Bondegatan 4

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
6 rum, varav 3 -4 sovrum
Boarea/biarea:
164/80 kvm
Område:
Johannesborg
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1909
Fast.beteckning:
Lejonet 12

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen till Bondegatan 4 Nu ges möjligheten att förvärva ett av områdets allra första bostadshus som ursprungligen ritats av J. Fred Olson. Huset har sedan byggnationen på tidigt 1900-tal endast haft ett fåtal ägare och senast varit i samma familjs ägo sedan 50-talet. Huset har genom åren byggts om och är idag fördelat på två lägenheter, varav båda har separat ingång via ett gemensamt trapphus. Ett möjligheternas boende erbjuds där man antingen kan skapa sitt drömboende i ett våningsplan och hyra ut det andra våningsplanet för att uppnå väldigt låga boendekostnader, eller med relativt enkla medel spola tillbaka tiden och göra om huset till en rymligare bostad för familjen.
Ett hus med möjligheter att skapa sin drömbostad Under 60-talet gjordes en omfattande förändring av husets exteriör då det bekläddes med tegel, en praktisk lösning som har gav huset en ny karaktär. Det är ett mycket välhållet hus men huset interiör är äldre och renoveringsbehov föreligger. På fastigheten finns även ett praktiskt dubbelgarage med bred garageuppfart.

Välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Lejonet 12
Adress
Bondegatan 4
Postadress
39244 Kalmar
Område
Johannesborg
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
164 + 80 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
6 rum och kök, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
1 161 m²
Tillträdesdatum
Flexibelt
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Interiör

Husets entréplan är består idag av en separat bostad (3 rok). Våningplanet har två entréer, en via husets huvudentré samt en ingång via det delade trapphuset på husets baksida. Trapphuset ansluter två lägenheter (en på varje våningsplan), men är delvis integrerat och kan likväl användas som vanlig trappa mellan de båda våningsplanen om man vill slå ihop dem till en bostad.

Entréplan
Via husets huvudentré når vi en rymlig möblerbar hall som ansluter till kök, vardagsrum, ett av sovrum samt ett badrum. Vardagsrummet är väldigt rymligt och skulle kunna delas av för att skapa ett tredje sovrum på våningsplanet. De två rum som idag används som sovrum är i bra storlek och inrymmer enkelt dubbelsängar samt förvaring. Även köket och rymligt och inrymmer en bra matplats för 4-6 personer.

Övervåning:
Övre våningsplanet som man idag når via trapphuset är även det fördelat på 3 rok. Här används idag två av rummen som umgängesytor, medans det sista rummet agerar sovrum. Samtliga rum upplevs öppna och ljusa, samtliga rum är rymliga och köket på övervåningen inrymmer precis som köket i entrëplan en rejäl matplats.

Byggnadstyp
1½-plan med källare
Byggnadsår
1909
Fasad
Mexitegel
Stomme
Trä
Fönster
2-glasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Taktegel
Grund
Källare
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader/utrymmen
Dubbelgarage med garageuppfart
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-11-17)
Primärtenergital
105 kWh/m2/år
Energiklass
D

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev om sammanlagt 124 400 kr.

Tillträde

Flexibelt

Driftkostnader

Uppvärmning
15 000 kr /år
Hushållsel
5 000 kr /år
Vatten/avlopp
8 600 kr /år
Renhållning
2 600 kr /år
Försäkring
5 000 kr /år
Summa
36 200 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Schablonberäknad

Ekonomi

Taxeringsvärde:
3 313 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1929
Byggnadsvärde:
2 087 000 kr
Markvärde:
1 226 000 kr
Skatt/avgift:
9 287 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]