovrummet har två härliga fönster i vardera väderstreck som ger rummet ett härligt dagsljus.

Köket är klyschigt nog husets hjärta och aldrig har det stämt in bättre än just här! En naturlig samlingsplats med gott om plats för matlagning och umgängesytor. Köket renoverades ca 2013/2014 med nya vitvaror, fullutrustat med kyl, frys, spis, fläkt och ugn. Här har nuvarande ägare bevarat fina original detaljer och slipat golven för en lyxig finish. Allrummet och matsalsdelen byggdes till 2016 och med hjälp av en arkitekt som har ritat utbyggnaden blir den ett fantastiskt inslag med moderna kvalitéer som stora fönsterpartier och stilren kamin som skänker värme och ljus.

Ett genomgående ledord för huset är stora ytor! Detta gäller även för vardagsrummet, här möbleras soffgruppen med fördel mot den öppna spisen som lyser upp rummet.

Den svängda trappan leder er till övervåningen, här är det högt i tak och det finns mängder med fina originaldetaljer som pryder övervåningen! Första rummet är ett utmärkt kontor eller sovrum och här finns en stege upp till ett loft med utsikt över trappen. En riktig dröm för barnen om de önskar ett eget tv-rum!

Vidare på övervåningen finner ni ett sovrum med plats för säng och skrivbord för läxläsning! Här har ni en färgsprakande tapet på väggen och ett härligt dagsljus från det tilltagna fönstret. På andra sidan av hallen finner ni ett mindre badrum med wc, handfat och kommod. Denna renoverades 2013/2014. Husets största sovrum finner ni i en egen del av övervåningen. Återigen generöst med yta, här smyckas väggen av en vacker kakelugn och dubbelsäng med sängbord får gott om plats i rummet. På vardera sida av rummet finns klädkammare med all förvaring man önskar för kläder.


Källarplanet är en extrayta där nuvarande ägare gjort en stor förändring och verkligen nyttjar ytan på optimalt vis. Här finner ni ett stort badrum med dusch, wc och tvättmöjligheter. Stor arbetsbänk och härlig golvvärme! Under trappen finner ni en vinkällare med en snygg design. På detta plan finns även ett rum som både kan användas till förvaring eller tonårsrum.

Utemiljön till huset har nuvarande ägare lagt ner mycket omtanke och tid på. Här finns planteringar, en pergola och en fantastisk altan som omfamnar halva huset. På altanen finner ni ett utekök i hög klass och ett spabad för varma bad på kalla vinterdagar! Poolområdet byggdes till 2019, detta är den ultimata platsen för härliga sommardagar. Poolen är en naturpool där man tar man hjälp av naturen istället för att hålla vattnet rent med hjälp av klor. Vattnet renas med hjälp av bland annat filter, växter och stenar. Här finns en grundare del med växter och rening som passar utmärkt för de yngre barnen att bada i och en djupare del med ett djup på 1,50 m som är ämnad för bad, simning och lek!

Byggnaden har flera kulturhistoriska värden:
Äkthetsvärde, konstnärligt värde & miljöskapande värde. Vilket innebär att man som köpare till denna fastighet bör kontakta Länsstyrelsen och Nybro kommun innan man vidtar åtgärder för renovering.

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1928 (Tillbyggt -2016)
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade bågar och isolerglas
Tak
Betongpannor och shingeltak
Grund
Källare och torpargrund
Uppvärmning
Direktverkande el - luft-/luftvärmepump och kompletterande elradiatore
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering

Taket renoverades -2013, med nya takpannor, papp, läkt, plåtar och takavattningssystem. Utfördes av Mehus.
Invändiga ytskikt har renoverats -2013-14. Inklusive el- och VA-arbeten.
Huset målades om -2013.
Nya radiatorer monterades -2013.
Källaren renoverades invändigt när konstruktioner bestående av organiskt material avlägsnades.
Golven flytspacklades och tvättstuga/duschrum. Utfört av Mehus.
Huset byggdes till med matsalsdel och entré och sovrum -2016, utfört av fastighetsägare i samråd med fackman.
Luft-/luftvärmepumpar installerades -2013 och -2016.
Nytt kök inkl. vitvaror, slipning av golv i kök och vardagsrum, toalett övre plan 2013/2014.
Uppförande av veranda med utekök och spabad 2014.
Uppförande av naturpool med poolområde (dusch, bardisk med diskho) och installation av elcentral för området samt dragning av vatten till dusch och diskho 2019.
Övrigt
Huset har ett kulturhistoriskt värde:
Äkthetsvärde
Konstnärligt värde
Miljöskapande värde

Vilket innebär att man som köpare till denna fastighet bör kontakta Länsstyrelsen och Nybro kommun innan man vidtar åtgärder för renovering.
TV/internet
Bredband: Fiber.
Besiktning
Bostaden är besiktigad.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-12-13)
Primärtenergital
159 kWh/m2/år
Energiklass
E

Pantbrev

Det finns 8 st pantbrev om sammanlagt 2 125 000 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
49 000 kr /år
Vatten/avlopp
6 000 kr /år
Sotning
1 200 kr /år
Renhållning
2 300 kr /år
Försäkring
7 600 kr /år
Summa
66 100 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
I angiven driftkostnad för uppvärmning ingår kostnad för hushållsel. Driftskostnaderna kan variera beroende på hushåll och förbrukning.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 547 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1958
Byggnadsvärde:
1 238 000 kr
Markvärde:
309 000 kr
Skatt/avgift:
8 874 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning