Runsten 31

1 395 000 kr

Antal rum:
11 rum, varav 0 sovrum
Boarea/biarea:
290 kvm
Kommun/Område:
Borgholm / Runsten
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1929
Fast.beteckning:
Södra Runsten 7:15

Kontakta mäklaren för visning.

Den öländska sommardrömmen Drömmer du om att driva din egen verksamhet på landet? Längs med den östra sidan av Öland bland krokiga vägar och böljande åkrar som omgärdas av vackra stenmurar och soldränkta äppellundar finner vi nu denna oslipade diamant som väntar på att finna sin rätte ägare. Huset uppfördes under början av 1900-talet och här erbjuds goda möjligheter att driva såväl en uthyrningsverksamhet som ett sommarcafé eller en handelsbod.
Fantastisk möjlighet att skapa en egen verksamhet Huset omfattar 290 kvm fördelat på 8 rok och källare samt ett gårdshus med ytterligare tre gästrum samt en förrådsbyggnad med ett inglasat uterum. Totalt 9-10 rum möjliga för uthyrning, en cafédel med restaurangkök och en fantastisk fruktträdgård på baksidan.

Mitt emot kyrkan, med busshållplatser nära och omgärdad av vacker natur finner vi denna solgula pärla i Runstens socken på den östra sidan av Öland. Detta är det perfekta tillfället att ta i akt för dig som drömmer att skapa och driva en egen uthyrnings- och restaurangverksamhet på solen- och vindarnas ö.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Södra Runsten 7:15
Adress
Runsten 31
Postadress
38694 Färjestaden
Område
Runsten
Kommun
Borgholm
Boarea
290 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
11 rum och kök
Tomtarea
1 660 m²
Pris
1 395 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Interiört

Vi välkomnas in i huset och möts direkt av ett vackert anlagt öländskt kalkstensgolv som leder oss fram till glassdisken och cafédelen av huset. Sommartid en plats där allteftersom dörrklockan plingar, låta fikasugna gäster strömma in. Här finns ett stort allrum med plats för ett tiotal bord och stolar. Detta är även den perfekta platsen att duka upp en frukostbuffé för de övernattande gästerna att inta medan morgonsolen skänker skimrande solkatter längs med rummet. Intill det stora allrummet mellan kökets serveringsgång och trappan till övervåningen finner vi husets ljusa och härliga kontor. Ett rum som även skulle kunna användas som ett gästrum om man så önskar. I köksdelen bakom cafédelen finner vi ett enklare restaurangkök samt diskrum och förråd med gott om förvaringsmöjligheter samt dubbla gäst WC i hallen.

Från den ljusa cafédelen, bakom dubbeldörrar av glas, leder den svängda originaltrappan oss upp till övre plan. Här finns sex vilsamma och ljusa gästrum. Tre av rummen vetter mot väster med utsikt över den vackra trädgården och äppellunden på baksidan. Ett fjärde rum mot öster där man väcks av soluppgången och nästintill kan skymta havet på avstånd. Det femte rummet vetter mot söder med utsikt över Runstens vackra kyrka och det sjätte med utsikt över takåsarna på grannhusen norröver. Här finns möjligheten att skapa sex helt unika uthyrningsrum med goda intäktsmöjligheter på årsbasis. På övre plan finns även ett badrum, wc med dusch mellan två av sovrummen samt en wc i korridoren längst in mellan de två nordligaste sovrummen.

I huset finns även en källare inredd med en trevlig vinkällare, hobbyrum med gott om förvaringsmöjligheter samt en tvättstuga med separat ingång utifrån.

På baksidan av huset mot väster, når vi trädgården - en oas av blomstrande fruktträd och vinrankor. Sommartid omvandlas den till en plats full av liv av kaffekoppar som klingar mot assietter och doften av nybakta kanelbullar som sprider sig i sommarvinden. Här finner vi även ett gårdshus med ytterligare tre gästrum och två badrum. Intill gårdshuset finns även en inglasat uterum som sommartid skulle kunna förvandlas till ett växthus eller varför inte en trevlig loppis?

Fastigheten omfattar totalt 6-7 rum i huvudbyggnaden samt 3 rum i gårdshuset möjliga för uthyrning, en cafédel med restaurangkök och en fantastisk fruktträdgård som möter de böljande åkrarna på baksidan. Vill du sätta din egen prägel finns här oändliga möjligheter att skapa en livfull uthyrnings- och restaurangverksamhet med goda intäkter på årsbasis.

Varmt välkommen att anmäla dig på visning!

Byggnadstyp
2 plan med källare
Byggnadsår
1929
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade bågar samt enstaka isolerglas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Källare samt torpargrund
Tak
Takplåt samt takpapp
Uppvärmning
Luft/vattenvärmepump vattenburet system
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Ventilation
Självdrag
Besiktning
Mar 27 2023 12:00AM
Renovering
Delar av taket har lagts om pga inläckage. Utfört av Lindsdals plåt 2023.
Duschrum på övre plan renoverades upplysningsvis 2018.
Ett vattenrör gick sönder och orsakade en fuktskada i gårdshuset, säljaren har åtgärdat detta, 2021.
Ett av sovrummen i gårdshuset renoverades med nya ytskikt 2022.
Övriga byggnader/utrymmen
Gårdshus samt förrådsbyggnad med inglasat uterum
Övrigt
Nuvarande ägare sedan 2021.
Eldstad ej sotad, kontrollerad eller besiktigad.
Enligt säljarens upplysningar finns en läcka på ett rör i grunden i gårdshuset som droppar om duschen används.

Glassdisken tillhör företaget Holjes och kan brukas om man har för avsikt att sälja deras glass.

Fastigheten är taxerad med typkod 223 bostadshus med lokal och får endast användas som verksamhetslokal och/eller uthyrningsverksamhet.
Tomten
Gårdshus samt förråd med inglasat uterum
TV/internet
Bredband: Fiber finns anslutet.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-02-07)
Prestanda
63 kWh/m2/år
Primärtenergital
125 kWh/m2/år
Energiklass
E

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev om sammanlagt 1 572 500 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
44 570 kr /år
Vatten/avlopp
10 000 kr /år
Försäkring
10 333 kr /år
Summa
64 903 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
I kostnaden för uppvärmning är även kostnaden för el inräknad. Beräknad årsförbrukning är 25139 kWh/år. I kostnaden för VA ingår även kostnaden för renhållning då det regleras på samma faktura årsvis.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 406 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1929
Byggnadsvärde:
1 070 000 kr
Markvärde:
336 000 kr
Skatt/avgift:
9 287 kr
Typkod:
223, Småhusenhet, bostadsbyggnad med lokaler

Servitut/ Planbestämmelser

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]