Gripgatan 31A

9 975 000 kr

Antal rum:
7 rum, varav 3 -4 sovrum
Boarea/biarea:
199/78 kvm
Område:
Ängö
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1887
Fast.beteckning:
Kajutan 10

3 dagar kvar till visning.

16 Augusti
Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
En pärla på attraktiva Ängö! Ängö är unikt med sina vackra vyer över Kalmarsund, charmiga fiskebodar, vacker bebyggelse och fina strövområden. I slutet av 1800-talet, närmare bestämt år 1887, restes denna villa som senaste åren moderniserats och även berikats med extra kvadratmeter. Villan är idag ca 200 kvadratmeter plus källare och inrymmer generöst med sociala ytor såväl som rymliga sovrum med gott om förvaring.
Gammalt och nytt i perfekt harmoni. Här har nuvarande ägare renoverat med varsam hand för att bevara husets charm och detaljer som golv i ölandskalksten, gjutjärnskamin, pärlspont och antika pardörrar skvallrar om husets rika historia.

Den lummiga trädgården bjuder på flera oaser för umgänge och avkoppling och på årets varma dagar svalkar du dig i den helt nyinstallerade poolen.

Njut av närheten till såväl centrum som till bad och rekreation- välkommen till Gripgatan 31A!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Kajutan 10
Adress
Gripgatan 31A
Postadress
39230 Kalmar
Område
Ängö
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
199 + 78 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
7 rum och kök, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
736 m²
Pris
9 975 000 kr eller högstbjudande

Rumsbeskrivning

Genom vita pardörrar kliver vi in från Gripgatan. Redan i hallen noterar vi att det finns en själ i huset som är svår att rekonstruera i nya byggnader. Från hallen har vi en passage med speglade dörrar och bröstpanel, vacker tapet och vitmålad pärlspont i taket. Golvet som flyter hela vägen från hallen genom passagen är i sober ölandskalksten, dessutom uppvärmd med vattenburen golvvärme. På varsin sida om entrédörren finns garderober för gott om förvaring.

Vi tar oss till vänster från hallen där kalkstensgolvet övergår i ljust, slipat plankgolv och hamnar i matsalen. Väggarna pryds av vacker mönstrad tapet och taket är vitmålat. Tre stora, spröjsade fönster släpper in generöst med ljus. Här ryms 10-12 sittande middagsgäster som får sällskap av rummets majestätiska gjutjärnskamin (ej inkopplad).

Via antika pardörrar tar vi oss vidare in i köket. Här går det ljusa plankgolvet över till parkettgolv från Kährs i holländskt rutmönster. Den vitmålade pärlsponten från hallen återfinns i kökstaket och väggarna pryds av en kontrasterande, mönstrad tapet. I taket finns även infällda spotlights. I ett av hörnen finns en framtagen tegelvägg som utgör en fantastisk kuliss till kaminen från Contura. Tänk dig att kunna äta frukost framför en sprakande brasa en ruggig morgon! Här finns plats för matmöblemang för den större familjen. Köksinredningen består av vita stommar och speglade, vita luckor samt platsbyggt vitrin med spröjsade fönsterdörrar. Stänkskydd i vitt, strukturerat kakel satt i halvförband. Spishällen med inbyggd fläkt är placerad mot matplatsen vilket låter kocken socialisera med familj och gäster. Den övriga maskinella utrustningen består av inbyggd ugn och micro, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys (French door, Samsung). Från köket leder dubbeldörrar ut till den generösa altanen med gott om plats för matgrupp för att kunna avnjuta eftermiddagskaffet i solen! Önskas skugga finns här markis.

Från köket kommer vi tillbaka ut i passagen och tar oss vidare in i nästa fantastiska rum. Omfamnad av harmoniskt blågrå väggar och flertalet, spröjsade fönster kliver vi på kalkstensgolvet in i ytterligare en av villans pärlor- punchverandan. Den generösa takhöjden skänks harmoni av den vitmålade pärlsponten som följt med från hallen och passagen. Punchverandan är fullt isolerad och utgör den perfekta platsen för fredagsdrinken med vänner eller för att krypa upp i soffan med härlig lektyr en grå hösteftermiddag. Även härifrån finns pardörrar som leder ut till altanen.

