Duvstigen 6

4 995 000 kr

Antal rum:
5 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
141/75 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Bergavik
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1962
Fast.beteckning:
Bastuban 3

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem till Duvstigen 6 En familjär och barnvänlig gata. Du bor i ett kvarter där alla vinkar och hälsar på varandra. Dessutom bor du med direkt närhet till hav och natur.

Huset på 141 kvadratmeter kom till nuvarande säljares ägo 2012. En totalrenovering tog plats och ett fantastiskt hem blev till. Ny fasadpanel, nya fönster, nya stammar och ny fjärrvärmecentral. Nya utemiljöer och en ny insida. Och så mycket, mycket mer.

Låt oss kasta ett öga på planritningen. På entréplan har du en enda öppen volym med kök, matplats och vardagsrum L-format utmed hela husets kortsida och längd. Allt vänt neråt trädgården och mot solen. Här återfinns också ett helkaklat duschrum och ett rymligt gästrum. En trappa upp möts du av ett ljust sällskapsrum med ett sovrum på vardera sida. Även på ovanvåningen finns ett badrum. Plus i kanten för den värmande kaminen på entréplan och den fräscha källaren med bl.a. allrum, snickarbod och tvättstuga.
Utemiljön och området Utsidan bjuder på en stor tomt där majoriteten av yta placerats bakom huset, mot solen och söder. Den väl tilltagna altanen sträcker sig från gaveln i öster, rakt söder och avslutas i väster. Grästäppan är stor och ger plats för lekande barn och planteringar i lagom skala. Den asfalterade infarten rymmer tre bilar och leder till ett praktiskt garage.

Norrlidsbadet och slingan en kort promenad bort. Fotbollsplan och förskola/skola likaså och en matbutik inom räckhåll. Bussen går längs med granngatan. Alla bekvämligheter oförskämt nära helt enkelt.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Bastuban 3
Adress
Duvstigen 6
Postadress
39359 Kalmar
Område
Bergavik
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
141 + 75 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
5 rum och kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
788 m²
Pris
4 995 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Låt mig berätta om en helt vanlig dag i maj på Duvstigen 6. Jag lämnar city bakom mig med riktning mot Bergavik via Ängöleden. En bilfärd på cirka 10 minuter. Eller ganska exakt 10 minuter om trafiken inte avviker.

Bilen parkerar jag framför huset. Muttrar för mig själv att trots ett garage står båda makens bilar på uppfarten. Tur att han lämnat plats för mig med. Redan här ser jag att den röda ytterdörren står på glänt. Barnen är hemma. Jag hör hur de hoppar på studsmattan på husets baksida. De rundar husets gavel och ropar glatt ”hej mamma!”.

Väl inne möts jag av solstrålar. Glaspartierna i vardagsrummet gör att solen kan ta fart långt in över hela bostaden. Ett varmt välkomnade och den där obeskrivliga känslan av att ”vara hemma”. Fötterna landar fint på det lättstädade klinkergolvet och jag blir påmind om att det börjar bli läge att skruva ned golvvärmen. Nu är ju våren här! Där klinkergolvet slutar tar enstavsparkett vid och löper enhetligt vidare i bostaden. Jag hänger av mig i entrén där utrymme för såväl ytterkläder som skor finns. Barnens kläder som alltid lyckas landa på golvet hänger jag in i skjutgarderoberna.

Jag minns så väl när vi skissade på utbyggnaden av husets framsida. Entrén skulle bli större, ljusare och pampigare. Det är som de säger ”första intrycket är allt”. Detta gjorde vi bra!

Det börjar bli middagsdags. Det känns alltid tryggt att stå i vårt kök från Epoq. Här finns gott om svängrum för både mig och maken och tur är väl det, vi som älskar att stå i köket. Att det blev U-format var på makens bevåg. Socialt, praktiskt och lättarbetat. De mattsvarta skåpluckorna och bänkskivorna i ek var mina beslut. Induktionshäll, kyl, frys, diskmaskin och varmluftsugn, här finns allt vi behöver. Medan jag hackar, skivar och donar ser jag hur barnen gungar i kvällssolen. Matbordet är fint uppdukat och vetter mot husets framsida. Här får vi alla plats!

Barnen är mätta och bordet är avdukat. Äntligen dags för kvällsmys. Vardagsrummet är i perfekt storlek. Medan jag avslutar disken gör barnen läxorna runt köksön och i bakgrunden hörs ljudet från kvällens fotbollsmatch som maken slaviskt följer. Jag tittar ut mot baksidan. Våren är verkligen här. Det första vårtecknet hos oss på Duvstigen är att de helglasade dubbeldörrarna alltid står öppna. Ute och inne blir ett igen. Ljuvligt. Jag lockas av tanken att fånga de sista solstrålarna på trädäcket men än är det ganska kyligt. Jag längtar till sommaren när vardagsrummet får flytta ut. En sak är säker, det är färdigeldat i kaminen för nu.

