Stacketorpsvägen 9

2 950 000 kr

Antal rum:
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea/biarea:
142/100 kvm
Kommun/Område:
Borgholm / Stacketorp
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1946
Fast.beteckning:
Stora Stacketorp 1:15

Visning idag.

28 Maj
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Rogivande, charmigt och idylliskt! Välkomna till detta rogivande och idylliska läge med fria vyer över öppna landskap och med en lugnande atmosfär. Villan är belägen i den mysiga byn Stacketorp. Beläget ca 1,5 mil norr om Borgholm med närhet till både badplatser och natur. Huset är oerhört trevligt planerat och erbjuder med sina ca 140 kvm såväl generösa umgängesytor som 4st praktiska och mysiga sovrum. Det nyrenoverade köket som direkt ansluter till den härliga uteplatsen med pool är både praktiskt och i lagom storlek för hemmakockarna.
Nybyggt orangeri, charmigt gästhus och vackra vyer På baksidan av den fina trädgårdstomten finns en oerhört mysig gäststuga med riktigt hög charmfaktor! Ett perfekt litet hus för umgänge och för att ha övernattande gäster. Som om inte detta vore nog erbjuds även ett trevligt och nybyggt orangeri på andra sidan av trädgården och på den stora uteplatsen vid bostadshuset en nybyggd pool med jetstream. Fastigheten fungerar utmärkt som både permanentbostad och fritidshus.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Stora Stacketorp 1:15
Adress
Stacketorpsvägen 9
Postadress
38796 Köpingsvik
Område
Stacketorp
Kommun
Borgholm
Bo & biarea
142 + 100 m² (Areauppgifter är enligt golvmätning.)
Antal rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
2 000 m²
Pris
2 950 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Entréplan:

Hall/Huvudentré:
Husets huvudentré når man via framsidan på huset och den stora härliga verandan som ligger vidsträckt i söderläge, med direkt access till pool och pooldäck. Hallen i sig presenteras via två charmiga pardörrar som går hand i hand med det framtagna plankgolvet och den direkta kontakta med snickarglädje i hallen. Till vänster är en vacker trappa som leder till övre våningsplanet.

En möblerbar inre hall som man når dels via huvudentréns hall men också via husets bakre entré leder oss vidare till vardagsrummet och husets matsal.

Matsal/matplats:
Här får med enkelhet ett matbord för det stora sällskapet eller familjen plats. Gott om ljusinsläpp från fönster från två väderstreck fyller rummet med rymd och samt den öppna delen från köket bidrar till den sociala och trevliga känslan. Precis som i den inre hallen och i vardagsrummet är golvet belagt med ett snyggt parkettgolv.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat - oavsett om man önskar en sällskapsyta med loungemöbler eller en mysig tv-hörna. Här är en järnkamin installerad och håller stora delar av huset uppvärmt om vintern. Knastret ifrån brasan ger ro i själen medans man kan låta blicken vandra ut igenom fönstret i söder som blickar ut över landskapet.

Kök:
Det oerhört trevliga köket som nyligen renoverats (2022) bjuder på den perfekta blandningen av äldre karaktär och med modern touch. Här finns gott om förvaringsskåp och full maskinpark, samt en platsbyggd sittmöbel. Som om inte detta vore nog finns även ett stort skafferi med vacker fönsterdörr.
Ifrån köket finns även en utgång till verandan på husets framsida.

Sovrum 1:
På den bakre delen av husets entréplan finns ett rymligt sovrum i nära anslutning till ett av de två badrummen. Denna delen av huset byggdes till 1996 men har samma fina och gedigna känsla som resterande delar av huset.

Badrum 1:
Praktiskt badrum i nära anslutning till sovrummet, utrustat med dusch, toalett och handfat.