Från punchverandan leder den vackra, speglade trädörren till baksidans entré och trapphuset- med kaklad trappa, målade väggar och vitmålad pärlspont i taket- som leder ner till källarplanet.

Tar vi oss tillbaka till passagen finns här en mindre WC med toalett och handfat. Bröstpanel, vacker tapet och vitmålad takpanel. Den perfekta gästtoaletten!

Tar vi oss till startpunkten- hallen- har vi på höger sida ett rymligt vardagsrum med samma slipade plankgolv som i matsalen, målade gråbeige väggar och vitmålat tak. Stora, spröjsade fönster ger härligt ljus! Härifrån tar vi oss vidare till nedre planets sovrum med samma fina plankgolv, vitmålat tak och tapetserade väggar. Här finns gott om förvaring i garderober och inte minst ett helkaklat en-suite bathroom. I badrummet finns både bubbelbadkar (Wellino) och dusch, toalett och handfat (Noro Design) samt handdukstork (el). Det vackra klinkergolvet har dessutom elburen golvvärme!

Det har blivit dags att ta oss upp till det övre planet. I trappen har vi på väggarna träpanel i original. Det första vi når på övervåningen är den stora, möblerbara hallen som utgör det perfekta TV-rummet. Vitmålad väv i taket, tapetserade väggar och vacker fiskbensparkett. Här uppe finns två generösa sovrum med rymliga kattvindar för förvaring. I det ena fortsätter fiskbensparketten från hallen och i det andra ligger en behaglig heltäckningsmatta. Vitmålad väv i tak och målade väggar. På övervåningen finns ytterligare ett rum, optimalt som hemmakontor eller som ett mindre sovrum. Här finns även ett badrum med dusch, handfat och toalett (Camargue) samt handdukstork (el). Våtrumsmatta på golvet, kakel i dusch samt vävtapet på väggarna.

Källarplanet är en klassisk grovkällare med betonggolv och fantastiska ytor för förvaring. Här finns även tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt pannrum.

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1887
Fasad
Träpanel
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Tak
Tegel, plåt på tillbyggnad
Grund
Källare, betongplatta
Uppvärmning
Luft-vattenvärmepump, kompletterande eldstäder
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Nuvarande ägare har genomfört omfattande renovering av entréplan och övre plan mellan år 2020 och 2022. All renovering är utförd av fackmän (Tapetsering och målning är utfört av Anderssons Måleri, byggarbeten är utförda av Y Andersson & sönder och badrum är renoverade av Hagbloms).

Ny el med jordfelsbrytare och automatsäkringar (Elia).
Ny VVS och avlopp (Calmarsunds VVS).
Ny träfasad.
Utbyggnad av punchveranda samt trapphus.
Nytt tak (Y Andersson & söner).
Vattenburen golvvärme i hall, passage och punchveranda.
Renovering av skorstenar med nya rör.
Nya altaner och nytt poolområde (glasfiber, vinylester) (2022).
Övriga byggnader/utrymmen
Förråd i anslutning till poolområdet. Garage.
Tomten
Lummig, insynsskyddad trädgårdstomt med uppvuxna buskar och fruktträd.
Uteplats
Stort altandäck på trätrall på husets baksida med plats för både mat- och loungegrupp. Trädäck runt poolen (Donar, 6,5 x 3 m) med gott om plats för solsängar och ytterligare mat- eller loungegrupp. I trädgården finns även ett fristående tralldäck under pergola med morgonsol.
Bilplats
Plats för biluppställning på uppfart. Garage.
TV/internet
Bredband: Säljarna har använt en mobil bredbandslösning.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-06-30)
Primärtenergital
93 kWh/m2/år
Energiklass
D

Pantbrev

Det finns 5 st pantbrev om sammanlagt 3 730 500 kr.

Driftkostnader

Hushållsel
21 379 kr /år
Vatten/avlopp
7 673 kr /år
Renhållning
1 076 kr /år
Försäkring
2 972 kr /år
Summa
33 100 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
I kostnaden för el ingår även uppvärmningskostnaden.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
5 341 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1929
Byggnadsvärde:
2 912 000 kr
Markvärde:
2 429 000 kr
Skatt/avgift:
8 874 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning