Kalmarsundsparken 33

13 975 000 kr

Antal rum:
6 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
160/74 kvm
Område:
Kalmarsundsparken
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1923
Fast.beteckning:
Blåsippan 6

4 dagar kvar till visning.

26 Mars
Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Rar vaniljdröm uppförd i anrikt villakvarter Nu saluförs en klassisk och välbyggd 1920-tals villa med tidstypiska detaljer såsom stående locklistpanel, brutet tak och spröjsade tvåglasfönster belägen på hörntomt med utsikt över anrika Kalmarsundsparken. Villorna som uppfördes på 1920-talet är attraktiva och välbyggda och symboliseras av enhetlighet, symmetri, lugn och ordning vilket verkligen är något som gör sig uttryck här.

Denna villa med byggår 1923 är en rar vaniljdröm som bjuder in till 160 välplanerade kvadratmeter i två plan med fem rum och kök, varav tre sovrum, plus källare, samt 7 x 4 m pool och dubbelgarage med gästrum. På entréplan finner vi de sociala ytorna och på övre plan vilsamma sovrum för familjen. Huset uppfyller allt som den med förkärlek för äldre charm och en rik trädgård kan önska.
Sekelskiftesvilla på solig och lummig hörntomt Välkommen att förvärva ett vackert tjugotalshus i Kalmars första och enda trädgårdsstad – Kalmarsundsparken. Placerad utmed smala och vindlande gator med omfattande grönska mellan stadsdelarna Gamla staden och Stensö. Här bor du i ett naturskönt och gemytligt villaområde med härliga promenadstråk utmed kustbandet och cykelavstånd till centrala Kalmar.

Sällan erbjuds tillfälle att förvärva en sådan välskött villa med ett så attraktivt läge på hörntomt med första parkett invid Kalmarsundsparken.

Varmt välkomna att anmäla er på visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Blåsippan 6
Adress
Kalmarsundsparken 33
Postadress
392 47 Kalmar
Område
Kalmarsundsparken
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
160 + 74 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
6 rum och kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
1 032 m²
Pris
13 975 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Interiört

Från gatan välkomnas vi av en prunkande förträdgård som leder oss via den stenlagda gången upp fram till huset där vackra dubbeldörrar välkomnar oss in i huset. Glasverandan med sina spröjsade fönster skänker ett vackert ljusflöde direkt in i hallen. Här stannar man upp för att njuta av morgonsolen och utsikten över Kalmarsund - känslan av att komma hem är omedelbar.

Hallen leder oss in till inbjudande och generösa sällskapsytor i form av matsal och vardagsrum med vackra spröjsade tvåglasfönster där morgonsolen med lättje letar sig in och skapar ett otroligt härligt ljusflöde som skänker skimrande solkatter längs med det vackra trägolvet. Sällskapsrummet följer naturligt samman med det smakfulla köket med stenskiva och exklusiva maskiner från Smeg. Kökets placering med fönstren ut mot trädgården vittnar om en svunnen tid då man kan ana att mödrarna behövde hålla uppsikt över barnen samtidigt som köksysslorna utfördes.
På entréplan återfinns även en gästtoalett i hallen.

Från köket tar vi oss tillbaka ut till hallen där den vackra svängda originaltrappan leder oss upp till övre plan. Här är om möjligt utsikten ännu bättre och ljuset vandrar lätt över golven. Snedtak och knarrande ekgolv i symbios med romantiska rum i sekelskiftesstil. Här återfinns tre sovrum varav ett av sovrummen lämpar sig bäst som småbarnsrum eller kontor då det är ett genomgångsrum mellan de två andra. På övre plan återfinns även ett allrum samt ett badrum.

På källarplan har nuvarande ägare i gillestugan skapat ett biorum med trevlig atmosfär och gott om plats för hela familjen att samlas. Här finns även husets tvättstuga med gott om plats för förvaring och torkutrymme. I tvättstugan har man även satt in ett badkar som ger ytterligare en bad och duschmöjlighet i huset. Här återfinns även ett pannrum som idag används som ett extra rum för förvaring.

