Kölbygärdegatan 24A

5 975 000 kr

Antal rum:
5 rum, varav 4 sovrum
Boarea/biarea:
159/92 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Ljungbyholm
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
2006
Fast.beteckning:
Kölbygärde 1:59

14 dagar kvar till visning.

11 Juni
Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Lantlig känsla med närheten till city! Välkommen att flytta in i en stilren och modern funkisvilla med alla rätt! En ljus, öppen och trevlig planlösning, ett fantastiskt poolområde samt ett gårdshus med uthyrnings- eller verksamhetsmöjligheter. Alltsammans beläget med gångavstånd till skola, matbutik och bra kommunikationsmöjligheter.

Detta är familjevillan för dig som vill bo på en bra adress med närhet till allt. Här får du det bästa av två världar- den lantliga och gemytliga känslan och samtidigt endast femton minuters resväg till stadskärnan i Kalmar.

Modernt, lättskött och kvalitativt boende Husformationen består av en huvudbyggnad om 159 kvm från 2006 samt ett gårdshus om 92 kvm med sovloft där nuvarande ägare idag driver en frisörsalong. Mellan dessa två byggnader ett fantastiskt poolområde med en 8x4 m pool samt jacuzzi. Såväl interiört som exteriört blandas ljusa kulörer med mjukt trä som skapar ett stilrent uttryck.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Kölbygärde 1:59
Adress
Kölbygärdegatan 24A
Postadress
388 31 Ljungbyholm
Område
Ljungbyholm
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
159 + 92 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
5 rum och kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
1 298 m²
Pris
5 975 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Interiört

Grönskande växter sammanflätas med stenlagda ytor och leder oss fram till husets entré. Mjuka former sätter liv till den putsade fasaden och ger ett välkomnande och harmoniskt intryck. Väl inne i huset placerar vi fötterna på ett uppvärmt klinkergolv och ljuset från de stora glaspartierna på andra sidan rummet lockar oss vidare in i rummet. Direkt får vi en känsla för den trevliga planlösningen där sovrum åt båda håll knyts samman i mer sällskapliga ytor.

Köket är ett ljust och modernt kvalitetskök från Kvänum. Här finns allt du behöver. Integrerade vitvaror från Miele döljer sig bakom ljusa, stilrena luckor. En utskjuten halvköksö bjuder in till frukosthäng och verkar som den sociala knutpunkten i huset. Köket länkas samman med matplatsen som inrymmer ett stort matsalsbord för upp mot åtta sittande gäster. Fönster som mäter från golv till tak tillåter ljuset att svepande röra sig genom rummet.

Från matplatsen tar vi oss vidare till vardagsrumsdelen av huset. Här möts vi av en högre takhöjd som i kombination med ett härligt ljusinsläpp skapar en luftig och härlig atmosfär. En värmande kamin agerar mysfaktor årets svalare dagar. Utanför såväl matplats som vardagsrum finner vi en fantastisk uteplats med stor pool, jacuzzi och ett trevligt gårdshus.

I anknytning till hallen och de sociala ytorna finner vi även två ljusa sovrum samt ett helkaklat badrum med dusch och en walk-in-closet.

Vi tar oss vidare in i huset, förbi köket och där finner vi ytterligare två sovrum. Det ena i en dov lingrön kulör, som i dagsläget används som kontor. Det andra, med gott om svängrum, förvaring och egen utgång till uteplatsen - villans master bedroom. I anslutning till dessa två rum finner vi även ett stort helkaklat badrum med bubbelbadkar, dusch samt egen bastu. Intill återfinns även husets tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt gott om förvaring. Från denna ände av huset når man även en groventré till garaget.

Som en länk mellan huvudbyggnaden och gårdshuset finner vi uteplatsen med stor altan, 8x4 m pool och jacuzzi. I skyddat läge mellan husen ligger uteplatsen med en på ena sidan grönskande hög häck ut mot gatan och på andra sidan utsikt över böljande åkermark. Här finns gott om utrymme för trevligt umgänge varma sommardagar. Trädgården är lättskött med stora grönytor som varvas med vackra stenläggningar.

I gårdshuset driver i dagsläget säljarna verksamhet i form av en frisörsalong. Här finns även en gästhusdel med sovloft, trinettkök och dusch med separat wc samt en vardagsrumsdel med värmande kamin. Gårdshuset lämnar även fina intäktsmöjligheter om man så önskar. Något som kan ses som ett välkomnande tillskott för den totala boendekostnaden.

Byggnadstyp
Friliggande 1-plans hus
Byggnadsår
2006
Fasad
Trä och puts
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betongplatta
Tak
Betongpannor
Grund
Betong
Uppvärmning
Bergvärmepump, luft-/vattenvärmepump samt luft-/luftvärmepump
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft, tilluft via fönster
Besiktning
Mar 20 2023 12:00AM
Renovering
2006 uppfördes villan av Multibygg. Arkitekt: Dahlströms Arkitekter

2012 uppfördes gårdshuset av IX2 Bygg. Arkitekt: Bo Thunberg Arkitektkontor

2019 renoverades köket av CG Byggservice
Övrigt
Nuvarande ägare sedan 2006.

Uppvärmning genom kombipump från Autotherm, vattenburet värmesystem. Autoterm Gemini är en bergvärmepump kompletterad med frånluftsåtervinning för beredning av tappvarmvatten och golvvärme.
Bilplats
Garage sammanbyggt med bostaden
TV/internet
Bredband: Fiber.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-03-22)
Primärtenergital
90 kWh/m2/år
Energiklass
C

Pantbrev

Det finns 5 st pantbrev om sammanlagt 3 400 000 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
99 000 kr /år
Vatten/avlopp
18 472 kr /år
Renhållning
3 601 kr /år
Försäkring
9 996 kr /år
Summa
131 069 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
I kostnaden för uppvärmning är även kostnaden för el inkluderad. Angiven uppvärmningskostnad inkluderar hushållsel för bostadshus, gårdshus med aktiv verksamhet samt uppvärmning av pool, jacuzzi och kringliggande marksten. Notera att flera av posterna är valbara kostnader. Beräknad årsförbrukning 39 402 kWh/år.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 515 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
2006
Byggnadsvärde:
2 096 000 kr
Markvärde:
419 000 kr
Skatt/avgift:
9 287 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Byggnadsplan Ändring Av Dp
Rättigheter last: Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0880K-05/76.2
Last: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledningar, 0880K-05/76.1

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]