Hasselbacken

7 900 000 kr

Antal rum:
5 rum, varav 3 -4 sovrum
Boarea/biarea:
163/83 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Rinkabyholm
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1949
Fast.beteckning:
Dörby 8:189

3 dagar kvar till visning.

31 Maj
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Några stenkast från strandkanten... Varmt välkomna till ett unikt och fantastiskt hem med utsikt över sund och vatten. Från Hasselbacken har du ett enastående läge några stenkast från strandkanten utan granne från varken södra eller norra fastighetsgränsen.
Unikt tillfälle! Detta rymliga bostadshus erbjuder allt du kan önska dig och är klätt i en underhållsfri puts med en dekorativ glasad uteplats åt söder. Njut av ett trivsamt hem med ett underbart läge, varmt välkommen till Rinkabyholm och sagolika Hasselbacken. Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Dörby 8:189
Adress
Hasselbacken
Postadress
39477 Kalmar
Område
Rinkabyholm
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
163 + 83 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
5 rum och kök, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
2 655 m²
Pris
7 900 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Entréplan

Hasselbacken i allmänhet, och detta läge i synnerhet, erbjuder en fantastisk boendemiljö invid såväl stad som hav. Just här på Hasselbacken bor du avskilt från övriga Rinkabyholm. Du har havet på din östliga sida med vyer mot Kalmarsund och mot svanarnas badplats. Runt omkring dig har du vitsipporna på våren och alla vackra björkar som dekorerar backarna.

Väl i huset, i hemmets hall välkomnas du av ljus och rymd. Golvet är klinkerbelagt första delen och parkettgolv i den övre delen. I hallen finner du gott om utrymme, förvaring och övrig möblering. I anslutning till hallen finns en fräsch och generös gästtoalett klätt i kakel och klinker.

Vidare på husets entréplan finner du köket och vardagsrummet som omfamnar varandra i en öppen planlösning. I vardagsrummet har du fri och harmonisk utsikt ut över hav och natur med stora fönsterpartier och ett vackert parkettgolv. Här har ni en öppen spis med keddy-insats. Från vardagsrumsdelen har du möjligheten att ta dig vidare till det inglasade glasade rum som ger dig sol hela dagen, detta rum har golvvärme och använts största delen av året. Njut på bästa adress i underbar atmosfär med havet som granne.

Hemmets hjärta, det tilltalande och välkomnande köket är beläget med öppen planlösning mot såväl vardagsrummets umgängesytor som husets groventré mot trädgården. I köket finner du inredning och materialval i vit högglans. Kökets maskinella utrustningen består av spis med glashäll, fläkt, inbyggd ugn, separat kyl och frys samt diskmaskin. Värt att notera är också den vackra och stilfulla bänkskivan. I köket finns oerhört gott om förvaring, rejäla arbetsytor och en generös matplats. En bardel ger utrymme för matlagning men även för läxläsning och kreativt arbete.

Låt oss öppna dörrarna till ett hem med ett läge i absoluta världsklass, du är varmt välkommen!

Övre plan

Njut av ett ljust och fantastiskt allrum direkt när ni stiger upp till övre planet i denna underbara bostad! Här öppnar sig en magnifik utsikt över Kalmarsund genom de stora fönstren som ger ett härligt ljus till rummet. Detta är det perfekta stället att koppla av efter en lång dag och njuta av de vackra vyerna.

I det rymliga föräldrasovrummet kommer ni att uppskatta de ljusa väggarna och taket som skapar en känsla av luftighet och elegans. Det glänsande parkettgolvet ger rummet en känsla av lyx och det finns gott om förvaringsutrymme med klädkammare, vindsförråd och garderob.

För barnen eller tonåringarna finns det två charmiga sovrum med plats för en enkelsäng och arbetsbord. De ljusa färgerna på väggarna och det vackra parkettgolvet kommer att inspirera kreativiteten och skapa en mysig atmosfär.

På övre plan finner du hemmets badrum som är helt nyrenoverat, även detta är klätt i kakel och klinker samt är utrustat med dusch, toalett och tvättställ.

Missa inte chansen att uppleva denna fantastiska bostad med allt som du kan önska dig!

Källarplan

Källaren ger dig som har hobby en oerhörd möjlighet med det nybyggda dubbelgaraget som leder in till det ursprungliga garaget och vidare in i huset har ni förvaringsrum, pannrum och tvättstuga.

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1949
Fasad
Putsad fasad
Stomme
Betong och trä
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Betong/trä
Tak
Taket är bytt
Grund
Källare
Uppvärmning
Bergvärme och jordvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp
Ventilation
Självdrag
Tomten
Stor härlig tomt med utsikt över den vackra björkdungen och omedelbar närhet till strandkanten.
Uteplats
Stort härligt glasat rum med värmegolv och stora glaspartier runt omkring. Detta rum kan användas året runt, men när det är som kallast har man inte använt det.
Bilplats
Stort härligt dubbelgarage med ett garage innanför och direkt access till källaren.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-04-05)
Primärtenergital
83 kWh/m2/år
Energiklass
C

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev om sammanlagt 2 100 000 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
25 000 kr /år
Hushållsel
11 000 kr /år
Vatten/avlopp
8 800 kr /år
Renhållning
2 400 kr /år
Summa
47 200 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Elförbrukning 2022 14920 kWh

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 967 000 kr (preliminärt 2021)
Värdeår:
1949
Byggnadsvärde:
1 527 000 kr
Markvärde:
440 000 kr
Skatt/avgift:
9 287 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Kalmar Dörby GA:4
Ändamål: Väg

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]