Bisterfeldsvägen 13

11 500 000 kr

Antal rum:
8 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
267/114 kvm
Område:
Stensö
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1966
Fast.beteckning:
Dungen 7

11 dagar kvar till visning.

2 April
Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Sofistikerad lågmäld lyx Välkommen att totalt hänföras av detta arkitektoniska mästerverk anno 1966 signerat Gösta Gerdsiö.

En villa om 267+114 kvm och 8 rok där alla detaljer, materialval och platsbyggda lösningar interiört är minutiöst genomtänkta. Allt från den svängda terrazzotrappan i hallen till det platsbyggda biblioteket till idén med att bygga in ett vitrinskåp i väggen i matsalen. Materialen är få och känslan för hantverket är påtaglig. En nära orörd men välbevarad arkitektur väcker stor beundran och sätter starka avtryck om och om igen när vi rör oss genom huset.
Arkitektoniskt mästerverk Exteriören är diskret och stram där de futuristiska fönstren, omgärdade av fönstersnickerierna i teak, går helt i liv med tegelfasaden. En nästintill helt insynsskyddad baksida där grönskan som omgärdar trädgården skapar en lummig och ljuvlig atmosfär. Ett valmat tak med gröna glaserade takpannor verkar som ett glimrande täcke över huset. Solens strålar letar sig in mellan de trädkronorna och skänker liv till fasadens arkitektur. Engagemanget för uppdraget märks. Det finns en klar linje och en tanke bakom varje penndrag på ritningen. Det arkitektoniska formspråket är enkelt och avskalat där få men viktiga detaljer och omsorgsfullt utvalda materialval fått sätta sin prägel. Tidlöst, trendigt och sofistikerat.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Dungen 7
Adress
Bisterfeldsvägen 13
Postadress
39257 Kalmar
Område
Stensö
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
267 + 114 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
8 rum och kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
1 099 m²
Pris
11 500 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Interiört

Vi välkomnas in i huset via en entréhall som gör sig skäl för namnet. Platsbyggda skjutgarderober i teak, marmorgolv och en påtaglig takrymd. Väntar du gäster är det här du samlar alla för en välkomstdrink. Vinterträdgården, som den också kallas, är kanske husets vackraste rum. Den svängda terrazzotrappan med sitt smidesräcke som stoltserar i rummet med en takhöjd som mäter nära sju meter skapar en otrolig rymd och atmosfär. Här har man även anlagt en grönskande rabatt inomhus mot fönsterpartierna i rummet. Ett exotiskt inslag mot de annars så karga materialen i övrigt. Här kan vi ana ekon från decennier av The Beatles som spelas ur högtalarna, av dansande klackar mot marmorgolvet och skratt som stiger ballonglikt uppåt i rummet. Arkitekturen är kanske som mest framstående här och man kan inte undgå att imponeras.

Från hallen når vi biblioteket, ett unikt projekt format efter helt efter rummet som verkar som en dold passage mellan entréhallen och vardagsrummet. Platsbyggda bokhyllor i mahogny i kombination med notat golv. Trots ett stort kvadratiskt fönster upplevs rummet som dovt då ljuset lite fördröjande letar sig in i rummet. Ett rum som för tankarna tillbaka till en svunnen tid när biblioteket främst var en plats för herrarna att dra sig undan efter middagen för att avnjuta en cigarr och en god konjak.

Därefter tar vi oss vidare in i husets sociala ytor. Ett grandiost vardagsrum, som skiljs av med ett par lätta trappsteg till två olika platåer. Fantastiska sällskapsytor. Stora glaspartier som nästintill mäter från golv till tak och låter ljuset med lätthet svepa längs med ekparketten.
Från det vardagsrummets övre del når vi uteplatsen anlagd med vacker Ölandssten i direkt söderläge. Med sitt vindskyddade läge fångar den in morgonens första strålar och bäddar in uteplatsen i sol från morgon till sen eftermiddag.

I anslutning till vardagsrummet finner vi matsalen där man platsbyggt ett vitrinskåp i väggen som ger ett direkt, men dämpat, ljusinsläpp och en häftig effekt till rummet i övrigt. Köket, som renoverades 2010, har man placerat i anslutning till matsalen med en separat grovingång och även en möjlighet att direkt nå källarplan. Till skillnad från nutidens villor och planlösningar, där köket är den sociala knutpunkten i hemmet, är köket stationerat mer avskilt här likt ett arbetskök. Ett kök som man i dagens läge möjligen hade velat öppna upp för att knyta samman med det stora vardagsrummet.

