Räkstigen 27

5 975 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
100 kvm
Område:
Snäckstrand
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1946
Fast.beteckning:
Björnhovda 9:22

4 dagar kvar till visning.

9 Oktober
Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Villa med tilltalande läge i omtyckta Snäckstrand Via gemytliga och lummiga gator tar vi oss längst ned mot havet i populära Snäckstrand till denna charmiga villa om ca 100 kvm med en stor härlig trädgård, tre rum och kök samt ett litet men välutrustat gästhus på gården. Vackert handsmidda grindar, en uppfart anrättad med Ölandssten, lummiga träd och buskar leder oss upp till den inbjudande farstukvisten.
Rofyllt och harmoniskt med naturen och havet som granne Att det är ett populärt och omtyckt område är lätt att förstå. Här finns närheten till allt man önskar – vackra promenadstråk, närhet till naturen och en underbar havsutsikt. Från den vackra stenmuren som omger trädgården finns även en grind som leder oss ner till en underbar långgrund badstrand. Lägg därtill närheten till skola, förskola, köpcentrum och hamnområdet med sina omtyckta restauranger och butiker. Ett oslagbart läge för den som vill ha ett trivsamt boende i en rofylld och fantastisk miljö.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Björnhovda 9:22
Adress
Räkstigen 27
Postadress
386 33 Färjestaden
Område
Snäckstrand
Kommun
Mörbylånga
Boarea
100 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Tomtarea
1 743 m²
Pris
5 975 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Interiör

Det första vi slås av när vi kommer in i hallen är den härliga rymd som rummet erbjuder samtidigt som vi skymtar ljuset från andra sidan av huset. Man kan nästan ana havets glittrande och kluckande vågor redan härifrån. Det är en rymlig och inbjudande öppen hall med bra förvaringsmöjligheter, uppvärmt klinkergolv och fräscha ljusa väggar.

Husets planlösning bjuder direkt in till stora öppna sällskapsytor där kök, vardagsrum och matplats vackert sammankopplas i ett. Här vill man vara, känna och njuta. Den rymliga takhöjden samspelar med det i övrigt ljusa rummet och här låter man den grönskande trädgården och havsutsikten få ta plats genom de vackra fönsterpartierna. I hjärtat av det stora rummet finner vi vardagsrumsdelen med plats för en mindre soffgrupp där också en eldningsbar kamin återfinns som ger värme under årets svalare dagar. Här vill man tillsammans med en god bok och en värmande kopp te njuta till ljudet av kaminen som försiktigt sprakar samtidigt som vi emellanåt lyfter blicken och ser ut över den fantastiska utsikten över Kalmarsund.

Köket är ljust, fräscht och praktiskt inrett med bra förvaring och arbetsytor – helt enkelt det man önskar i ett kök. Från diskbänken vätter ett fönster ut mot trädgården och visst skymtar vi utsikten även här! Fönstret tillåter blicken att leka fritt och dagdrömma om livets alla stora som små ting medan vi förbereder kvällens middag som ska intas vid den stora matplatsen.

Matplatsens stora glaspartier och de två utgångarna mot altanen gör att ute och inne nästintill smälter samman. Här finns det plats för ett stort matsalsbord att samlas kring och åtnjuta långa middagar i ljuset av kvällssolen. Efter middagen smiter man gärna ut på den stora altanen för att njuta av solnedgången som sakta sänker sig ner över Ölandsbron och Kalmarsund. Altanen sträcker sig från nordväst till sydväst. Här finns gott om ytor för såväl matplats som plats för solstolar och grill. Här tillåts man njuta under dygnets alla vakna timmar med naturen som sällskap och en oslagbar havsutsikt.

Från sällskapsrummet finner vi det trevliga gästrummet som välkomnar oss in med en härligt ombonad känsla. Här vaknar man till ljuset av soluppgången som letar sig in genom fönstret och här ligger man gärna kvar, drar sig en stund och låter blicken vila på den vackra utsikten innan man tar sig an dagen.

Husets andra sovrum finner vi direkt till vänster från hallen. Detta sovrum ligger i ett mer skyddat läge med fönster högt upp och här drar man sig gärna tillbaka för att vakna helt utvilad nästa dag. Här finns också gott om plats för förvaring såväl som ett skrivbord om man så önskar.

Badrummet finner vi direkt till höger från hallen och här möts vi av ett uppvärmt klinkergolv, wc, dusch och även kombimaskin.

Hela huset omges av en stor och härligt grönskande trädgård som omges av en vacker stenmur. Här finns både ett större förrådshus såväl som ett trevligt gästhus med egen altan. Från denna plats är kanske utsikten som allra bäst! Gästhuset innebär en helt privat del då det innehar både badrum, kokvrå samt en sovdel. Huset lämpar sig därför även väl för uthyrning om man så önskar.
Byggnadstyp
1 plan
Byggnadsår
1946 (Tillbyggt 2005 och 2009)
Fasad
Stående träpanel
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Takpannor
Grund
Kryp-/torpargrund, betongplatta på mark
Uppvärmning
Direktverkande el, kamin
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp
Ventilation
Självdrag
Renovering
Huset genomgick en totalrenovering och ombyggnation mellan 2003 och 2005.
Taket renoverades, huset byggdes till, invändiga ytskikt renoverades, nya fönster monterades samt ny fasadpanel. I samband med renoveringen anslöts fastigheten till kommunalt vatten och avlopp och elarbeten utfördes varav samtliga elinstallationer ersattes. Sovrum mot byggnadens baksida byggdes till 2009.
Övriga byggnader/utrymmen
Gästhus om ca 19 kvm.
Tomten
Förrådsbyggnad/Gästhus
På gården finns en förrådsbyggnad samt ett mindre gästhus om ca 19 kvm som är välutrustat med kokvrå och badrum med wc och dusch. Passar sig även väl för uthyrning om man så önskar.
Uteplats
Uteplats
Från matsalsplatsen finner vi altanen som går från sydväst till nordväst. Här finns gott om ytor för såväl matplats som plats för solstolar och grill. Här tillåts man njuta under dygnets alla vakna timmar med magisk utsikt över Kalmarsund.
Bilplats
Bilplats
Med infart från lugn återvändsgata öppnar de gediget handsmidda dörrgrindarna upp till husets uppfart som är anrättad med vacker Ölandssten. Här finns plats för två bilar både utanför och innanför grindarna.
TV/internet
Bredband: Fastigheten kan anslutas till öppet fiber via Telia. Anslutningspris ca. 17 000 kr.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-09-19)
Primärtenergital
178 kWh/m2/år
Energiklass
F

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev om sammanlagt 3 174 000 kr.

Driftkostnader

Hushållsel
21 994 kr /år
Vatten/avlopp
6 836 kr /år
Renhållning
2 366 kr /år
Försäkring
6 173 kr /år
Summa
37 369 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 10 412 kr tillkommer)
I kostnaden för el är även kostnaden för uppvärmning inkluderad.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 355 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
2008
Byggnadsvärde:
1 479 000 kr
Markvärde:
876 000 kr
Skatt/avgift:
10 412 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Detaljplan

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning