Norra Långgatan 75

5 490 000 kr

Antal rum:
5 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
90 kvm
Område:
Kattrumpan
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
Kring 1800
Fast.beteckning:
Skoflickaren 6

12 dagar kvar till visning.

31 Maj
Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Kalmars mest fotograferade hus? Det sägs att detta är ett av Kalmars mest fotograferade hus - vi har full förståelse varför. Beläget otroligt mysigt nästan längst ner på Norra Långgatan endast 150 meter från Kattrumpans badplats. Med sitt ursprung från 1803 finns här huset för dig som vill leva i ett stycke Kalmarhistoria. Totalrenoverat med varsam hand för att behålla husets charmiga karaktär och prägel av dåtidens interiör. Tre eldstäder och välbevarade originaldetaljer. Fräscht och fint alltigenom med cirka 90 välplanerade kvadratmeter, sällskapsytor samlade på entréplan och tre sovrum på övre plan.
Lugnt men centralt läge. Läget är ett av Kalmars bästa. Du bor mitt i centrum och samtidigt med ett lugnt läge ut mot Kattrumpan. Promenadavstånd till badplats, service, nöje och Kvarnholmens fulla utbud.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Skoflickaren 6
Adress
Norra Långgatan 75
Postadress
392 31 Kalmar
Område
Kattrumpan
Kommun
Kalmar
Boarea
90 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
5 rum och kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
93 m²
Pris
5 490 000 kr eller högstbjudande

Beskrivning

Med Norra Långgatan i ryggen går vi in genom en vacker grön port där det står 75. Innan vi går in i huset kommer vi till en mysig liten innergård där morgonkaffet kan avnjutas i stillhet.

Vi välkomnas sedan in i hallen där vi sätter fötterna på antracitgrå klinker med golvvärme och väggarna pryds av behagligt färglagd träpanel samt liggande timmer som ger fin karaktär. Direkt till höger ligger ett TV-rum ombyggt i före detta uthus 2008 med borstat furugolv och härligt ljus från två håll.

Den antracitgrå klinkern fortsätter från hallen in i den renoverade tvättstugan där den maskinella utrustningen består av en kombi tvättmaskin/torktumlare.

Via tvättstugan nås baksidans innergård. En idyllisk och skyddad plats med gatsten och päronträd som ger vita blommor under våren och frukt under sensommaren. Härifrån nås även det soliga grönområde som tidigare var Kalmars huvudgata, så kallad ”Pråmman”.

Åter till huset och hallen. Två trappsteg upp kommer vi till hallens fortsättning med vitoljat ekgolv från Kährs och bra med avhängningsmöjligheter. Här finns även en gästtoalett., WC och handfat med kommod samt spegel ovan.

Vitoljat ekgolv följer oss in till köket där vi först möts av en läcker gjutjärnskamin och balkar i taket. Köket har med sitt hörnläge ett fint ljusinsläpp från två väderstreck och en härlig matplats för ca 6 personer. Invid murstocken finns en öppen spis som får spraka mysigt under middagarna. Köket består av nylackerad köksinredning med bänkyta och förvaring på två väggar. Utrustat med kyl/frys (ny), diskmaskin, spis med glashäll och dubbla ugnar. I köket finns en golvlucka ner till ett källarutrymme om ca 5 kvm som kan användas som t.ex. vinkällare.

Vidare kommer vi till vardagsrummet som pryds av samma vackra ekgolv av lantlig prägel, takbalkar och kakelugn. Trevligt hörnläge med ljus från två väderstreck.

Från hallen leder den gedigna originaltrappan upp till övre plan och vi passar på att beundra ledräcket som lindats med brunt läder som en fin detalj. Direkt till höger kommer vi till det första sovrummet med målat plankgolv och balkar som viskar om husets byggår.

Tillbaka genom passagen har vi ett andra sovrum, vilket byggdes till 2008. Här skänker öppet i nock och fönster i tre väderstreck härligt ljus och rymd.

Mittemot detta sovrum kommer vi till badrummet med glasinfattad spegeldörr och en charmig låsdetalj. Badrummet renoverades 2006 och består av ljus interiör, WC, dusch, handfat med kommod och spegelskåp ovan.

Det tredje sovrummet är lite större än det första och har även det målat plankgolv och balkar samt smart förvaring i tidsenliga vitrinskåp från det som förr var kattvind.

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
Kring 1800
Fasad
Trä
Stomme
Liggande timmer
Fönster
2-glasfönster med spröjs
Bjälklag
Trä
Tak
Tegelpannor
Grund
Torpargrund, liten källardel om ca 5 kvm
Uppvärmning
Luftvärmepump, el, kakelugn, öppen spis, gjutjärnskamin
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
1987 utfördes en renovering där elen byttes, största delen av VVS renoverades, golv lyftes och isolerades, vinden isolerades m.m.
2002 utfördes dränering av fastighetens baksida.
2006 byttes varmvattenberedaren. Samma år renoverades ytskikten i WC/dusch.
2008 byttes V/A-servisen och en tillbyggnad utfördes som idag är TV-rum, tvättstuga samt ett tredje sovrum på övre plan.
2009 renoverades fönstren.
2011 renoverades gästtoaletten och kakelugnen i vardagsrummet renoverades.

Nuvarande ägare (sedan 2018) har målat utvändigt samt renoverat ytskikt invändigt.
2019 renoverades innertak i matrum.
2021 installerades värmepump.
Tomten
Tomtarea 93 m² (friköpt).
Uteplats
Stenlagda innergårdar på baksida och innanför entrén.
TV/internet
Bredband: Fiber.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-06-08)
Primärtenergital
117 kWh/m2/år
Energiklass
F

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev om sammanlagt 2 666 700 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
20 400 kr /år
Vatten/avlopp
5 400 kr /år
Renhållning
2 208 kr /år
Försäkring
3 636 kr /år
Summa
31 644 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
Då nuvarande ägare inte bebott fastigheten permanent är de faktiska driftskostnaderna reviderade för helårsnyttjande.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 949 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1940
Byggnadsvärde:
1 357 000 kr
Markvärde:
1 592 000 kr
Skatt/avgift:
8 874 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning Fornlämning (1 st)

Planritningar

Planritning
Planritning