Flädervägen 18

1 595 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 -3 sovrum
Boarea/biarea:
85 kvm
Kommun/Område:
Mörbylånga / Tveta
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1979
Fast.beteckning:
Tveta 1:67

Kontakta mäklaren för visning.

Stort fint vardagsrum! Villa på 85 kvadratmeter fördelat över 1 ½ plan, den har en välkomnande planlösning där ett ljust och funktionellt kök kombineras med en mysig sällskapsyta som innehåller både matrum och vardagsrum på nedre plan. På övre plan finns två sovrum varav ett som kan delas till två sovrum.
Rymligt kök med stora bänkytor! Köket ligger till höger direkt när ni kommer in till huset, det är ett bra arbetskök där man nyligen byggt om det för en optimal lösning med gott om bra arbetsbänkar, skåp och inredningen är cremevit med mörkgråa bänkskivor. Här finns kyl/frys, spis med ugn, fläkt och diskmaskin. Köket har en bardisk som avdelare mot matplatsen, perfekt som serveringsyta eller arbetsbord.
Härlig uteplats med skyddat läge! Huset är välplanerat och beläget i det populära området Tveta, där man har gångavstånd till tennisbanor och poolområden. Dessutom har man tillgång till en fin uteplats mot en skogsdunge, som är helt skyddad från insyn. Uteplatsen är perfekt för grillkvällar och för att här får ni plats med många möbler. Tomten är lummig och ger gott om parkeringsplatser för gäster. Här finns även en isolerad gäststuga med luftvärmepump, det finns dessutom förråd på tomten.
Ljus matplats med utgång till altanen! Mellan kök och vardagsrum har ni en stor matplats med utgång till uteplatsen åt söder. Här får ni lätt plats med ett matbord för 8 personer. Ett ljust och trevligt matrum som är öppet både mot köket och mot vardagsrummet.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Tveta 1:67
Adress
Flädervägen 18
Postadress
38696 Färjestaden
Område
Tveta
Kommun
Mörbylånga
Boarea
85 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2–3 sovrum
Tomtarea
1 150 m²
Pris
1 595 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Entréplan

Entré:
En rymlig hall med gott om plats, med ett vackert trägolv och vita väggar.

Kök:
Köket ligger till höger direkt när ni kommer in till huset, det är ett bra arbetskök där man nyligen byggt om det för en optimal lösning med gott om bra arbetsbänkar, skåp och inredningen är cremevit med mörkgråa bänkskivor. Här finns kyl/frys, spis med ugn, fläkt och diskmaskin. Köket har en bardisk som avdelare mot matplatsen, perfekt som serveringsyta eller arbetsbord.

Matrum:
Mellan kök och vardagsrum har ni en stor matplats med utgång till uteplatsen åt söder. Här får ni lätt plats med ett matbord för 8 personer. Ett ljust och trevligt matrum som är öppet både mot köket och mot vardagsrummet.

Vardagsrum:
På nedre plan finns ett trivsamt och ljust vardagsrum med väggar målade i ljusa toner och stora fönster som vetter mot trädgården. Här finns gott om plats för möblering och avkoppling, och rummet är öppet mot matplatsen vilket gör att man kan ha många gäster samtidigt. På golvet ligger ett vackert och slitstarkt trägolv som ger en naturlig och varm känsla i rummet. Här finns goda möjligheter att inreda efter personlig smak och behov.

Duschrum/toalett:
Ett duschrum med toalett och tvättställ samt dusch, med klinkergolv och kakel på väggarna. Här finns ett fönster som ger bra ljusinsläpp.

Groventré/tvättstuga:
Från duschrummet kommer man vidare till en groventré, som idag används som tvättstuga/förråd, där finns tvättmaskin och torktumlare.

Övre plan

Hall
När man kommer upp på övre plan möts man av en rymlig hall som ger en fin överblick av våningen. Här finns gott om plats för förvaring av kläder och skor samt möjlighet att skapa en personlig touch med dekorativa detaljer.

Sovrum:
På övre plan finns ett sovrum med plats för en dubbelsäng. Väggarna är målade i ljusa färger vilket ger ett ljust och luftigt intryck i rummet. På golvet ligger ett praktiskt och lättstädat laminatgolv. Rummet är välplanerat och ger god möjlighet till personlig inredning och möblering.

Sovrum:
På övre plan finns ett rymligt sovrum till med plats för en dubbelsäng och två fönster som ger ett härligt naturligt ljusinsläpp till rummet. Rummet kan delas upp i två mindre sovrum om man så önskar. På golvet ligger ett praktiskt och lättskött laminatgolv? och väggarna är målade i ljusa toner, vilket ger en känsla av rymd och ljus i rummet. Här finns goda möjligheter till möblering av rummet enligt ens personliga smak och behov.

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1979
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor, nytvättade
Grund
Plintgrund
Uppvärmning
Luftvärmepump. Direktverkande el, kamin
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader/utrymmen
På tomten finns en isolerad gäststuga som är utrustad med en luftvärmepump, vilket ger möjlighet till värme och kyla året runt. Gäststugan är en praktisk lösning för de som har gäster som önskar privatliv eller som behöver extra boendeyta. Utöver gäststugan finns även ett förråd som ger ytterligare förvaringsutrymme på tomten.
Tomten
Tomten är belägen i ett hörnläge och är lättskött med minimalt underhållsbehov. Den lummiga omgivningen och närheten till skogsdungen ger en naturnära och avkopplande känsla.
Uteplats
Bostadens utomhusmiljö består av en solig och trivsam uteplats som både har ett tak och ett område utan tak. Platsen är avskild från omgivningen och ger möjlighet till avkoppling och social samvaro i en lugn miljö. Skogsdungen är den närmaste grannen vilket ger en känsla av närhet till naturen och en trevlig utsikt.
Bilplats
Tomten har gott om utrymme för parkering av flera bilar, vilket är praktiskt och bekvämt för de boende och gäster som kommer på besök.
TV/internet
Bredband: Fiber.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-03-22)
Primärtenergital
211 kWh/m2/år
Energiklass
F

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev om sammanlagt 1 241 750 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
15 000 kr /år
Hushållsel
6 000 kr /år
Vatten/avlopp
5 500 kr /år
Sotning
500 kr /år
Väg/samfällighetsavgift
2 000 kr /år
Renhållning
2 200 kr /år
Summa
31 200 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 7 620 kr tillkommer)
Säljaren har inte bott permanent i ett helt år, så driftkostnaden är en uppskattning. Tidigare ägare gjorde av med ca 8.000kWh/år permanent. Kostnaden under samfällighet avser samfälligheten, där även pool och tennisbanor ingår.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 016 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1979
Byggnadsvärde:
651 000 kr
Markvärde:
365 000 kr
Skatt/avgift:
7 620 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Byggnadsplan Ändring Av Dp Fråga Väckt Om Förordnande Vattenskyddsområde
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Tveta GA:1 ändamål: Vägar, Grönområden, Övrigt

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning
Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]