Nils Holgerssons väg 132

2 995 000 kr

Antal rum:
8 rum, varav 0 sovrum
Boarea/biarea:
174 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Lindsdal
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1905
Fast.beteckning:
Lillklas 1

Kontakta mäklaren för visning.

En fastighet för många olika användningsområden Enligt detaljplanen har man möjlighet att använda fastigheten för bostad, kontor, samlingslokal. Det är bra att det finns en handikappanpassad entré med toalett och dusch. Bra parkeringsmöjligheter är alltid ett plus när man letar efter en fastighet för verksamhet.

En fastighet att rekommendera om du vill kombinera boende och arbete. Om du är intresserad av fastigheten, kan du kontakta en fastighetsmäklare för att få mer information och boka en visning och se om den uppfyller alla dina behov och krav.
Ljust och fint med stora glaspartier... Intressant fastighet med många användningsmöjligheter. Fastigheten är i gott skick och att den har renoverats genom åren, den är ursprungligen från 1905 och har fungerat som missionshus, och man byggde till det både 1977 och 1995 och fastigheten fick nya ytskikt 2009. Det finns många rum som skulle passa som kontors- eller samlingsrum, vilket gör att fastigheten skulle kunna fungera som både en bostad och en arbetsplats.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Lillklas 1
Adress
Nils Holgerssons väg 132
Postadress
39365 Kalmar
Område
Lindsdal
Kommun
Kalmar
Boarea
174 m² (Areauppgifter enligt mätning)
Antal rum
8 rum och kök
Tomtarea
1 662 m²
Pris
2 995 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Entréplan

Hall:
Att ha en handikappanpassad entré är en viktig funktion för att göra fastigheten tillgänglig för alla. Här har ni en stor och ljus mottagningshall som ger ett välkomnande intryck och kan ge gott om utrymme för besökare att känna sig bekväma.
Avhängningsmöjligheter i hallen kan också vara användbara för att skapa en välkomnande känsla för besökare.

Toalett:
Från hallen når ni en toalett med handfat, här finns också en städho och varmvattenberedare.

Duschrum:
Stort handikappanpassat duschrum med dusch, toalett och handfat.

Kök:
Köket är ljust och inbjudande, det renoverades med största säkerhet i mitten a 90-talet med vita slitstarka luckor och laminatbänkar, här har ni kyl, frys, spis med ugn, diskmaskin och fläkt. Det finns plats i köket för matbord och från köket blickar man ut över vardagsrummet med endast en bardel (perfekt för servering) mellan.

Samlingsrum - Vardagsrum:
Stort härligt vardagsrum/samlingsrum, centralt i huset, vilket både kan vara en praktisk och social funktion, där familj och vänner kan samlas och umgås på ett bekvämt sätt. Att ha plats för både en stor soffgrupp och en stor matsalsgrupp ger också många möjligheter för att äta, dricka och umgås i rummet.

En dekorativ kakelugn i rummet ger också en extra touch av karaktär och kan bidra till en varm och inbjudande atmosfär. Även om kakelugnen inte används, kan den vara en dekorativ funktion som ger en unik touch till rummet.

Öppen planlösning mellan samlingsrummet och köket kan också vara användbart för att skapa en känsla av rymd och öppenhet. Det kan också underlätta kommunikationen mellan de som lagar mat i köket och de som är i samlingsrummet.

Sex kontorsrum:
På nedre plan finns sex kontorsrum, varav ett har en egen entré. Rummen har bra anslutningar för både el och internet, vilket gör dem lämpliga för kontorsbruk. Dessutom är rummen utrustade med fina parkettgolv och målade i ljusa färger med vita tak. Detta ger rummen en ljus och välkomnande atmosfär.

Övre plan_

Övre plan:
Praktisk och användbar planlösning med ett elegant rum på övre planet som kan fungera som ett konferensrum. Att ha en öppen spis ger också en extra touch av elegans och kan bidra till en varm och inbjudande atmosfär, den används inte idag, men med värmeljus kan ni ändå få en härlig stämning.

Direkt ingång till vinden ger också extra förvaringsutrymme, vilket kan vara användbart för att hålla saker organiserade och ur vägen. Det kan också fungera som en extra yta för lagring av föremål som inte används så ofta, såsom juldekorationer, säsongsbetonade kläder eller sportutrustning eller de ofta skrymmande pärmarna.

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1905
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3- samt 2-glasfönster, flertalet bytta ca 2013.
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Stenfot, betong.
Uppvärmning
Luft/luftvärmepump, el-element.
Ventilation
Mekanisk frånluft, från 2009.
Övriga byggnader/utrymmen
Rymligt och användbart garage med tillräckligt med plats för att rymma två bilar. Det finns en port och en dörr till garaget.
Tomten
Fastigheten med en stor tomt som har staket runt omkring är en bra val för dem som vill ha möjlighet till extra lager av säkerhet och kan också bidra till att hålla barn och hundar inne på tomten.

Att ha en stor tomt ger också möjligheter att göra olika saker utomhus, som att odla en trädgård, leka med barnen eller ha ett utomhuskök.

Denna tomt kan också ge utrymme för att bygga mer på tomten.
Uteplats
Stor utomhusplats som är ansluten till husets centrala rum. Det faktum att uteplatsen ligger i västligt läge gör det också till en idealisk plats för att njuta av solnedgången och för att koppla av utomhus.

En stor uteplats, perfekt för de som gillar att spendera tid utomhus och njuta av naturen. Det kan vara en perfekt plats för att underhålla gäster eller bara för att slappna av på egen hand.
Bilplats
Rymligt och användbart garage med tillräckligt med plats för att rymma två bilar. Det finns en port och en dörr till garaget.
TV/internet
Bredband: Fiber indraget och i huset är det draget tråd till kontorsrummen, så man kan ha trådbundet nätverk..
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-03-13)
Primärtenergital
189 kWh/m2/år
Energiklass
F

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev om sammanlagt 70 000 kr.

Driftkostnader

Driftkostnaden är beroende på vad du använder fastigheten till.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
644 000 kr (fastställt avseende år 2022)
Värdeår:
1929
Byggnadsvärde:
530 000 kr
Markvärde:
114 000 kr
Skatt/avgift:
6 440 kr
Typkod:
325, Hyreshusenhet, lokaler

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Detaljplan
Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Väg, 08-FÖL-538.1

Rättigheter last: Last: Ledningsrätt Avlopp, 0880K-95/70.1

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]