Barn, det är läggdags! De springer upp för den svängda trappan och in i badrummet. Jag är evigt tacksam över att bo med två helkaklade badrum, ett på varje plan. Med dusch och golvvärme i båda.

Än så länge sover flickorna i samma rum. Nära mamma och pappa. Och det tar nog ett tag innan någon av de vågar sig ner en trappa. Men redan nu pratar de i mun på varandra om hur vår inredda källare ska bli deras alldeles egen lya och de hänger gärna där när kompisarna är på besök. Gästrummet på entréplan får helt enkelt fortsätta vara ett gästrum.

Trots att de är två som delar på sovrummet på övre plan har vi med lätthet fått plats med två sängar, nattduksbord och lekhörna. Bra förvaring i garderober.

Lampan i barnens rum är släckt och medan maken kollar klart matchen slår jag mig ned i sällskapsrummet på övre plan. Mitt favoritrum! Det är här jag njuter av lite egentid. Även här byggde vi ut och om. De stora takkuporna resulterade i pampiga fönsterpartier och snedtak.

Vårt sovrum är perfekt placerat på hörnan med fönster mot morgonsolen. Här har jag sovit gott sedan första dagen vi flyttade in. Vår dubbelsäng med tillhörande nattduksbord får plats och förvaringsmöjligheterna är goda.

Just det, tvätten! Ja, den viker inte sig själv. Väl nere i källaren möter fötterna klinkerplattor. Tvättstuga ligger rakt framför oss. Tvättmaskin, torktumlare och två torkskåp - extra allt brukar jag skämta. Vägg i vägg med tvättrummet finns ”pappas rum”. Snickarbod och det där rummet där allt onödigt hamnar.

I övrigt är det mest flickorna som huserar här nere. De har sitt lekrum här nere och utöver det finns ännu ett gästrum. Ett rum som används flitigt när våra familjevänner är på besök.

Nej, nu blev klockan mycket. Läggdags även för de vuxna. God natt från Duvstigen.

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1962
Fasad
Liggande träpanel
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglas samt några kopplade 2-glasfönster
Tak
Lertegel samt plåt
Grund
Källare samt betongplatta, underliggande isolering
Uppvärmning
Fjärrvärme - vattenburet system samt braskamin
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
- Tilläggsisolering av ytterväggarna samt ny fasadpanel på hus samt garage 2012. - Nya radiatorer installerades 2012.- Nya fönster sattes in 2012. - Nya elinstallationer har utförts löpande under åren 2012 till 2020. - Vatten- och avloppsstammar byttes ut mellan 2012 till 2015. - Ny fjärrvärmeväxlare installerades 2012. - Ombyggnad av entréplan inkl nya ytskikt 2012. - Duschrum på entréplan renoverades 2012. - Tvättstuga i källaren renoverades 2012.- Ny braskamin installerades 2012. - Nytt staket byggdes 2013. - Nytt trädäck byggdes till 2013. - Taket renoverades med ny takpapp, läkt, plåtar samt takavattning 2013. - Ny skorstenshuv 2013. - Utbyggnad av takkupor på övre plan 2013. - Tilläggsisolering av vinden 2014. - Nya ytskikt och golv på övre plan 2014. - Duschrum på övre plan renoverades 2014. - Ny källardörr sattes in 2014. - Tillbyggnad av hall 2015. - Dräneringsarbeten utfördes mot byggnadens östra och norra sida med utvändigt fuktskydd (isodränskiva), dräneringsledningar och dagvatten samt montering av dräneringsbrunn monterades 2018. - Asfaltering av garageuppfart samt stensättning vid entrén utfördes 2019. - Källarfönster målades om 2023. - Garagetaket renoverades med ny plåttäckning och underlagspapp 2023.
Bilplats
Generös uppfart med plats för två bilar i bredd samt vidbyggt garage.
TV/internet
Bredband: Fastigheten är ej ansluten till fiber men fiber finns i gatan..
Besiktning
Bostaden är besiktigad.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-03-22)
Primärtenergital
71 kWh/m2/år
Energiklass
C

Pantbrev

Det finns 8 st pantbrev om sammanlagt 2 491 000 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
14 800 kr /år
Hushållsel
15 000 kr /år
Vatten/avlopp
7 800 kr /år
Renhållning
2 500 kr /år
Försäkring
6 400 kr /år
Summa
46 500 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Årsförbrukning för hushållsel är ca 5900 kWh och för fjärrvärme är ca 13000 kWh.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 765 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1967
Byggnadsvärde:
1 941 000 kr
Markvärde:
824 000 kr
Skatt/avgift:
9 287 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]