Lagom till när solen sänker sig ner över fjärden tar vi oss ut genom glasdörrarna till altanen och trädgården som nås av såväl dagens första som sista solstrålar. Silkeslena vindar smeker vår kind när vi rör oss genom denna grönskande oas. Vid skolavslutningen doftar det av syrén, rosor och blommande fruktträd långt neråt gatan. På baksidan om huset erbjuds en helt avskild plats att samla vänner och familj för att njuta av ljuva sommardagar med svalkande dopp i poolen eller stilla åtnjuta värmande jacuzzibad årets svalare kvällar.

Ett väl tilltaget dubbelgarage med fjärrportar och elbilsladdare med plats för såväl trädgårdsredskap, gräsklippare som bilar. Samt ett gästhus i samma byggnad med eget trinettkök och badrum med wc och dusch. Från gästhuset lockar inbjudande dörrskjutpartier i glas till utsikt över poolområdet.

Nuvarande ägare har under deras ägo det senaste decenniet renoverat huset med varsam hand med omtanke för byggnadsverket och tjugotals klassicismen, även kallad Swedish Grace, som ömsint vårdats genom valet av färger och material. Sällan erbjuds tillfälle att förvärva en sådan välskött villa med ett så attraktivt läge på hörntomt med första parkett invid Kalmarsundsparken.

Varmt välkomna att anmäla er på visning!

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1923
Fasad
Stående (ny) träpanel samt tilläggsisolerat 2022
Stomme
Trä
Fönster
2-glasfönster isoler
Bjälklag
Trä
Grundmur
Källare samt krypgrund
Tak
Taktegel
Grund
Grundsulor
Uppvärmning
Fjärrvärme samt luftvärmepump
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Våtrum i bostaden renoverades 2015
Kök renoverades 2015
Fönsterbyte till 2-glas isolerglasfönster utfördes mellan åren 2015-2022
Takomläggning samt plåtarbeten utfördes 2016
Plattsättning utomhus 2018
Nytt staket runt tomten 2019
Altanen vid pool byggd 2020
Pool (Poolypropen) med betongplatta runt samt separat luftvärmepump 2020
Gästhus renoverades med nytt kök, ytskikt samt dörrskjutpartier i glas mot poolen 2020
Altanen vid köksutgång byggd 2021
Nytt garagetak, fasadpanel framsida, ny innerpanel 2021
Nytt balkongräcke 2021
Ny pergola och spaljéer 2021
Asfaltering av parkering/uppfart 2021
Nybyggnation av bod 2021
Ny fasadpanel samt tilläggsisolering, västkustskiva bakom panelen, nymålat 2022
Nya ytterdörrar 2022
Nytt handfat toalett nere 2023
Källaren har renoverats
Ytskikt har renoverats löpande
Övrigt
Nuvarande ägare sedan 2015
Golvvärme i källare
Vattenburen golvvärme i hall på entréplan samt badrum och handdukstork i badrum och gästhus
Luftvärmepump i bostadshuset samt gästhuset
Nya golv bottenvåning samt allrum övervåning
Ny eldstad
Fjärrstyrd markis över altanen
2 robotgräsklippare i trädgården
Automatisk bevattning i trädgården
Uteljudsystem från Bose
Elbilsladdare
Hemlarm
Nya fjärrportar garage
Nytt staket byggt
All el i fastigheten genomgången och utbytt 2015
Spabad 2020
Ny häck planterad 2022
Tomten
Tomtarea 1 032 m² (friköpt). Tomten: trädgårdstomt med sjöutsikt.
Bilplats
Dubbelgarage med fjärrportar och elbilsladdare plus isolerat gästrum i samma byggnad, total byggnadsyta ca 74 m².
TV/internet
Bredband: Fiber.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-02-21)
Primärtenergital
111 kWh/m2/år
Energiklass
D

Pantbrev

Det finns 21 st pantbrev om sammanlagt 6 692 700 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
60 599 kr /år
Vatten/avlopp
14 612 kr /år
Renhållning
3 000 kr /år
Försäkring
9 264 kr /år
Summa
87 475 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
I kostnaden för uppvärmning är även kostnaden för el inkluderad inkl spabad, pool samt laddning av elbil. Observera att kostnaden är baserad på uppgifter från säljaren och deras nuvarande avtal varför det rekommenderas att även kika på den totala årsförbrukningen av kilowattimmar (22 603 kWh/år).

Ekonomi

Taxeringsvärde:
5 242 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1929
Byggnadsvärde:
2 622 000 kr
Markvärde:
2 620 000 kr
Skatt/avgift:
9 287 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]