Badrum 2/Tvättstuga:
Det sista utrymme på entréplan är ett större badrum med tvättavdelning som även detta renoverats under 2022 i samband med köksrenoveringen.
Utrustat med tvättmaskin, förvaring, dusch, toalett och kommod.Övervåning:

Via den vackra trappan når vi övervåningen och möts man av en möblerbar hall med massor av charm. Platsbyggd förvaring, plankgolv och synliga takbjälkar. Härifrån finns anslutning till övre plans alla tre sovrum.

Sovrum 2/3/4:
Samtliga av sovrummen på övre våningsplanen är fyllda med charm och är oerhört mysiga. Plankgolvet är framtaget i samtliga rum och kombinationen med de mysiga hörn och vrår som erbjuds gör övervåningen till en sann tidsresa.Källarplan:
Man kommer ner till källaren båda innifrån och via baksidan. detta är en så kallad grovkällare och är inte inredd. Här finns gott om förvaringsutrymme samt att det är perfekt för verkstadsdel och vedförråd mm.

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1946
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Grund
Källare
Vatten/avlopp
Djupborrade brunn från 2005, WC-avlopp till sluten tank och gråvatten till 2-kammarbrunn.
Ventilation
Självdrag
Renovering
1983 gjordes tillbyggnaden av WC/dusch och tvätt vid köksdel.
1996 gjordes tillbyggnaden med sovrum och WC och duschrum.
2012 Poolen anlades (murad)
2013 Altan på baksidan och bastu i gästhuset byggdes.
2014 NyTrappa framsida, ny luftvärmepump, uv filter, vattenpump och ny entredörr
2016 Glastak över pool, och inköp av kombinerad tvätt och torktumlare
2017 Målning huset
2018 Byte av vissa fönster,
2018 Kakling av poolen.
2018 Staket och grind ordnat.
2020 Ny markis uteplats
2021 NyttOrangeri (Willab Garden) och flaggstång
2022 Totalrenovering kök + wc tvättstuga, kalkfilter, nytt altangolv framsida samt nyinstallation av el.
Övriga byggnader/utrymmen
Gästhuset:
Huset är oerhört charmigt och erbjuder en hel del komfort. Här finns bl a en fungerande järnkamin som sprider värme och ger en skön myskänsla. Köksbänk med förvaringsskåp. Inbyggda spotlights. Trappa till sovloft, perfekt för gästande vänner och för barnen. Dusch och bastu, med fönster som vetter ut mot de öppna landskapen. Rummet, som är öppet till nock erbjuder också nya pardörrar som man kan öppna upp och få en direktkontakt med naturen.

Orangeri:
Nytt orangeri som tillför oerhört mycket känsla i trädgården. Fungerar lika bra för växterna som för tidiga vårar och höstkvällar med ett glas vin.

Garagebyggnad:
Utrymme för en bil samt redskap. Det finns även en mindre reskapsbod.

Övrigt
Oljefyllda elradiatorer på entréplan och elradiatorer på övre plan. Luft/luftvärmepump installerad 2009 samt järnkamin installerad 2005.
Tomten
Tomtarea 2 000 m² (friköpt). En lummig trädgård med ett flertal av äldre fruktträd. Från huset, altanen och trädgården har man fria vyer över öppna landskap. Här känns mycket fridfullt och lugnt.
Uteplats
Verande och pool i söderläge, samt en mindre altan på husets baksida.
Bilplats
Garage med plats för 1 bil och rejäl uppfart.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-05-15)
Primärtenergital
152 kWh/m2/år
Energiklass
E

Pantbrev

Det finns 8 st pantbrev om sammanlagt 1 750 000 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
20 152 kr /år
Hushållsel
8 630 kr /år
Vatten/avlopp
4 390 kr /år
Renhållning
1 608 kr /år
Försäkring
3 960 kr /år
Summa
38 740 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 5 572 kr tillkommer)

Ekonomi

Taxeringsvärde:
743 000 kr (fastställt avseende år 2009)
Värdeår:
1958
Byggnadsvärde:
468 000 kr
Markvärde:
275 000 kr
Skatt/avgift:
5 572 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning
Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]