Lärkgatan 7

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
130/130 kvm
Område:
Färjestaden
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1972
Fast.beteckning:
Björnhovda 1:79

Kontakta mäklaren för visning.

Lummigt i attraktiva Färjestaden! Äntligen kan vi erbjuda en enplansvilla med källare i attraktiva Färjestaden! Här finner du en gedigen villa byggd 1972 om 130+130 kvm.
Välplanerad planlösning med härliga stora sociala ytor såsom vardagsrum i vinkel, stort inglasat uterum, tre sovrum, rymligt kök från Marbodalkök bytt 1988, badrum från 2005 samt gäst Wc.
I källaren som är fullt inredd finns bl.a. gillestuga med öppen spis med keddyinsats, stort hobbyrum/gillestuga, tvättstuga, bastu/dusch, wc och flera förråd.
Vilken grönska! Underbar trädgård med vackra planteringar, två växthus, många olika fruktträd, uteplats i soligt söderläge, stor uppfart samt garage och förråd.
I Färjestaden bor du lugnt, bekvämt och barnvänligt men med direkt närhet till centrum och allt Färjestaden har att erbjuda.
Varmt välkomna på visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Björnhovda 1:79
Adress
Lärkgatan 7
Postadress
38630 Färjestaden
Område
Färjestaden
Kommun
Mörbylånga
Bo & biarea
130 + 130 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
1 410 m²

Entréplan

Entré/hall
I entrén möts man av ett praktiskt korkoplastgolv, vitt tak och ljusa väggar, direkt till höger i entrén finns avsats för klädhängaren och den höga spegeln, här har ni också gästtoaletten med tvättställ. Fortsätter man rakt fram efter entrén kommer man in i det rymliga vardagsrummet.

Vardagsrum
I vardagsrummet är det ett vackert parkettgolv samt tapetserade väggar med en vävtapet i original samt vitmålat tak. Här finns stora utrymmen för både matbord och soffgrupp. Fönsterpartiet ut mot trädgården ger ett härligt ljusinsläpp. I vardagsrummet finns även dörren som leder ut till uterummet.

Kök med matplats
Välplanerat och öppet kök från Marbodal, bytt 1988 med gott om utrymme för både förvaring och matplats. Fönsterna i köket ger utsikt mot trädgården och ett fint ljusinsläpp. Vitvaror: Kyl, frys i källaren, diskmaskin, micro, ugn, fläkt och spishäll.

Badrum
Badrummet på bottenplanet är rymligt och har kaklade golv och väggar i ljusa färger, golvet har golvvärme, det renoverades 2005. Det finns toalett, tvättställ, dusch och handdukstork. Fönstret i badrummet är riktat mot framsidan av huset och ger ett bra ljusinsläpp.

Sovrum
Det större sovrummet på bottenplan har parkettgolv. I detta rummet har man två garderober.

Sovrum
Stort sovrum, med plankgolv i trä och tre garderober.

Sovrum
Sovrum, även detta med parkettgolv och två garderober.

Sovrum
I det mindre sovrummet på bottenplan är det också parkettgolv samt vitlaserat tak.

Inglasat uterum
Uterummet har stenlagt golv med golvvärme och en målad träpanel på väggarna. Vid ingången till uterummet finns glasskjutdörrar som tar dig ut i trädgården.

Källarplan

Gillestugan
Direkt från trappan ner till källarvåningen möts man av ett allrum-/gillestuga. Rummet har ett parkettgolv från 2000 och vitmålade väggar. Här har ni den öppna spisen med en keddyinsats.

Gillestuga
Huset har ett stort rum till, gillestuga nr 2, med en heltäckningsmatta på betonggolvet, perfekt för lekyta eller hobbyrum.

Dusch/wc
Badrummet i källarplanet har både dusch och bastu, samt handdukstork.

Tvättstuga
I tvättstugan är det idag tvättmaskin och tvättho.

Pannrum:
Stort pannrum med gott om förvaring, pannan är installerad 2004.

Klädkammare

Matkällare

Äntligen kan vi erbjuda en enplansvilla med källare i attraktiva Färjestaden! Här finner du en gedigen villa byggd 1972 om 130+130 kvm.
Välplanerad planlösning med härliga stora sociala ytor såsom vardagsrum i vinkel, stort inglasat uterum, tre sovrum, rymligt kök från Marbodalkök bytt 1988, badrum från 2005 samt gäst Wc.
I källaren som är fullt inredd finns bl.a. gillestuga med öppen spis med keddyinsats, stort hobbyrum/gillestuga, tvättstuga, bastu/dusch, wc och flera förråd.

Underbar trädgård med vackra planteringar, två växthus, många olika fruktträd, uteplats i soligt söderläge, stor uppfart samt garage och förråd.
I Färjestaden bor du lugnt, bekvämt och barnvänligt men med direkt närhet till centrum och allt Färjestaden har att erbjuda.
Varmt välkomna på visning!
Byggnadstyp
1 plan med källare
Byggnadsår
1972
Fasad
Tegel och trä
Stomme
Betong och trä
Fönster
2-glasfönster
Bjälklag
Betong/trä
Grundmur
Betong
Tak
Betongtak, original
Grund
Källare som delvis dränerats om på två sidor
Uppvärmning
Bergvärme som installerades 2004, keddyinsats i öppna spisen
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader/utrymmen
Två växthus, perfekt för dig med gröna fingrar, man kan även möblera en mindre cafégrupp för att njuta av fika och samtidigt av dina växter.
Övrigt
Larm finns
Vind för förvaring
Robotgräsklipparen kan ingå
Tomten
Fantastisk trädgård med flertalet olika fruktträd, rabatter, gångar, buskar mm Tomten är verkligen ett fynd för dig med gröna fingrar och här kan ni tillbringa många timmar som rekreation och glädje.
Uteplats
Stort härligt uterum som byggdes 2001 med klinker på golvet och stora skjutbara glaspartier, uterummet är väl tilltaget och har en fin anknytning till trädgården.
Bilplats
Garaget ligger vid sidan om huset och är ihopbyggt med huset och har plats för en bil. Porten är fjärrstyrd. Här finns även förrådsutrymme. På baksidan av garaget finns en dörr som tar dig till trädgården.
TV/internet
Bredband: Man har fått erbjudande om fiber, men inte dragit in det..
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Beställd

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev om sammanlagt 269 000 kr.

Driftkostnader

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 033 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1972
Byggnadsvärde:
1 538 000 kr
Markvärde:
495 000 kr
Skatt/avgift:
8 874 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Byggnadsplan Ändring Av Dp

Planritningar

Planritning
Planritning