Hovstigen 44

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
6 rum, varav 3 -4 sovrum
Boarea/biarea:
239/93 kvm
Område:
Förlösa
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1978
Fast.beteckning:
Kaffekvarnen 11

Kontakta mäklaren för visning.

Välbevarade originaldetaljer med arkitektur och funktionalism i fokus I denna stora villa om 239 kvm har arkitekturen, interiören och de mäktiga glaspartierna fått sätta sin prägel. Interiört har man bevarat det arkitektoniska språket sedan huset uppfördes 1978. Lägg därtill smidesdetaljer, glaspartier och relaxrum med pool och bastu och du har ett hus som verkligen imponerar. Det är förmodligen ingen slump att Residence Magazine skriver att naturligt trä, varma jordiga toner och framtidsretro trendar inför 2023 när nu villa Hovstigen lanseras.
En rogivande plats att älska Huset styrs av arkitekturen och rörelsen längs med fasaden där fönsterpartierna skapar rytm, utsikt och känsla. Mjuka former, handplockade växter och en vacker stenmur omgärdar trädgården. Huset andas rekreation och hälsa.

Förlösa kännetecknas av en bykänsla med egen kyrka, närhet till naturen och gemytliga lokala gårdsbutiker och producenter. Den lantliga känslan är omedelbar samtidigt som närheten till grundskola och service finns inom behagligt räckhåll i populära Lindsdal.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Kaffekvarnen 11
Adress
Hovstigen 44
Postadress
39365 Kalmar
Område
Förlösa
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
239 + 93 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
6 rum och kök, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
900 m²
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Interiört

Vi välkomnas in i huset via en stor, ljus och tilltalande hall och direkt får vi en känsla för husets imponerande arkitektur. Uppvärmt klinkergolv, furu och mjuka dova färger. Härifrån når vi ett inglasat uterum för sommarens sena kvällar. Från uterummet knyter altanen samman hela husets västra sida och här väntar vackra solnedgångar att betrakta under årets varmare månader.

Ett smakfullt HTH-kök med härligt ljusinsläpp, matplats och en vacker vedspis i gjutjärn välkomnar oss när vi tar oss längst in i huset. Köket knyts samman med allrummet som skapar en varm plats i huset som vittnar om en känsla av hemma. Från de sällskapliga delarna öppnar dubbeldörrarna i glas upp in till relaxavdelningen (biarea) med 6x4m pool med ny jetstream, bastu och bubbelbadkar. Även här vattenburen golvvärme och klinkergolv i hela rummet. Här har man skapat en rogivande plats för paus och återhämtning – en plats för familjen att älska.

På nedre plan finner vi även två sovrum med ljus härlig interiör, oljade ekgolv och gott om förvaring. Från hallen når vi en toalett med retrokänsla som man valt att behålla helt i original sen huset byggdes.

Familjens behov har fått styra planeringen där garaget med en otroligt generös takhöjd byggts om till gym (biarea, går att återställa till sitt ursprung som garage) vilket kommit att bli en central och viktig del i familjens vardagsliv. Tvättstuga och groventré med uppvärmt klinkergolv, gott om förvaring och smarta platsbyggda lösningar såsom tvättnedkast från sovrum, generös sittbänk och torkskåp gränsar till den stora entréhallen.

Den smakfullt specialdesignade trappan med sina vackra handsmidda detaljer leder oss upp till husets övre plan. Här ger den tilltagna takhöjden och de mäktiga fönsterpartierna oss en närmast sakral känsla. Ute möter inne genom balkong och uterummet som omgärdas av stora glaspartier. Vackra oljade ekgolv, ljus interiör med härlig rymd och en värmande öppen spis med kamin. Otroligt generösa sällskapsytor, ett mindre gästrum och ett kontor samt ett ljust härligt sovrum med separat toalett med vattenburen golvvärme och walk-in-closet återfinns här.

På källarplan återfinner vi husets bergvärmepump, en äldre men välfungerande vedpanna, rengöringsverk och uppvärmning för poolen samt verktygsförvaring.

Byggnadstyp
1 ½ plan med delvis källare
Byggnadsår
1978
Fasad
Stående träpanel
Stomme
Trä/Betong
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta på mark, källare
Uppvärmning
Bergvärmepump, kamin, kompletterande vedpanna
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp samt egen brunn för bevattning.
Ventilation
Självdrag (bostad), mekanisk frånluft (pooldel)
Renovering
2008 renoverades köket (HTH, Siemens vitvaror, varmluftsugn och micro integrerade i murstock).
2008 ny cirkulationspump och värmare till poolen.
2010 installerades bergvärme (Thermia Diplomat G2) som även försörjer hela fastigheten och poolen med värme och varmvatten. Varmvattencirkulation.
2010 renoverades tvättstuga och toalett (plan 2) med nytt klinkergolv.
2012 gjordes papptäckningen vid balkonggolv (huvudentrén) om efter läckage.
2015 nytt sandfilter till poolen.
2021 ny jetstream och belysning till poolen.
Övrigt
Vattenburen värme och golvvärme i tvättstuga, hall, kök, poolrum samt toalett på övre plan.
VVC - Varmvattencirkulation, alltid varmt vatten i kranar och handdukstorkar.
Hydrostatstyrd ventilation och avfuktning i poolrum.
Förberett el och VA dragen för det lilla köket i kontorsrum på övre plan.
Skymningssensorer för all utebelysning.
Tomten
Tomtarea 900 m² (friköpt).
Bilplats
Dubbel carport.
TV/internet
Bredband: Fiber.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-12-07)
Primärtenergital
121 kWh/m2/år
Energiklass
D

Pantbrev

Det finns 13 st pantbrev om sammanlagt 3 551 000 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
44 667 kr /år
Vatten/avlopp
9 443 kr /år
Renhållning
1 803 kr /år
Försäkring
9 289 kr /år
Summa
65 202 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
I kostnaden för uppvärmning är även kostnaden för el inkluderad.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 490 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1977
Byggnadsvärde:
2 002 000 kr
Markvärde:
488 000 kr
Skatt/avgift:
9 287 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Matilda på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Matilda Billsten Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]