Slätängsvägen 10

4 690 000 kr

Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
184 kvm
Område:
Saxnäs
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
2007
Fast.beteckning:
Saxnäs 1:301

Kontakta mäklaren för visning.

Underhållsfri enplansvilla i natur-och sundsnära Saxnäs! Huset erbjuder hela 184 kvm fördelat på 4 rok varav 3 sovrum. Härliga sällskapsytor i vardagsrum med utgång till det vinterbonade uterummet (inkluderat i boytan). Härlig rymd i huset med synliga takbalkar och högt i tak. Generöst badrum med dubbla duschar, hörnbadkar, bastu och separat toalett! Helt nytt (sommaren 2022) HTH kök i mycket stilrent och påkostat utförande och med en härlig köksö att samlas kring. Rymlig groventré kombinerat med tvättstuga. Huset har genomgående vattenburen golvvärme (inkl. uterum) från värmeeffektiv luft/vattenvärmepump som är insatt så sent som 2021. Utöver detta har huset mekanisk till- och frånluftssystem med återvinning (FTX). Huset har genomgående klinkergolv och ljusa putsade väggar. Huset har en stor trädgård om hela 1 210 kvm. Här har det precis anlagts ett nytt poolområde med pool i rostfritt (!) som även inkluderar en jetstream. Poolen är kopplad till det centrala värmesystemet så vattnet värms kostnadseffektivt upp med värmepumpen om du så önskar.
Fastigheten har en rymlig, stenlagd infart som ger plats för flera bilar.

Separat gästhus som vinterbonats.
Välkommen till Slätängsvägen 10! Ett hus som passar utmärkt för alla åldrar i livet och som nyttjas som permanentbostad idag men som också är det perfekta fritidsboendet för året-runt-besök.

Från huset är det gång-/cykelavstånd till Saxnäs omtyckta sandstrand och dess campinganläggning med sommaröppen närlivsbutik och restaurang samt poolområde. Ca 2-3 km bort finns de omtyckta badstränderna i Röhälla och Lökenäs. Man har även gång-/cykelavstånd till Saxnäs Golfbana, härliga strövområden, Aledals Ridcenter och förskola. Färjestaden med sitt stora utbud och Ölandsbron ligger endast några kilometer söderöver.

Varmt välkommen på visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Saxnäs 1:301
Adress
Slätängsvägen 10
Postadress
38695 Färjestaden
Område
Saxnäs
Kommun
Mörbylånga
Boarea
184 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
1 210 m²
Pris
4 690 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Interiör

En ljus och välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. Redan i hallen ser man de stora öppna ytorna och det fina klinkergolvet som är genomgående i hela huset.

Tre rymliga sovrum på rad där två av dessa ger plats för dubbelsäng. Det tredje sovrummet används idag som walk-in-closet men kan enkelt återställas till sovrum om så önskas. I anslutning till det tredje sovrummet (som ligger lite separat) finns dörr till ett stort badrum/relax om ca 24 kvm. Här finns duschhörna med dubbla duschar och skyddande betongglas samt bubbelbadkar. Bastu med fönster ut mot badrummet samt separat dörr till toalett.

Vardagsrummet är på ca 40 kvm med synliga takbalkar och högt i tak. Nyligen installerades en rejäl täljstenskamin. Här får man plats med både mat- och soffgrupp och det finns utgång till det vinterbonade uterummet (i detta fall inkluderat i angiven boarea) vilket har vattenburen golvvärme och isolerglasfönster. Härifrån finns i sin tur utgång till den stora uteplatsen som går i vinkel mot söder och väster.

Vi välkomnas vidare in i det helt nya (2022) HTH-köket som är riktigt fint! Dessutom har köket en stor köksö med kompositskiva att samlas kring. Påkostad maskinell utrustning med bl.a. vinkyl, 800 mm spishäll, takintegrerad fläkt, AC m.m.

I anslutning till köket finns praktiskt nog tvättstuga och groventré. Tvättstugedelen har ny tvättmaskin (2020), ny torktumlare (2020) och tvättho. Groventrén har plats för avhängning av ytterkläder samt plats för den nyinstallerade luft/vattenvärmepumpen samt en extra varmvattenberedare.

Byggnadstyp
Friliggande 1-planshus
Byggnadsår
2007
Fasad
Puts
Stomme
Isoleca
Fönster
Isolerglas
Tak
Takplåt
Grund
Betongplatta på mark med underliggande isolering
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme via luft/vattenvärmepump. Ny täljstenskamin.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk till och frånluft med återvinning (FTX)
Övriga byggnader/utrymmen
Vinterbonat gästhus.
Förrådsbyggnad med el indragen och platta på mark.
Uteplats
Nybyggt poolområde med sydvästligt läge. Rostfri (!) och även för övrigt mycket påkostad pool om 6 x 3,5 meter - även utrustad med Jetstream. Kopplad på det centrala värmesystemet för effektiv uppvärmning om så önskas.
Bilplats
En rymlig och stenlagd infart med plats för flera bilar. Laddstolpe.
TV/internet
Bredband: Fiber.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-05-03)
Prestanda
61 kWh/m2/år
Energiklass
D

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev om sammanlagt 3 132 000 kr.

Driftkostnader

Hushållsel
72 137 kr /år
Vatten/avlopp
8 227 kr /år
Väg/samfällighetsavgift
1 060 kr /år
Renhållning
2 544 kr /år
Försäkring
3 550 kr /år
Summa
87 518 kr /år
Kostnaden för el inkluderar även uppvärmningskostnaden. Avgift till Norra Saxnäs Samfällighetsförening.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 725 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
2013
Byggnadsvärde:
2 265 000 kr
Markvärde:
460 000 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Detaljplan
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Saxnäs GA:9 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning