Bjelkegatan 15

7 950 000 kr

Antal rum:
7 rum, varav 6 sovrum
Boarea/biarea:
218/48 kvm
Område:
Ängö
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1960
Fast.beteckning:
Kölen 10

Kontakta mäklaren för visning.

Två bostadshus på Ängö - en unik möjlighet! Läget är svårslaget, invid Ängö Hamn, med närhet till både badplatser, båtplatser och stadspuls bor man lugnt och tryggt i ett mycket charmigt hus med anor ifrån 60-talet. Detta gör sig påmint framförallt i husets entréplan där vi möts av ett vackert kalkstensgolv som övergår till ett fint parkettgolv. Den tidstypiska trappan till övre plan i symbios med ett mycket fint burspråk förhöjer känslan av att tiden har stannat, samtidigt som planlösningen känns öppen och modern.
Väldisponerat och mysigt gästhus som kan ge mycket fina intäkter.. På fastigheten finns dessutom gårdshus för uthyrning eller eget nyttjande, vilket ger till möjlighet till en oerhört förmånlig boendekostnad med intäkter på ca 100.000kr/år. Gårdshuset om ca 60 kvm har en separat entré vilket ger både hyresgäst och fastighetsägare avskildhet. En unik möjlighet för dig som vill bo med ett av Kalmars allra bästa lägen.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Kölen 10
Adress
Bjelkegatan 15
Postadress
39230 Kalmar
Område
Ängö
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
218 + 48 m² (Areauppgift enligt uppmätning. Protokoll finns.)
Antal rum
7 rum och kök, varav 6 sovrum
Tomtarea
733 m²
Pris
7 950 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Här, nära Ängö hamn, ligger denna mycket trevliga villa som har en diskret framtoning mot gatan. Interiören bjuder en tilltalande boendemiljö med bevarade detaljer, samt moderna lösningar. Det avskilda gårdshuset öppnar för en mycket förmånlig boendekostnad om man väljer att hyra ut denna del.

Entréplan:

Hall/Entré:
Vi välkommas in i en hall med närliggande kapprum - tidstypiskt drag från tidigt 60-tal med fint kalkstensgolv. Hallen känns representativ och ljus.
I anslutning till hallen finns en fräsch gästtoalett med klinkergolv som renoverades 2009.

Vardagsrum/Matplats:
Vardagsrummet är öppet mot köket och dess generösa matplats. Här ligger det stavparkettgolv och det finns en murad öppen spis. Rummet fylls av ljus ifrån flera väderstreck och det tidstypiska burspråket ger rummet en härlig karaktär. Rummet rymmer med enkelhet både en rejäl soffgrupp och matplats i nära anslutning till köket - praktiskt och socialt.

Kök:
Köket sattes in 2009 och har ett smakfullt och modernt utförande. Mycket bra arbetsytor och bra förvaring. Den maskinella utrustningen består av inbyggd ugn, spis med induktionshäll, integrerad diskmaskin, integrerad hel kyl och hel frys. Bänkskivan är i marmor.

I anslutning till köket och de sociala ytorna finns också köksentrén som vetter mot den skyddade terrassen och innergården.

Sovrum 1:
På husets entréplan finns dessutom det första stora sovrummet, eller kanske det kommer fungera som ett extra allrum beroende på familjens sammansättning. Ekparkettgolv samt kommunikation med såväl kök som hall.

I den här delen finns praktiskt nog också den fräscha (renoverad 2009) tvättstugan. Klinkergolv och inredning från HTH. Här finns torktumlare och tvättmaskin.


Uterum med separat ingång:
Intill bostaden, med ingång från både bak- och framsidan finns ett mycket trevligt och uppvärmt rum med stor potential. Rummet kom till då man gjorde om ett äldre garage på fastigheten. Här finns potential för antingen ett trevligt rum i anslutning till uteplats, ett tonårsrum eller varför inte ansluta det till gästhuset via det förråd som ansluter dem och addera ett litet badrum samt pentry för ytterligare uthyrningsmöjlighet?


Övre plan

Den vackra trappan leder oss upp till den övre hallen som är rymlig och möblerbar.

Sovrum 2, 3 och 4:
Stora sovrummet har delats av till två sovrum och kan enkelt bli ett större sovrum igen om så önskas. Båda de mindre sovrummen som skapats i denna delen är ljusa och har ekparkettgolv.
På detta plan finns då också det som idag används som master bedroom, rummet har engenerös storlek och utgång till en vädringsbalkong. Ekparkett även här. I anslutning till detta sovrum finns en klädkammare.

Badrum:
Här uppe har vi först ett fräscht badrum som renoverades i början på 2000-talet. Kaklade väggar och klinker på golvet. Vattenburen golvvärme. Här finns såväl dusch som badkar.
Gårdshus/Uthyrningsdel:
Gårdshuset ett ett mysigt hus med anor ifrån tidigt 1900-tal. Här finns ett rymligt sovrum samt ett bra vardagsrum. Köket är fullutrustat och bra planerat. Gästhuset har såklart även ett eget badrum och en tvättstuga och egen ingång.

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1960
Fasad
Puts
Stomme
Betong
Fönster
2-glasfönster
Bjälklag
Betong/trä
Tak
Taktegel
Grund
Krypgrundsventilerad torpargrund
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader/utrymmen
Gårdshus om ca 58 kvm. Potentiell hyresintäkt ca 100.000/år inkl möblemang (följer köpet) och el. Huset innehåller kök, wc, dusch, möblerad veranda, sovrum och vardagsrum. Under huset har "hyresgästen" egen tvättstuga plus att det finns förråd till "huvudbostaden". Allt i bra skick.
Ovanstående hyresintäkt "betalar" cirka 2 miljoner i lån. Ansvarig mäklare förklarar mer
Tomten
Tomtarea 733 m² (friköpt). Tomten: insynsskyddad hörntomt.
Bilplats
Garage sammanbyggt med bostaden.
TV/internet
TV: Fiber. Bredband: Fiber.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2012-10-18)
Prestanda
241 kWh/m2/år

Pantbrev

Det finns 12 st pantbrev om sammanlagt 4 300 500 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
23 800 kr /år
Hushållsel
13 000 kr /år
Vatten/avlopp
9 475 kr /år
Sotning
500 kr /år
Renhållning
1 500 kr /år
Försäkring
3 600 kr /år
Summa
51 875 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 14 282 kr tillkommer)

Ekonomi

Taxeringsvärde:
5 869 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1929
Byggnadsvärde:
3 442 000 kr
Markvärde:
2 427 000 kr
Skatt/avgift:
14 282 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning
Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Matilda på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Matilda Billsten Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]