Nattviolgränd 4

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea/biarea:
210 kvm
Område:
Saxnäs
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
2012
Fast.beteckning:
Saxnäs 1:258

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen till Nattviolgränd 4 På ett av Saxnäs mest attraktiva villaområde, på lugn återvändsgata, finner ni denna påkostade och mycket trivsamma villa som stod färdigbyggd 2013. Huset byggdes genom totalentreprenad (Västkustvillan) och erbjuder hela 210 kvm boyta fördelat på 6 rok varav 4 sovrum. Vardagsrum och kök har tak öppet upp till nock om 5,20 m och fönsterpartier som sträcker sig ner till golvet! Här finns utgång till uteplats med morgonsol i öster och insynsskyddat altandäck mot sydväst. Entréplan erbjuder även en väl tilltagen groventré kombinerad med tvättstuga, två helkaklade badrum, två sovrum där båda har egna klädkammare. I ena sovrummet finns även utgång till det insynsskyddade altandäcket med spabad. I anslutning till vardagsrum och hall finns trappa som leder upp till övre plan. Här möts man av ett ljust allrum med stora takfönster och som har kontakt med nedre plan. Här finns sovrum nr 3-4 på vardera sida våningen med varsin klädkammare samt det tredje badrummet med hörnbadkar och duschplats. Genom värmeeffektiv frånluftsvärmepump (NIBE) har huset vattenburen golvvärme på entréplan och radiatorer på övre plan. Utöver detta finns ett varmgarage (med tillhörande förråd) om ca 31 kvm plus carport. Infarten och gången till huvudentré är lagd med underhållsfri betong!
Saxnäs Ett stenkast från huset finns samfällighetens lekplats och inom gångavstånd når du Saxnäs Golfbana, Saxnäs Camping med dess omtyckta badstrand, och vackra natur, Aledals Ridcenter precis intill. Fina promenad stråk. Cykelavstånd till Färjestaden med all sin service har du några km bort och till Kalmar tar det ca 10-15 min.

Ett boende utöver det vanliga för er som vill ha gott om ytor, välkomna till visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Saxnäs 1:258
Adress
Nattviolgränd 4
Postadress
38695 Färjestaden
Område
Saxnäs
Kommun
Mörbylånga
Boarea
210 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
1 104 m²

Rumsbeskrivning

En välkomnande entré leder in till hallen. Här finns bra med avhängningsyta bakom skjutbara garderobsdörrar. Klinkergolv och inbyggda spotlights i tak.

I hallen finns dörr till en väl tilltagen och praktisk groventré/tvättstuga med klinkergolv. Här finns husets värmeeffektiva frånluftsvärmepump (NIBE), tvättmaskin och torktumlare från Electrolux samt tvättho. Här finns dörr som leder in till rymlig klädkammare och som i sin tur leder in till ett av sovrummen.

I hallen finns även dörr till ett av husets tre helkaklade badrum. Duschhörna med vikdörrar i glas, handfat med spegel, vägghängd toalett och skåp samt inbyggda spotlights i tak.

Vardagsrum och kök har en öppen planlösning på över 50 kvm och med tak öppet till nock. Stora fönsterpartier och utgång till uteplats mot både öster och sydväst. En mysig och värmande samt vridbar kamin står centralt i rummet. Köket kommer från Marbodal och är i ekutförande. Bänkskiva i mörk granit. Praktisk köksö och gott om förvaring. Den maskinella utrustningen kommer från Electrolux: kyl, frys, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, diskmaskin, vinkyl samt lådkyl. Kök och vardagsrum har parkettgolv i ek som följer övriga huset. Dessa ytor är möjliggör stora fester och middagar, den vridbara kaminen höjer mysfaktorn.

Sovrum nr 1 ca 14kvm och har skjutbara garderobsdörrar in till den rymliga klädkammaren som har dörr till groventrén. Idag nyttjas detta sovrum till barnrum och har parkettgolv i ek.

Möblerbar hall, perfekt för mindre skrivbord eller läshörna.

Badrum nr två erbjuder även det kakel och klinker och har vägghäng toalett, handfat med skåpsinredning, inbyggda spotlights i tak samt duschkabin med ångfunktion.

Sovrum nr 2 erbjuder drygt 20 kvm och har två klädkammare samt utgång till den insynsskyddade altanen i sydväst. Parkettgolv i ek.

En snygg trappa leder upp till övre plan. Väl uppe möts man av ett mysigt allrum med takfönster, perfekta TV-hörnan.

På vardera sida övre plan finns sovrum nr 3 och 4 med var sin klädkammare och fransk balkong.

I hallen finns dörr till husets tredje badrum med kakel på väggar och mörk våtrumsmatta på golv. Ett rymligt hörnbadkar med bubbelfunktion, duschhörna med vikdörrar i glas, handfat med skåpsinredning, vägghängd toalett samt inbyggda spotlights i tak.

Byggnadsår
2012
Fasad
Trä (fasadbelysning)
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglas (aluminium utsida)
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme på entréplan och radiatorer på övre plan. (NIBE)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
2019 -Tvättmaskin, torktumlare Samsung.
2019 - Spa Ingarö med locklyftare.
2019 - Ommålning av 3 sovrum
2020 - Pergola Jarkata 3•4 m
2021 - Diskmaskin.
2021 - Utbyggnad av altan runt spabad.
2021 - Glasräcke runt spabad.
2022 - Nya ytterbelysning (tid och belysningsstyrkans inkl Plejd, universaldimmer, Plejd bluetooth. Yale doorman.
Övrigt
Grävs brun med cementeringar i för bevattning.
TV/internet
Bredband: Huset är anslutet till det öppna fiber!.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2017-01-05)
Prestanda
51 kWh/m2/år
Energiklass
D

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev om sammanlagt 5 100 000 kr.

Driftkostnader

Hushållsel
20 016 kr /år
Vatten/avlopp
4 236 kr /år
Renhållning
3 192 kr /år
Försäkring
6 000 kr /år
Summa
33 444 kr /år
Driftkostnader enligt säljare.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
4 238 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
2013
Byggnadsvärde:
3 512 000 kr
Markvärde:
726 000 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Detaljplan
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Saxnäs GA:7 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden

Planritningar

Planritning
Planritning