I anslutning till hallen finner vi även en gästtoalett i retrotrendigt rosa och blått. Alla husets badrum är raka motsatsen till det sofistikerade, minimalistiska och sobra uttryck som huset sig annars gör. En uppmuntrande och livfull färgklick till huset i övrigt. Arkitekten Gerdsiös lekfullet spelar ut väl och man får känslan av att här har någon med stor karisma och integritet levt ut sin fulla potential.

Den nästan svävande terrazzotrappan i hallen leder oss upp till övre plan och husets mer privata delar. Ett mindre allrum med öppen spis tar oss vidare in till villans masterbedroom, ett väl tilltaget sovrum med egen walk-in-closet, badrum och utgång till terrassen. Notat golv, ljusa vita väggar, garderobsdörrar i teak. Husets walk-in-closet, ett av husets kanske mest exklusiva rum, platsbyggd helt i teak, som verkar som en länk mellan sovrummet och badrummet. Med skjutdörrsgarderober och sminkbord andas det lågmäld lyx välbevarad in i minsta detalj. Längst in finner vi det helkaklade grönturkosa badrummet med mosaikgolv och dubbla handfat, badkar och dusch. Som om inte det vore nog så har vi även en egen utgång till terrassen som i sig är ett arkitektoniskt mästerverk. Solida balkar i betong, räcke i smide och trä i symbios med ett vackert kalkstensgolv. Balkongens raka linjer är enkla men välavvägda och reflekteras i skuggorna allteftersom solen förflyttar sig från öst till väst. Den privata och avskilda masterbedroom delen har allt att önska och mer därtill.

Rakt över från masterbedroom till andra sidan våningsplanet finner vi ytterligare två ljusa sovrum med nyare golv av ekparkett och husets helkaklade solgula badrum med såväl dusch som badkar.

Villans källarplan når vi från såväl hallen som köket. Här möts vi av ett stort allrum med eldstad och öländskt kalkstensgolv. Ett mindre allrum med inbyggt kassaskåp i väggen samt ett eget pentry. Här nere återfinns även ett klassiskt hobbyrum och en verkstad samt husets tvättstuga, klädkammare och ett mindre gästrum. Samt ytterligare ett badrum med wc och badkar.

Till villan hör även en generös uppfart anlagd med sten som leder oss upp till ett garage med fjärrportar och som moderniserats med laddbox för elbil.

Detta är villan för dig som omfamnar stringens och söker en sober, sofistikerad livsstil som med omsorgsfull hand vill vårda arkitekturen och byggnadsverket en lång tid framöver.

Varmt välkommen att anmäla er på visning!

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1966
Fasad
Tegel och träpanel
Stomme
Betong/Trä
Fönster
2-glas kopplade i bågar och isolerglasfönster
Grundmur
Källare, betongplatta
Tak
Glaserade takpannor och papp
Grund
Betong
Uppvärmning
Bergvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Besiktning
Mar 1 2023 12:00AM
Renovering
Balkongen renoverades med tät och ytskikt 2022
Laddbox för elbil installerades 2022
Solskydd stora fönster, snörasskydd i koppar 2021
Vattenläcka uppstod i källaren 2013 (försäkringsärende) och golvet renoverades i samband med det
Bergvärme installerades 2012
Kök renoverades 2010
Nya markiser 2010
Fjärrport till garaget installerades 2010
Taket renoverades med nya takpannor, läkt och underlagspapp 2008
Garagetaket lades om 2007
Bilplats
Garage samt elbilsladdare
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-09-27)
Prestanda
45 kWh/m2/år
Primärtenergital
89 kWh/m2/år
Energiklass
C

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev om sammanlagt 3 100 000 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
36 048 kr /år
Vatten/avlopp
6 777 kr /år
Renhållning
2 862 kr /år
Summa
45 687 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för el. Beräknad årsförbrukning är 23777 kWh/år.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
5 783 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1966
Byggnadsvärde:
3 843 000 kr
Markvärde:
1 940 000 kr
Skatt/avgift:
9 287 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]